Jump to content

My Browser Builds (Part 3)


Recommended Posts

4 hours ago, soggi said:

Tell this the developers of all the frameworks, CMS, bulletin boards and so on which are widely and mainly used by today's websites. The website owner itself isn't the developer in the very most cases. For example, if I would have a bulletin board for my users, I would take phpBB and have to take what they offer with no chance to change anything (except visual things like themes).

kind regards
soggi

I'm not the one installing phpBB on my Web server - you are! So I'd say it's up to you to tell phpBB off! Tell them "the latest version of phpBB breaks compatibility with Chrome 78 (or whatever browser), but doesn't offer an improved user experience; why did you do that?" (And if phpBB claims that forcing users to update is for their own good, because of "security," feel free to reply that no one made phpBB your users' parents.) If they get enough complaints, they may back off the "Googleisms for Google's sake" a bit.

Come on, let's have a little rage against the machine here!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites


4 hours ago, kitaro1 said:

There is a light of hope on github. Fedor2 announces a new Mypal. Might be a name change, but it's impressive.

https://github.com/Feodor2/Mypal

I will be waiting impatiently.

I've not fired up Mypal in quite some time - that racoon is cute but it would tear up the front yard in a hot minute. I recon a new logo and name would server it better.

I'm running: 29.3.0 Portable
Build ID     20210723130536

Figured I'd do some testing, and surprisingly enough, I'm able to spoof:

user_pref("general.oscpu.override", "Windows NT 10.0");
user_pref("general.useragent.compatMode.version", "91");
user_pref("general.useragent.override", "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win32; x86; rv:91.0) Gecko/20100101 Firefox/91.0");

Youtube and everything just seems to still work VERY well; so perhaps there is a future.

Also I recommend the following prefs. 

user_pref("app.feedback.baseURL", "https://127.0.0.1");
user_pref("app.normandy.api_url", "https://127.0.0.1");
user_pref("app.normandy.enabled", false);
user_pref("app.support.baseURL", "https://127.0.0.1");
user_pref("app.update.mode", 0);
user_pref("app.update.staging.enabled", false);
user_pref("app.update.url", "https://127.0.0.1");
user_pref("beacon.enabled", false);
user_pref("breakpad.reportURL", "https://127.0.0.1");
user_pref("browser.customizemode.tip0.learnMoreUrl", "https://127.0.0.1");
user_pref("browser.customizemode.tip0.shown", false);
user_pref("browser.dictionaries.download.url", "https://127.0.0.1");

user_pref("browser.discovery.enabled", false);

user_pref("browser.selfsupport.enabled", false);
user_pref("browser.selfsupport.url", "https://127.0.0.1");
user_pref("browser.send_pings.max_per_link", 0);
user_pref("browser.send_pings.require_same_host", true);

user_pref("canvas.poisondata", true);
user_pref("captivedetect.canonicalURL", "https://127.0.0.1");
user_pref("captivedetect.maxRetryCount", 0);
user_pref("captivedetect.maxWaitingTime", 0);
user_pref("captivedetect.pollingTime", 0);

user_pref("device.sensors.enabled", false);

user_pref("dom.push.connection.enabled", false);
user_pref("dom.push.serverURL", "https://127.0.0.1");

user_pref("network.captive-portal-service.enabled", false);
user_pref("network.captive-portal-service.maxInterval", 0);
user_pref("network.captive-portal-service.minInterval", 0);

user_pref("security.tls.version.min", 3);

user_pref("browser.uitour.enabled", false);
user_pref("browser.uitour.url", "https://127.0.0.1");

Edited by XPerceniol
Link to comment
Share on other sites

Just now, XPerceniol said:

I recon a new logo and name would server it better.

I have always thought the same!

I personally used Mypal for close to two years before several of my banking sites would no longer work on it.

I used an OLD version that does NOT have the raccoon logo!  I tried several times to compile my own Mypal for no other reason than to remove the raccoon logo!

But when my banking sites stopped working on it, despite using an OLD version, even the NEW versions of Mypal, NM27, NM28, and BNav would not work on those banking sites either.

So I at least never had to use the "raccoon versions" because my banking sites kinda forced me into 360Chrome.

Link to comment
Share on other sites

On 12/8/2021 at 1:59 AM, Mathwiz said:

Serpent indeed stores settings in your profile folder as @NotHereToPlayGames said. Open about:profiles to see where that is; every installation will be different because the name of the folder under profiles\ is random.

But if you want to pre-configure settings like the one quoted above, you can put a .js file (e.g., myuseragents.js) into the defaults\pref\ subfolder of the browser's installation folder. The syntax is a little different than the prefs.js file in your profile, though; you use the pref JS function instead of the user_pref function used in prefs.js:

// ===| Site Specific User Agent Overrides |===================================
pref("general.useragent.override.addons.basilisk-browser.com","Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:68.0) Gecko/20100101 Goanna/4.8 Firefox/68.0 Basilisk/52.9.2021.07.19");

 

Hi, I followed your instructions, but it's still not preconfigured. Here are my Serpents SFX (Created using WinRAR). I placed Custom.js into Serpent-x86.exe\defaults\pref. I would like also to include more custom settings - Classic Addon archive + Adblock installed by default (I see there exist XPI files in profile dir) and set search engine to Google. Can you help me with these things?

https://www.mediafire.com/file/s8021a6epeoc5po/Serpent-x86.exe/file
	+
	https://www.mediafire.com/file/elcilpltgxesf19/Serpent-x64.exe/file

 

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, NotHereToPlayGames said:

I used an OLD version that does NOT have the raccoon logo!  I tried several times to compile my own Mypal for no other reason than to remove the raccoon logo!

Ha, it's the same with IceApe: version of 2020/09/05 I kept for the old logo that I like a lot. The next versions have the SeaMonkey logo...

Link to comment
Share on other sites

On 12/13/2021 at 12:07 AM, Mathwiz said:

I'm not the one installing phpBB on my Web server - you are! So I'd say it's up to you to tell phpBB off! Tell them "the latest version of phpBB breaks compatibility with Chrome 78 (or whatever browser), but doesn't offer an improved user experience; why did you do that?" (And if phpBB claims that forcing users to update is for their own good, because of "security," feel free to reply that no one made phpBB your users' parents.) If they get enough complaints, they may back off the "Googleisms for Google's sake" a bit.

Come on, let's have a little rage against the machine here!

As a user of phpBB (or any other OSS software) I have the possibility to edit and change the source code, but have to be a developer who's able to do so (I'm definitely not). Furthermore I can always ask for support and open a ticket. But that's all I can do.

And it's also not as simple as you think, there's quite no monolithic software project - the larger a project the more dependencies (like several libs) it has. Even if the developers of a specific project want to be compatible to older browser or OS versions, often it's not in their hand as they would have to reinvent the wheel by developing their own version of a lib. This is almost impossible and always a bad idea, because you will create a lot of holes (if you're able to develop a working version) and waste a lot of time which you can't spend to your project.

kind regards
soggi

Link to comment
Share on other sites

I'm having an issue on Serpent (11/2021 build, x86, XP32) with eBay where the purchase history requires an exaggerated horizontal scroll to see the right part of the screen.  I tried changing user agents, it didn't help.


My second question is with your mailnews build.

Up until now I have been using an antiquated EOL Thunderbird on XP and I switched over yesterday...  I copied the entire profile over and that seemed to work (I tried manually copying over just the msf and the maildir directories but it kept trying to re-download the messages from the server).

Now this is a small UI quirk, but with Thunderbird, whenever a new message arrived, the account and folder names in the folders pane with said new messages would turn blue.  I could not find any option to restore this functionality.  Is there something I'm missing (is this Windows theme related?), or is this something that could be re-implemented please?

Thanks for your great work.

Edited by mockingbird
Link to comment
Share on other sites

On 12/12/2021 at 3:15 PM, kitaro1 said:

There is a light of hope on github. Fedor2 announces a new Mypal. Might be a name change, but it's impressive.

https://github.com/Feodor2/Mypal

I will be waiting impatiently.

Have to wish Feodor2 good luck. He's talking about rust on XP, it is impressive and hopefully it doesn't upset anyone.  :--)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

On 12/12/2021 at 9:46 AM, IXOYE said:

It's not normal if the bitchute.com index is not displayed:blink:, maybe you blocked "cdnjs.cloudflare.com". in your "host" file
and with 360chrome it works ?

cloudfare has nothing to do with it , unfortunately . These browsers are simply not capable to handle the modern web ...

360 works for now , but that would be OT here , right ? Also , it works only when I switch the adblock OFF.

Link to comment
Share on other sites

... so last few hours I rushed compiling for a bug that causing inaccessible to msdn.microsoft.com (due to switching to SHA-2 OCSP cert of microsoft) and finally all my actively maintained browsers/suite/mail clients (excluding AF (which won't release regularly and aim to keep minimal changes between my branch and upstream), and NM26/RZ(which has old NSS that it knows nothing about SHA-2)) are freshly compiled for tomorrow's release.

security patches for FX45/BK55 may be available later (i.e. not in tomorrow's release).

Edited by roytam1
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, D.Draker said:

uBlock , dark mode , fonts defending , tracking stripping and that's it.

In DcBrowser, 360Chrome 13.5 r 5, 13 M etc 360Chrome builds, In uBlock, for bitchute.com, I've set allow (so in green):

bitchute.com, cloudflare.com, jsdelivr.net

- then right click/Open link in new tab - so I've (in the new tab) the channel.. then right click on the video/Open link in new tab ... then click on your video - and video play good!

Does this work in your Incognito window? 

... and which dark mode extension you use? Sometimes, with other websites, I've problem with Dark Background and Light Text extension, but after switching on Simple CSS or Disabled in this extension window, no more problem...

 

BUT videos in the bitchute.com channels, in Roytam browsers (Serpent, New Moon, IceApe...), does NOT play!

So request @roytam1 for the solution of this problem, please...

Edited by msfntor
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share



×
×
  • Create New...