Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


ruthan

Seaching for Intel 210-219 LAN XP / 2003 32 / 64 bit driver

Recommended Posts

This same error on second board during installation 
Required line not found in INF

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 hours ago, ruthan said:

This same error on second board during installation 
Required line not found in INF

I though I got it all, I'm not sure what I missed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i Just tested with original - second board same error.

Edited by ruthan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Any news or progress with this, its annoying have to fill some precious pci-e slot with just NIC..

Otherwise i found similar thread - no success:

https://www.win-raid.com/t3280f45-Intel-i-v-driver-ASUS-motherboard.html

On Blackwing site seems to be some modified driver, but i not able to identify any download link with Google translated version of page:

http://blog.livedoor.jp/blackwingcat/archives/1883591.html

Edited by ruthan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

they say win 2k drivers but they might work on xp PRO1000-v2 folder

http://www.mediafire.com/file/033zeq5l06w30bk/BWC_PRO2Kv3.zip/file

 

Anyways from what I understand it is hit and miss, and it's not going to work on all motherboards and it maybe more chipset related for it to be working than the NIC.

 

What i mean is it maybe not work how it is implemented on one chipset like a x99 or somthing else but work fine on a z370 also might depend if a bios has legacy support vs one that doesn't

Edited by Destro

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ruthan
Have you considered using a USB LAN adapter?
I don't know what the speed restrictions might be, but presumably you have a free USB port, and the adapters are fairly cheap.
Might be worth considering if you can't get a driver to work.
:dubbio:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Not really, i always thought that there is some software CPU overhead for USB devices with high traffic, and that ping etc would be worse. Maybe im wrong. Driver could be problem too, but something with Realtek would be probably work from XP to Win10, in Mac OS and Linux. I even have one such adapter, but annoying is that is reported also as some USB CD drive, or something like that in the bios.. probably because these some storage with driver or something like that. Its annoying.

  There also USB limits, USB is 48 MB/s i need Gigabit so only USB3 and XP USB3 drivers are problematic.. I didnt tested it, but i doubt that cheap VIA USB3 controller, with USB LAN can make 90-100 MB/s network copying speed.. i can be wrong. Maybe, maybe ASM or Fresco chipsets. 

Edited by ruthan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fair enough.
Worth a try though if you can't get a driver that works for your onboard hardware and you need that PCI slot back!
:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Thanks, did you test it? I already tested some drivers, but their were not working.

Edited by ruthan

Share this post


Link to post
Share on other sites

@bearwindows
Great to see you here again, you gave me a driver for an Nvidia graphics card some years ago which I had all but given up on getting to work with Windows 98!
:hello:
@ruthan
Don't be worried, just try it!
:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, Dave-H said:

@bearwindows
Great to see you here again, you gave me a driver for an Nvidia graphics card some years ago which I had all but given up on getting to work with Windows 98!
:hello:

+1. Nice to have you around!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, ruthan said:

Thanks, did you test it?

I test it with ASUS H81M-P (PLUS). This driver is patched by me. I've also had this patched driver for Windows XP/2003 x64.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, bearwindows said:

I've also had this patched driver for Windows XP/2003 x64.

Could you share that driver as well?  That would be great.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...