Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


Tihiy

StartIsBack++ 2.8

Recommended Posts

 

jump list colour

 

i have a memory of reading a thread with a reg edit to change the jump list colour from black - but cannot find the thread - am i imagining things or can someone with a better memory point me to it

 

tia

 

EDIT

 

found it - if anyone else wants it

 

Create DWORD "ImmersiveMenus" in HKCU\Software\StartIsBack and set it to:

1 to force white context menus for taskbar and SIB

2 to force dark enlarged context menus for taskbar and SIB

I would much rather have a way to disable the immersive menus and use the old style context menus, I see no reason why they had to introduce all this immersive crap that has no added functionality and half the time loads much slower, clock and volume control is an example, the old ones open so much faster when enabled on Windows 10.

 

 

true but like most things we dance to Microsofts tune 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 I have one very strange issue. Every time I try to open file from search results box nothing happens. For example:
I have picture (png) and I type its name in search box. Then I click on it and nothing happens.
At the same time everything is fine when I use system search. Everything opens well.
I have this problem only with files which should open in modern apps (photo app) because when I type filename.docx and when I click on it, it opens.
Sorry for my bad English

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

 

I purchased SiB for my Win 8.1 system and loved it, so obviously I bought the Win 10 version as well.  I have been largely problem free, except for a bit of a nuisance, and I'm not even sure if it is in fact a SiB problem.  After a restart, or if the system has been shut down, when I go to click on the start menu, there is a pretty significant delay.  Not a big deal, but very annoying.  Obviously files are being loaded immediately after startup, so I even wait a few seconds, till all background programs/processes are up and running.  Once the start menu loads, it's lightning fast from then on pretty much, until reboot or shutdown. I thought perhaps since I have a Samsung ssd, RapidMode could be introducing latency, but delay is there with RapidMode on or off. 

 

Gif below illustrates what I'm talking about.  Thanks very much for any help, greatly appreciate it.

 

System specs:

latest retail build Win 10 64Bit, StartisBack vers: 1.1.8

i7 3770k @4.7Ghz (watercooled)

Asus Maximus V Gene mobo

16gb 2133mhz Corsair Dominator Plat.

Samsung 840 Pro 256gb ssd

2x Western Digital Black 4tb storage drives

Evga gtx-980ti

Corsair 1200i PSU

 

7Fa324A.gif

 

 

Update:

 

Problem solved.  I turned off all the options in the Prefrences, Start menu.  Buttery smooth and fast now.

 

a1479e452957752.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greetings from Chicago! So many of the posts here are from those experiencing problems or requesting new enhancements, I thought it might be a welcome change to hear from someone who is a very satisfied user. I've been using SIB since I began with Windows 8 and found it to be the perfect answer to maintain the familiar start menu interface and allowed me to avoid the Metro apps page. Upgrading to Windows 8.1 required a simple update of SIB and I experienced no problems. I recently updated my OS to Windows 10 and thought I would just use the start menu provided by MS, but quickly found myself missing the functionality that SIB provided. So I went ahead and downloaded SIB++, and was very pleased to see that my license was automatically activated at no additional charge and that all of my settings and start button orbs were still installed. I have experienced absolutely no problems with the installation or use of SIB++ and find it very intuitive to configure and use. As a retired telecommunications software developer and project manager I wanted to pass along my thanks for providing such well designed software at such a reasonable cost. Your effort and continual support is very much appreciated!

Edited by Bill_k
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Using the XP flyout menu I get missing icons for my stuff. They will show up after say 5sec's if I leave the menu open. It's fine when not using flyout however. Anyway to speed that up / fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a computer with SiB++ 1.2 that was just upgraded to build 1511, and SiB now doesn't work any more. If I try to reinstall it, I get "Failed to set data for ''".

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's unheard; try uninstalling StartIsBack first.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doesn't help - installing for all users still gives "Failed to set data for ''" (installing for a single user works however).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well installer can't write to HKLM\SOFTWARE\Classes\CLSID\{c71c41f1-ddad-42dc-a8fc-f5bfc61df957} subkeys. Please try changing ownership of keys and subkeys to yourself.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, that worked. The key was owned by TrustedInstaller, and only allowed TrustedInstaller to write to it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some Control Panel items can't be opened when using SiB's search

 

The entry 'Indexing Options' works fine (click and it opens).

The entry 'Change how Windows searches' does not work (click and nothing happens).

 

 

Ht4LqAR.png

 

 

Is this behaviour something that just can't be fixed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't reproduce this behavior, unfortunately. That's something screwed up on search side. Can you open this items with Cortana search?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't reproduce this behavior, unfortunately. That's something screwed up on search side. Can you open this items with Cortana search?

 

Yes.

 

Restarting explorer.exe fixes the issue, but it's only a matter of time (or randomness) until it comes back.

 

Not a StartIsBack problem?

Edited by rpsgc

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can reproduce this - about half of the Control Panel search results in SiB don't do anything when clicked for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...