Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'asus'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • The General Stuff
    • Announcements
    • Introduce Yourself!
    • General Discussion
  • Microsoft Software Products
    • Windows 11
    • Windows 10
    • Windows 8
    • Windows 7
    • Windows Server
    • Older Windows NT-Family OSes
    • Windows 9x/ME
    • Other Microsoft Products
  • Unattended Windows Discussion & Support
    • Unattended Windows
    • Other Unattended Projects
  • Member Contributed Projects
    • Nuhi Utilities
    • Member Projects
    • Other Member Contributed Projects
    • Windows Updates Downloader
  • Software, Hardware, Media and Games
    • Forum Categories
    • Mobile Devices
  • Customizing Windows and Graphics
    • Customizing Windows
    • Customizing Graphics
  • Coding, Scripting and Servers
    • Web Development (HTML, Java, PHP, ASP, XML, etc.)
    • Programming (C++, Delphi, VB/VBS, CMD/batch, etc.)
    • Server - Side Help (IIS, Apache, etc.)

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype

Found 4 results

  1. Hi everyone! So recently I was tired of Wintrash 10 on my system, and wanted to use Windows 7. However I didn't know that Windows 7 would even work on this laptop, and sure enough it didn't. Here are some steps I tried: (Credit to some fine folks at the r/Windows7 reddit for helping me till here) 1. Used a complete up-to-date ISO with NVMe, USB Drivers built in 2. Used UEFISeven to try to get Windows 7 booting (failed, have attached a few videos showing what happened) I'm not sure what is stopping me from getting Windows 7 running on my laptop, I've seen multiple people getting it running on Comet/Rocket lake or even Alder lake systems! As for the drivers: I don't care about most of them. I have a dGPU so it that works I'll be just as fine, I don't expect the built-in UHD 630 GPU to work. As for WiFI, it'd be nice to have it but I doubt that the new AX201 chips would even work in Windows 7, the last OS they work is 2015 LTSB, and I did try Win 8.1 but it didn't work. If anyone could help me get Windows 7 on my laptop, I'd really appreciate it, thanks! My specs: Intel Core i7-10870H GeForce GTX 1650 Ti (Notebook/Mobile GPU) 16 GB DDR4-2933 MHz memory 256 GB NVMe + 1 TB HDD Intel WiFi 6 AX201 (Again, don't expect any modded drivers) Some images showing my problem after using UEFISeven: https://1drv.ms/u/s!Au5nqkprJeoQ0BGQ2WpfeBoHz-nK https://1drv.ms/u/s!Au5nqkprJeoQ0BJjMA_eGDVsF198 After this happens, and I try to boot, it reboots after it stucks on "Starting Windows" and goes into the UEFI or sometimes goes to "Windows is loading files" even though I don't have the install medium installed. Thanks in Advance!
  2. These drivers are derived directly from my Windows XP Professional x64 Edition (Volume License) install on my ASUS SABERTOOTH X99 Workstation. None of the drivers have been modified. They've been tested to work successfully on the ASUS SABERTOOTH X99 Motherboard. The download link is below! Please open the read me file for more information and what to expect; before proceeding with any driver installation. Download Link: http://www.mediafire.com/?1noclu654luf9 (Make sure to have 7-Zip so you can open the archive.) Enjoy!! - XP-x64-Lover
  3. I have an old Asus M4A89GTD Pro/Usb3 mobo with the following specs: Cpu: Phenom II 955 Black Edition (OC'ed at 4.0ghz) with last beta bios update. Gpu: Sapphire Radeon HD 7970 OC with Boost Edition (Stock Speed) Ram: 16gb of DDR3 at 1333 mhz (Stock Speed) This system has served me well over the last 4 years, but it's now showing it's age so I want to give it an upgrade to revive it's usefulness. I plan to be doing video editing, video game/program compiling, 3d rendering, and it will also double as my Windows XP era gaming rig as my newer i7 rig has taken over my gaming/video recording duties as of late. Also performance wise the i7 rig is exactly twice as fast as the Phenom II rig in every test I've performed with it. I want to upgrade the Phenom II rig to the following: Cpu: FX-8350 (Stock speed with boost clock disabled as the mobo can't handle cpu speeds past 4.0ghz without broken throttling.) Cost about $120. Gpu: ASUS ROG STRIX Radeon Rx 480 8GB OC Edition (or the rumored "RX 485" if it actually becomes a real gpu by then) along with the Radeon HD 7970 for XP when needed. Cost about $250 Ram 32 GB of DDR3 at any speed (Ram speed doesn't seem to matter too much for the programs/task I use). Cost $20 - $120 So my question is simply, "Is it possible"? I've seen post where people have gotten the FX-8350 to work with the last beta bios, and others with 32 GB of ram, but none with both together. http://www.tomshardware.com/forum/352984-28-will-support-8350-black-edition-core-processor-piledriver http://www.tomshardware.com/forum/310542-30-upgrade-asus-m4a89gtd Obviously I understand a newer PC would probably be best at these price points, but the main reason for spending this much is the fact that I use this PC to repair old PCs and other old tech all the time and this pc has every port I'd ever need (including serial and parallel ports from a pci card I added) to repair them plus Win XP compatibility on one of the fastest cpus it can run on. The biggest upgrade will be the Cpu so I want to know if anyone else has had success getting this board to work with this cpu. The GPU will be last as the Radeon HD 7970 still works just fine for most things, though it's starting to wear out and fail so a new gpu may be needed soon. Finally can I use PC3-8500R memory with this board? I use PC3200R in my old Asus A8N-SlI Premium build. I can easily get 32GB of PC3-8500R server ECC ram for $20 so I don't have to spend $120 on the ram I wanted to get for it.
  4. While cleaning out my closet recently, I found my old Windows 95 installation disk that came with my first computer (still in working order). So, I decided to test it out and see if it could run on modern (2008) hardware. I followed this YouTuber's tutorial on running Windows 3.1 from a flash drive, but copied the files from my Win95. The installation went successfully and it booted right up after editing the System.ini file to work around the memory bug. So, I've decided to challenge myself and see how useful I can make it run. I've installed BearWindows's VBEMP9x driver to get correct display resolution, and a mouse wheel driver to get two-finger scroll working. But I currently have no sound or ethernet. I could not find a Realtek HD Audio driver nor a Atheros AR81xx to get these working. Has anyone attempted this on similar hardware? Is it possible to use DOS drivers for some of these things? This is an Asus Eee PC 1000HD and I'm running Windows 95 OSR1 "A".


×
×
  • Create New...