Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 

sonyu

Member
  • Content Count

    28
  • Donations

    $0.00 
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by sonyu

  1. Hi everybody, I want to share something I discovered yesterday after days trying different builds based in post w8.1 (6.3.6900) and before w10 rtm (10.0.10240) to get all my drivers working but without the slowness of w10. Warning: - If you have a powerful cpu and a dedicated gpu, with 16gb or 32 gb of RAM you probably don't care about which version of windows 10 you are running and all I'm gonna tell you is not addressed to you. - This is addressed to people who want to get w7 / w8 / w8.1 general OS speed in w10 in a PC / Laptop / Ultrabook / Tablet without a dedicated GPU and also cannot run older windows versions like w7 / w8/ w81 on newer hardware because of drivers or bios incompatibilities, for example. - This is not another post to talk about LTSB 2015/2016, LTSC 2019 or other normal builds like 1809, 1903, 1909... - This post is intended to get the fastest Windows 10 version based on a Windows 10 beta build, which, at the same time, it's based on something between 6.3.9600 and 10.0.10240 but it's compatible and faster on modern hardware. - So this is to get the best possible experience on a nowadays basic hardware: INTEL cpu/gpu + 4GB ram + HDD + no dedicated gpu. WHAT YOU -probably- HAVE TRIED UNTIL now to get the fastest OS as possible: After lot of attempts to get anything different than w10 working on a new laptop, as you know it has lag, it's slow on HDDs, has some Standby Memory issues (at least in 10240 rtm / 1507 ltsb ) which need to be fixed using third party software, and explorer is very slow too. And also in every update you lost your telemetry/privacy config and also you can't full control when updates are installed since 1607.. Of course I tried disabling things like Spectre Meltdown, tools to remove metro immersive shell, tweaking mmcss, tweaking svchost, tweaking Win32PrioritySeparation, multimedia performance values, intelppm (which seems limites the cpu max speed; search about it)... I also tried OldNewExplorer/RibbonDisabler, Winaero tweaker, Ultimate Windows Tweaker, blackviper services, startisback, superfetch off, winxshell... Yes, you can get a decent OS, of course all of this was tried on LTSB 2015 & 2016. But after all these tweaks are applied.. you always thing the same: W.10.W.C.E. (these is a topic about w10 in the forum deciphering these initials). So, after a lot of time tweaking trying to get something decent or similar to w7/w8 experience you ended with less cpu usage and less ram usage but the lag are still here, well, if you have a SSD, you get more or less the same experience you will get in w7 / w8 / w8.1 on a HDD. LONG STORY SHORT: w7 / w8.0 / w8.1 performance on Windows 10: Build 10.0.10074 Yes: - It's compatible with all new hardware supported since 10240. It doesn't have the slow explorer & the GUI lag. - Modern Intel cpus/gpus are supported. It has WDDM 2.0 enabled but in an early version, so it's something between 1.3 & 2.0. All w10 THRESHOLD1 RTM drivers are working on it. - Metro is not as heavy as it is on 10240 RTM probably cause it's not finished. - No lag, and the benefits of the amazing memory management in w10 + Less resource usage. Why this build? - It has some updates (6) available: https://changewindows.org/build/10074/server - The last update (server version) ends with the same number as the RTM mmmmm strange.. isn't it? considering Official RTM is 10.0.10240 --> 10.0.10074.240, yes 240 - As you can see it's updated until SEP 15' (2 months after 10.0.10240 RTM was released), maybe it's possible to install these updates (x64) on client version like @greenhillmaniac does in w8 ( https://msfn.org/board/topic/175105-server-2012-updates-on-windows-8/ ) Other observarions: - When you install server version (Server Technical Preview 2 which is Server 2016 beta build) you can see "Server 2012 R2" strings in some parts of the installation. Server 2012 R2 is based on w8.1 as you know so maybe it's the reason it is, at least, as fast as w7 & w8, but considering the w8.1 metro part it's removed because the w10 metro it's under development, you get something more like w8.0 than w8.1 in terms of resource usage. - You can get a very modular OS if you install the Server version (only 512 mb of RAM in the requirements, I tried and it uses less than this) but I can't get bluetooth working (I know some people changed things in registry to get it working) - As I read somewhere: Startisback 1.0 RC2 (probably 1.0 final ) it's compatible. In case you want to skin the taskbar and increase the buttons size.. - If you try the server version make sure you change your power plan to High Performance since the power plan can affect in different way in server version: powercfg.exe /setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c Problem: - If you don't change your bios date you can't boot it since it's timebombed to 2015 _________________ Believe me, try it and give me your feedback, please.. You won't believe how fast & smooth it is compared to all other w10 versions. Thanks Regards
  2. Hi everybody, I2C & GPIO it's only related to touchpad and has nothing to do with Intel UHD 600. I can boot a version between windows 8.0 and 8.1. This beta version: windows build 6.3.9369 and it recognizes in Device Manager my Graphic cards with Microsoft Basic Display adapter however the hardware id it's correct & detected (VEN_8086&DEV_3185). So now.. I tried to make a modified INF driver with no lucky. Can somebody help me? I tried adding this to a inf file: %iGLKGT2E12% = iSKLD_w81, PCI\VEN_8086&DEV_3185 and also tried what I supposed it's a compatible version based on what I read in notebookcheck (previous model Kaby Lake based): iBXTGTP12 Intel HD 500 https://www.notebookcheck.net/Intel-UHD-Graphics-600-GPU.271820.0.html https://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-500.182723.0.html UHD Graphics 600 12 @ 300 - 700 (Boost) MHz 64/128 Bit HD Graphics 500 (compare) 12 @ 300 - 700 (Boost) MHz 64/128 Bit Well, these are the interesting links I have about modding Intel HD drivers: This is the -official- driver I am currently running on WINDOWS 10 RTM 10240 TH1): https://forums.laptopvideo2go.com/topic/32095-2220164836-15491-8th-7th-and-6th-generation-coffee-lake-kaby-lake-skylake-gemini-lake-and-broxton-apollo-lake-windows-10/ It is possible to port it to w8.1? This is what I read: https://www.techinferno.com/index.php?/forums/topic/12377-way-to-make-intel-uhd-620-graphics-driver-to-works-in-windows-7-no-crash-in-video-play-back-3d-function-normally/&tab=comments#comment-168268 "The graphics processors on not only Intel 6th gen mobile, but also all 7th and 8th gen processors are all based on Gen 9 LP (generation 9 Low Power) graphics core architecture. " --> https://www.texpion.com/2018/06/Intel-7th-and-8th-generation-processor-graphics-driver-for-Windows-7-8-8.1.html https://forums.laptopvideo2go.com/topic/33299-win-7-andor-win-81-display-driver-for-gemini-lake/ https://forum.videohelp.com/threads/390651-Way-to-make-Intel-UHD-620-graphics-driver-to-works-in-windows-7-(no-crash) Can I use something from there forum links?: Win 7 x64 Coffee Like UHD 630 Video driver (3) [OFFER] 7th/8th Gen. Intel GPU drivers for Win7/8.1 Can somebody make a modded w8 driver for: %iGLKGT2E12% = iSKLD_w81, PCI\VEN_8086&DEV_3185 If I run dxdiag on 6.3.9369 it uses WDDM 1.3 (default 8.1 wddm) When I boot to 6.3.9369 and opened device manager I can see yellow exclamation under Display Drivers -> Microsoft Basic Display Driver and if I open Properties -> General I can see: "This device is currently waiting on another device or set of devices to start. (Code 51)" Just trying updating to win10 rtm uhd 600 driver and the same. I also tried this one I just found right now which has the hardware id..but only installs an audio driver: https://www.win-raid.com/t4346f42-OFFER-th-th-Gen-Intel-GPU-drivers-for-Win.html#msg103355 https://www.win-raid.com/t5684f52-Problem-installing-intel-UHD-on-Win.html and the same, I get the code 51 error.. don't know why since I have all the devices installed on device manager and only 4 without install which are the ones commented in the first post: ACPI\INT3453\1 ACPI\INT3453\2 ACPI\INT3453\3 ACPI\INT3453\4 I'm gonna try installing with the "adding legacy hardware" way in a full windows 8.1 6.3 rtm installation since I can't boot to w8.0 due to ACPI_BIOS_ERROR It's a shame because windows 8 flies on this hardware compared to w10.. _____ It needs to be something related to w8.1 Some people with previous GEN (HD 500) has the same problem under windows 8.1 as you can read here: _ttps://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/mysterius-intel-hd-graphics-compatibility/e8365c5c-5b5f-4b28-b250-c00780a05b64 I don't know how can I boot w8.0, I will try to get another beta build based on 6.2 and WDDM 1.2 to see what happen and if the code 51 disappears.. Maybe I need to change something in bios? You can see all my bios options here (attached .txt file) Lot of thanks, Regards LENOVO BIOS OPTIONS - Section_PE32_image_DriverSampleDxe_SetupUtility IFR2.txt
  3. yes! sorry!! I edited all the links @jaclaz now are correct
  4. Yes it is an Insyde Bios @Tripredacus Last update I installed: https://support.lenovo.com/es/en/downloads/ds503429
  5. I tried to search DEV_3185 in msinfo32 and I get: No matches found And also, when I go to Components > Display" in msinfo32 there is no information, all is blank. Of course I have the device up and running on w10 and this is how it looks in Components > Display in Windows 10 Name Intel(R) UHD Graphics 600 PNP Device ID PCI\VEN_8086&DEV_3185&SUBSYS_398A17AA&REV_03\3&11583659&0&10 Adapter Type Intel(R) UHD Graphics Family, Intel Corporation compatible Adapter Description Intel(R) UHD Graphics 600 Adapter RAM 1.00 GB (1,073,741,824 bytes) Installed Drivers igdumdim64,igd10iumd64,igd10iumd64,igd12umd64,igdumdim32,igd10iumd32,igd10iumd32,igd12umd32 Driver Version 25.20.100.6373 INF File oem34.inf (iGLKD_w10_DS section) Color Planes Not Available Color Table Entries 4294967296 Resolution 1366 x 768 x 60 hertz Bits/Pixel 32 Memory Address 0xA0000000-0xA0FFFFFF Memory Address 0x90000000-0x9FFFFFFF I/O Port 0x00002000-0x0000203F IRQ Channel IRQ 4294967291 I/O Port 0x000003B0-0x000003BB I/O Port 0x000003C0-0x000003DF Memory Address 0xA0000-0xBFFFF Driver c:\windows\system32\driverstore\filerepository\igdlh64.inf_amd64_6ae0ddbb4a38e23c\igdkmd64.sys (25.20.100.6373, 14.73 MB (15,447,904 bytes), 3/31/2019 8:46 PM)
  6. Will I have to mod the BIOS? This is what I get on GPUZ: and CPUz As you can see the GPU is not detected in these applications (as in Device Manager and in Windows in general except for HWINFO and AIDA64) but Chipset drivers are installed (with driver signing turned off) HWINFO: _____ Tests I have done to install a modded (w7 & w81) INF: Trying with Add Legacy Hardware -> Display adapters -> Selecting modded driver inf ___ Useful info I found to mod a 8th generation Intel driver and get it working on w7/w8/w8.1: My gpu in inf file: %iGLKGT2E12% = iGLKD_w10_DS, PCI\VEN_8086&DEV_3185&SUBSYS_398A17AA ____ https://www.texpion.com/2018/06/Intel-7th-and-8th-generation-processor-graphics-driver-for-Windows-7-8-8.1.html https://forum.videohelp.com/threads/390651-Way-to-make-Intel-UHD-620-graphics-driver-to-works-in-windows-7-(no-crash) https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=zh-CN&u=https://www.itsk.com/thread-388189-1-1.html&prev=search Intel HD only (mine is UHD): https://forums.intel.com/s/question/0D50P0000490QnOSAU/cant-find-correct-graphics-driver-for-windows-7?language=en_US https://forums.intel.com/s/question/0D50P0000490WETSA2/use-intel-uhd-graphics-620-in-windows-7?language=en_US ___ Can somebody help me to install these? As I read in some cases (for nvidia gpus), it could be an ACPI version, but haven't the Advanced tab on BIOS to change things in ACPI: This is a bios dump I have made using FPTW64 (Flash Programming Tool) if somebody can analyze it: http://www.mediafire.com/file/usb8lspzi59mw9w/biosreg.bin/file And another backup I made using H2OFFT-W: https://www.mediafire.com/file/d9jbkn2ju3gksfc/backup.bin/file
  7. As I know the problem is not related to this driver, the problem is the graphics card not detected in w8.1, is tehre any bios dump software to check if is there any bios option to change acpi mode and get it detect detected on windows 8.1 ? @Tripredacus @blackwingcat Thanks, Regards
  8. These are the devices I see in w10 vs Devices I see on w8 under System devices I will check 31D7 and 31D6 because the device name is different.. And also I will try to update PCI Express Root Complex considering its the parent of the graphics card And Windows 10 devices by connection:
  9. Yes, I have all drivers installed and working on w10. The parent for the Intel Graphics card in Device Manager is: ACPI\PNP0A08\0 So I need to be sure it is installed and working on w81 or I need to check if this other device has a parent too ? I searched for the device on DevManView and found this: PCI Express Root Complex (Standard system devices) pci System ACPI\PNP0A08\0 0x00000030 0x00000000 No Yes 3/14/2019 8:14:52 PM 3/14/2019 8:14:52 PM {00000000-0000-0000-ffff-ffffffffffff} PCI Express Root Complex 10.0.18343.1 pci.inf PCI_ROOT 6/21/2006 3/12/2019 9:07:02 PM The parent for this is: ACPI_HAL\PNP0C08\0 which is: Microsoft ACPI-Compliant System Microsoft ACPI System ACPI_HAL\PNP0C08\0 0x00000030 0x00000000 No Yes 3/14/2019 8:14:52 PM 3/12/2019 9:07:02 PM {00000000-0000-0000-ffff-ffffffffffff} Microsoft ACPI-Compliant System 10.0.18343.1 acpi.inf ACPI_Inst.NT 6/21/2006 3/12/2019 9:07:02 PM which has this one as a parent: ACPI x64-based PC (Standard computers) \Driver\ACPI_HAL Computer ROOT\ACPI_HAL\0000 0x00000000 0x00000000 No No 3/14/2019 8:14:51 PM {00000000-0000-0000-FFFF-FFFFFFFFFFFF} ACPI x64-based PC 10.0.18343.1 hal.inf ACPI_AMD64_HAL 6/21/2006 3/12/2019 9:07:02 PM mmmm I'm gonna check for the PNP0A08\0 on w81 now..
  10. So why the graphics card is not detected on windows 8.1? No display adapter is show on Device Manager its an ACPI related question?
  11. Ok, this is the original window 10 x64 driver for INT3453: https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/a8l105af.exe https://pcsupport.lenovo.com/es/en/products/LAPTOPS-AND-NETBOOKS/300-SERIES/330-15IGM/downloads/DS503390 (the .exe extracts the content of the driver to a folder before the install) and this is the same driver with .inf modified by me https://www.mediafire.com/file/7zt5hs9bkb4g4hp/drv.zip/file May you take a look at the .sys file to see if you can adapt it for w8.1 x64 @blackwingcat or somebody in the forum, please? Thanks
  12. Hi, I can't get these 4 devices working on windows 8.1 and as a consequence the Intel graphics display adapter is not present on device manager and the same for the Touchpad: ACPI\VEN_INT&DEV_3453 Intel(R) Serial IO GPIO Host Controller - INT3453 ACPI\INT3453\1 ACPI\INT3453\2 ACPI\INT3453\3 ACPI\INT3453\4 This is a new laptop model Lenovo 330-15IGM with default BIOS, you can see BIOS update available on Lenovo's site but I don't want to install it right now because they don't give the option to come back to the previous BIOS version after the installation as I read. All drivers and Bios updates are here: https://pcsupport.lenovo.com/es/en/products/laptops-and-netbooks/300-series/330-15igm/downloads Direct link to the driver: https://pcsupport.lenovo.com/es/en/products/LAPTOPS-AND-NETBOOKS/300-SERIES/330-15IGM/downloads/DS503390 https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/a8l105af.exe I tried modifying the w10 inf file to install it on windows 8.1 but I get a yellow mark and this message in the device > properties: Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39) {Unable to Load Device Driver} %hs device driver could not be loaded. Error Status was 0x%x I'm currently comparing my INF with two more inf files which are for these hardware ids: %iaLPSS2_GPIO2.DeviceDesc_0%=iaLPSS2_GPIO2_Device, ACPI\INT344B %iaLPSS2_GPIO2.DeviceDesc_1%=iaLPSS2_GPIO2_Device, ACPI\INT345D %iaLPSS2_GPIO2.DeviceDesc_2%=iaLPSS2_GPIO2_Device, ACPI\INT3451 and %iaLPSS2_GPIO2.DeviceDesc_0%=iaLPSS2_GPIO2_Device, ACPI\INT344B %iaLPSS2_GPIO2.DeviceDesc_1%=iaLPSS2_GPIO2_Device, ACPI\INT345D DriverVer=05/04/2015,30.61.1519.07 CatalogFile=iaLPSS2_GPIO2_SKL.cat This one is compatible with w8+, all the INF is the same as the one I have installed & worked in w10 except for the hardware device ids DriverVer=06/23/2017,30.100.1725.1 CatalogFile=iaLPSS2_GPIO2_SKL.cat This other one is only compatible with w10 I'm gonna try with the FeatureScore you posted (after reading about it in the documentation of MS site) looking at this example (https://github.com/bq/web2board/blob/master/pkg/win32/drivers/slabvcp.inf) different driver but an example of how to use the directive in a INF file. https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/install/inf-featurescore-directive It's very important for me to use W8.1 (it's not the perfection of it's brother w8.0 which, as experimented users know it's the best MS OS because it has WDDM 1.2 ) -Consider: different inf filename but the content is almost the same!- Content of the w7+ INF file: iaLPSS2_GPIO2_SKL 05/04/2015,30.61.1519.07 ;/*++ ; ;Copyright (c) 2014 Intel Corporation ; ;Module Name: ; iaLPSS2_GPIO2_SKL.inf ; ;Abstract: ; INF file for installing the Intel(R) Serial IO GPIO driver ; ;--*/ [Version] Signature="$WINDOWS NT$" Class=System ClassGuid={4D36E97D-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} Provider=%INTEL% DriverVer=05/04/2015,30.61.1519.07 CatalogFile=iaLPSS2_GPIO2_SKL.cat [DestinationDirs] DefaultDestDir = 12 ; ================= Class section ===================== [SourceDisksNames] 1 = %DiskId1%,,,"" [SourceDisksFiles] iaLPSS2_GPIO2.sys = 1,, ;***************************************** ; iaLPSS2_GPIO2 Install Section ;***************************************** [Manufacturer] %INTEL%=Intel,NTamd64.6.1,NTamd64.6.2 [Intel.NTamd64.6.1] %iaLPSS2_GPIO2.DeviceDesc_0%=iaLPSS2_GPIO2_Device, ACPI\INT344B %iaLPSS2_GPIO2.DeviceDesc_1%=iaLPSS2_GPIO2_Device, ACPI\INT345D ;For Windows 8+ - empty section [Intel.NTamd64.6.2] [iaLPSS2_GPIO2_Device.NT] CopyFiles=Drivers_Dir [Drivers_Dir] iaLPSS2_GPIO2.sys ;-------------- Service installation [iaLPSS2_GPIO2_Device.NT.Services] AddService = iaLPSS2_GPIO2,%SPSVCINST_ASSOCSERVICE%, iaLPSS2_GPIO2_Service_Inst, iaLPSS2_GPIO2_EventLog_Inst, System, Intel-iaLPSS2-GPIO2 ;-------------- Registry installation [iaLPSS2_GPIO2_EventLog_Inst] AddReg=iaLPSS2_GPIO2_EventLog_Inst.AddReg, iaLPSS2_GPIO2_ETW.AddReg [iaLPSS2_GPIO2_EventLog_Inst.AddReg] HKR,, EventMessageFile, 0x00020000, "%%SystemRoot%%\System32\IoLogMsg.dll;%%SystemRoot%%\system32\drivers\iaLPSS2_GPIO2.sys" HKR,, TypesSupported, 0x00010001, 7 HKR,, ProviderGuid, 0x00000000, "{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}" [iaLPSS2_GPIO2_ETW.AddReg] HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Debug","OwningPublisher",0x0,"{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Debug","Enabled",0x00010001,0 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Debug","Isolation",0x00010001,1 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Debug","ChannelAccess",0x0,"O:BAG:SYD:(A;;0xf0007;;;SY)(A;;0x7;;;BA)(A;;0x3;;;BO)(A;;0x5;;;SO)(A;;0x1;;;IU)(A;;0x3;;;SU)(A;;0x1;;;S-1-5-3)(A;;0x2;;;S-1-5-33)(A;;0x1;;;S-1-5-32-573)" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Debug","Type",0x00010001,2 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Performance","OwningPublisher",0x0,"{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Performance","Enabled",0x00010001,0 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Performance","Isolation",0x00010001,1 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Performance","ChannelAccess",0x0,"O:BAG:SYD:(A;;0xf0007;;;SY)(A;;0x7;;;BA)(A;;0x3;;;BO)(A;;0x5;;;SO)(A;;0x1;;;IU)(A;;0x3;;;SU)(A;;0x1;;;S-1-5-3)(A;;0x2;;;S-1-5-33)(A;;0x1;;;S-1-5-32-573)" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Performance","Type",0x00010001,2 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}",,0x0,"Intel-iaLPSS2-GPIO2" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}","ResourceFileName",0x00020000,"%%SystemRoot%%\system32\drivers\iaLPSS2_GPIO2.sys" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}","MessageFileName",0x00020000,"%%SystemRoot%%\system32\drivers\iaLPSS2_GPIO2.sys" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}","Enabled",0x00010001,1 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}\ChannelReferences\0",,0x0,"Intel-iaLPSS2-GPIO2/Debug" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}\ChannelReferences\0","Id",0x00010001,16 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}\ChannelReferences\0","Flags",0x00010001,0 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}\ChannelReferences\1",,0x0,"Intel-iaLPSS2-GPIO2/Performance" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}\ChannelReferences\1","Id",0x00010001,17 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}\ChannelReferences\1","Flags",0x00010001,0 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}\ChannelReferences","Count",0x00010001,2 ; -------------- iaLPSS2_GPIO2 driver install sections [iaLPSS2_GPIO2_Service_Inst] DisplayName = %iaLPSS2_GPIO2.SVCDESC% ServiceType = 1 ; SERVICE_KERNEL_DRIVER StartType = 3 ; SERVICE_DEMAND_START ErrorControl = 1 ; SERVICE_ERROR_NORMAL ServiceBinary = %12%\iaLPSS2_GPIO2.sys LoadOrderGroup = Extended Base [Strings] SPSVCINST_ASSOCSERVICE= 0x00000002 INTEL = "Intel Corporation" DiskId1 = "Intel(R) Serial IO Installation Disk" iaLPSS2_GPIO2.DeviceDesc_0 = "Intel(R) Serial IO GPIO Host Controller - INT344B" iaLPSS2_GPIO2.DeviceDesc_1 = "Intel(R) Serial IO GPIO Host Controller - INT345D" iaLPSS2_GPIO2.SVCDESC = "Intel(R) Serial IO GPIO Driver v2" ;-------------------------------- [PackageInfo] Name=iaLPSS2_GPIO2_SKL.x64.61 Content of the w10 INF file: iaLPSS2i_GPIO2_GKL 05/16/2018,30.100.1820.1 ;/*++ ; ;Copyright (c) 2014 Intel Corporation ; ;Module Name: ; iaLPSS2i_GPIO2_GLK.inf ; ;Abstract: ; INF file for installing the Intel(R) Serial IO GPIO driver ; ;--*/ [Version] Signature="$WINDOWS NT$" Class=System ClassGuid={4D36E97D-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} Provider=%INTEL% DriverVer = 05/16/2018,30.100.1820.1 [DestinationDirs] DefaultDestDir = 12 ; ================= Class section ===================== [SourceDisksNames] 1 = %DiskId1%,,,"" [SourceDisksFiles] iaLPSS2i_GPIO2_GLK.sys = 1,, ;***************************************** ; iaLPSS2i_GPIO2_GLK Install Section ;***************************************** [Manufacturer] %INTEL%=Intel,NTamd64.6.3 [Intel.NTamd64.6.3] %iaLPSS2i_GPIO2_GLK.DeviceDesc_2%=iaLPSS2_GPIO2_GLK_Device, ACPI\INT3453 [iaLPSS2_GPIO2_GLK_Device.NT] CopyFiles=Drivers_Dir AddProperty=WDTFSOCDeviceCategory [WDTFSOCDeviceCategory] {5D078032-6378-437B-8DA5-9B32B7CA3FDD},2,7,,2 [Drivers_Dir] iaLPSS2i_GPIO2_GLK.sys ;-------------- Service installation [iaLPSS2_GPIO2_GLK_Device.NT.Services] AddService = iaLPSS2i_GPIO2_GLK,%SPSVCINST_ASSOCSERVICE%, iaLPSS2_GPIO2_GLK_Service_Inst, iaLPSS2_GPIO2_GLK_EventLog_Inst, System, Intel-iaLPSS2-GPIO2 ;-------------- Registry installation [iaLPSS2_GPIO2_GLK_EventLog_Inst] AddReg=iaLPSS2_GPIO2_GLK_EventLog_Inst.AddReg, iaLPSS2_GPIO2_GLK_ETW.AddReg [iaLPSS2_GPIO2_GLK_EventLog_Inst.AddReg] HKR,, EventMessageFile, 0x00020000, "%%SystemRoot%%\System32\IoLogMsg.dll;%%SystemRoot%%\system32\drivers\iaLPSS2i_GPIO2_GLK.sys" HKR,, TypesSupported, 0x00010001, 7 HKR,, ProviderGuid, 0x00000000, "{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}" [iaLPSS2_GPIO2_GLK_ETW.AddReg] HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Debug","OwningPublisher",0x0,"{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Debug","Enabled",0x00010001,0 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Debug","Isolation",0x00010001,1 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Debug","ChannelAccess",0x0,"O:BAG:SYD:(A;;0xf0007;;;SY)(A;;0x7;;;BA)(A;;0x3;;;BO)(A;;0x5;;;SO)(A;;0x1;;;IU)(A;;0x3;;;SU)(A;;0x1;;;S-1-5-3)(A;;0x2;;;S-1-5-33)(A;;0x1;;;S-1-5-32-573)" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Debug","Type",0x00010001,2 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Performance","OwningPublisher",0x0,"{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Performance","Enabled",0x00010001,0 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Performance","Isolation",0x00010001,1 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Performance","ChannelAccess",0x0,"O:BAG:SYD:(A;;0xf0007;;;SY)(A;;0x7;;;BA)(A;;0x3;;;BO)(A;;0x5;;;SO)(A;;0x1;;;IU)(A;;0x3;;;SU)(A;;0x1;;;S-1-5-3)(A;;0x2;;;S-1-5-33)(A;;0x1;;;S-1-5-32-573)" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Intel-iaLPSS2-GPIO2/Performance","Type",0x00010001,2 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}",,0x0,"Intel-iaLPSS2-GPIO2" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}","ResourceFileName",0x00020000,"%%SystemRoot%%\system32\drivers\iaLPSS2i_GPIO2_GLK.sys" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}","MessageFileName",0x00020000,"%%SystemRoot%%\system32\drivers\iaLPSS2i_GPIO2_GLK.sys" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}","Enabled",0x00010001,1 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}\ChannelReferences\0",,0x0,"Intel-iaLPSS2-GPIO2/Debug" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}\ChannelReferences\0","Id",0x00010001,16 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}\ChannelReferences\0","Flags",0x00010001,0 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}\ChannelReferences\1",,0x0,"Intel-iaLPSS2-GPIO2/Performance" HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}\ChannelReferences\1","Id",0x00010001,17 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}\ChannelReferences\1","Flags",0x00010001,0 HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{63848cff-3ec7-4ddf-8072-5f95e8c8eb98}\ChannelReferences","Count",0x00010001,2 ; -------------- iaLPSS2i_GPIO2_GLK driver install sections [iaLPSS2_GPIO2_GLK_Service_Inst] DisplayName = %iaLPSS2i_GPIO2_GLK.SVCDESC% ServiceType = 1 ; SERVICE_KERNEL_DRIVER StartType = 3 ; SERVICE_DEMAND_START ErrorControl = 1 ; SERVICE_ERROR_NORMAL ServiceBinary = %12%\iaLPSS2i_GPIO2_GLK.sys LoadOrderGroup = Extended Base [Strings] SPSVCINST_ASSOCSERVICE= 0x00000002 INTEL = "Intel Corporation" DiskId1 = "Intel(R) Serial IO Installation Disk" iaLPSS2i_GPIO2_GLK.DeviceDesc_2 = "Intel(R) Serial IO GPIO Host Controller - INT3453" iaLPSS2i_GPIO2_GLK.SVCDESC = "Intel(R) Serial IO GPIO Driver v2" ;-------------------------------- [PackageInfo] Name=iaLPSS2i_GPIO2_GLK.x64.100 I also found these similar IDs & drivers for w81: INT33FF DriverVer=02/28/2015,603.9600.1920.60719 Intel(R) Serial IO GPIO Host Controller - INT345D 30.63.1633.03 (09.08.2016) https://driverpack.io/es/devices/chipset/intel/intel-r-serial-io-gpio-host-controller-int345d?os=windows-8.1-x64 Intel(R) Serial IO GPIO Host Controller - INT344B 30.63.1633.03 (09.08.2016) https://driverpack.io/es/devices/chipset/intel/intel-r-serial-io-gpio-host-controller-int344b?os=windows-8.1-x64 https://downloadcenter.intel.com/download/25602/Intel-Serial-IO-Driver-for-Windows-8-1- This is the .zip file I uploaded to mediafire which contains the .sys and the .inf files modded (I also posted a link above to the original driver): https://www.mediafire.com/file/7zt5hs9bkb4g4hp/drv.zip/file What can I do? Windows 8.1 runs very fast on this laptop compared to w10. Thanks, Regards!
  13. Hi, I have a baytrail T tablet with Z3735D cpu and I can t get these three drivers working under windows 8.0: 2 devices are: UART Controller ACPI\80860F0A ACPI\VEN_8086&DEV_0F0A&REV_0006 ACPI\80860F0A another device: BMA2x2 (BMA250E BMA255 BMA222E BMA280) Accelerometer ACPI\VEN_BMA&DEV_250E ACPI\BMA250E Most drivers I installed are from previous w8.1 installation and are working correctly but I can't get these working. for the UART I get This device cannot start. (Code 10) and The driver for this device might be corrupted, or your system may be running low on memory or other resources. (Code 3) and for the Bma2x2 I get This device cannot start. (Code 10) as a consequence windows 8.0 doesnt shutdown correctly.. I think.. Oops same here: https://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/9f358259-dc55-45a6-a70c-ea091b18fa5a/installing-81-drivers-in-embedded-8-standard-for-latest-atom-chipsets?forum=wes8 Different driver support under w81? Is it possible to inject or use the windows 8.1 Kernel Mode driver framework ( Wdf01000.sys and Wdfres.dll ) on Windows 8.0 ? http://www.advanceditsolutions.net/the-driver-for-this-device-might-be-corrupted-or-your-system-may-be-running-low-on-memory-or-other-resources-code-3/ info only: https://support.microsoft.com/en-us/kb/2685811 version history: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff544309(v=vs.85).aspx or this comment can be a fix ? http://www.cypress.com/comment/269091#comment-269091 SPB Framework Extension: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/hh706278(v=vs.85).aspx About KMDF files: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/hh706278(v=vs.85).aspx(SpbCx.sys and MyI2CBusDriver.sys) How can I replace a system file without getting a BSOD, It's the Windows File Protection involved ? Finally, what I need is the missing Version 2 of the Serial Framework Extension (SerCx2.sys) in W8.0 https://msdn.microsoft.com/es-es/library/hh439599(v=vs.85).aspx https://msdn.microsoft.com/es-es/library/jj241971(v=vs.85).aspx https://msdn.microsoft.com/es-es/library/dn265309(v=vs.85).aspx Maybe creating a kernel driver service with different name ( Windows Service Manager (SrvMan) ) using w8.1 SerCx and modifying the dependencies .INF file will do the trick ? [iaiouart_Service_Inst] DisplayName = %iaiouart.SVCDESC% ServiceType = 1 ; SERVICE_KERNEL_DRIVER StartType = 3 ; SERVICE_DEMAND_START ErrorControl = 1 ; SERVICE_ERROR_NORMAL ServiceBinary = %12%\iaiouart.sys LoadOrderGroup = Extended Base Dependencies = SerCx I'm sure the problem is one of these missing files or different file versions which the driver requires to run: - Wdf01000.sys - Wdfres.dll - SerCx - SerCx2.sys (missing on 8.1) I installed Windows Performance Analyzer in w8.0 to trace what happens during the shutdown and discovered that one of these files associated with a process never ends (can't remember if it was Wdf01000.sys or Wdfres.dll but sure one of these two files ). So the computer never shutdown and USB devices remain on. I tried replacing some files from w8.1 system32 and I get a Bsod 0x0000098 because of the Windows File Protection during boot (or kernel-level protection) which check system files integrity and version. Also tried adding new windows Services with different name and editing .inf file to link to the new service but nothing happens.. How can I get these devices recognized and working or, at least, shutdown the tablet ? maybe blackwingcat has the answer ?
  14. Hello, I installed Windows 2000 SP4 + Update Rollup 1 + Update Rollup 2 + Windows2000-UURollup-v10d-x86-ENU.exe (English) and when I tried to run Iron Browser with Application Compatibility Launcher I get this error: The procedure entry point IsProcessInJob could not be located in the dynamic link library KERNEL32.dll However I installed everything I needed to run it as you can see here in your web: http://www.windows2000.tk/programs/index.html hehe Name / Version - Requirements SRWare Iron - Unofficial Updates Rollup what can I do to get it working? thanks
  15. I've been testing with Windows themes and when I applied High Contrast theme, then I couldn't refresh the customization window any more and I couldn't load more themes. Finally I've solved changing to the explorer of windows 8. Can you fix it in next version? thanks! this application is really great
  16. sorry i think I was confused when read this..
  17. Hi Tihiy, Can you try the explorer.exe from windows pe 4.0 (based on W8) in W8 RTM? It don't contains metro ui..
  18. as I said, I had the GRUB of debian installed, and thinking about the "Fast Startup" Windows 8/S2012 .. I tried to reinstall the boot manager of Windows 8/S2012. and now my pc shutdown correctly .. I don't understand why
  19. I think I can't shutdown Windows Server 2012 workstation after I applied this update: http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/10/09/updating-windows-8-for-general-availability.aspx http://support.microsoft.com/kb/2756872 I'have Windows 7 explorer for Windows 8 installed before install this updated is a problem with your program? Edit: I re enable the original explorer.exe and I can't shutdown the computer, when I tried it windows only close the current user session the only I did today is install debian in a partition and install this update in windows. what could be? I can only shutdown the computer running this: "shutdown -s -t 01"
  20. Yes, I think I solved disabling Windows defender. thanks man
  21. Hi Blackwingcat, can your wrapper be used with windowsxp SP0?
  22. SOLVED!!!! the problem was that I disabled the service "TCP / IP NetBIOS Helper Service" when I installed Microsoft Server Converter in Windows 2012:
  23. I'm using w2012 converted to a workstation with this tool: http://www.win2008workstation.com/forum/viewtopic.php?f=54&t=2108 and when I try to acces to a shared folder in a windows 2003 machine, I can't and however with w8 I can I don't disable any service in the Windows 2012 server... and I have all activated in Advanced Sharing settings.. I don't know what else can be ?
  24. Hi Tihiy, Since I installed "Windows 7 explorer for Windows 8", the "Screen Sharing" function of Skype conversation does not work. Someone else has the same problem? Edit: and when I hung up the call, the conversation window with that person gone mad
  25. Can I remove the 1 Gb of RAM requirement from Windows 8 installation using Windows ToolKit?
×
×
  • Create New...