Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


strel

Silent .NET Maker synthesized 20100118 - W2K/XP/2K3 x86

Recommended Posts

strel

Where can I get Microsoft Visual C++ 2005 Service Pack 1 redistributable runtime package, the last version? I want to replace the net framework builtin package with the latest one using your script?

Can it be done?

Thanks

Atolica

Edited by atolica

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glowy

There are bugs, I fixed those you mention, will be ready for next version soon. Don't use actual version except for testing purposes.

I could not manage to recreate error with XPS's update.exe file not found. I tried a RunOnce install but it installs fine.

It seems you're meaning that after you set the target os version through .ini file, this error don't appear but this doesn't make sense to me as thnx4thepen have the same error after setting target OS version from .ini file.

atolica

You better not use 20091029 except for testing, it contain serious bugs, wait for the next version, soon. What you search is Visual C 8 link in Supported File List section of the guide, I have to clarify it.

Edited by strel

Share this post


Link to post
Share on other sites

NEW VERSION RELEASED !!!

All bugs I could recreate are now fixed, and some extras added. See changelog.

I have not tested the behavior of SNMsynth installers/add-ons after removing VC runtimes and preinstalled them with runtime packs (in supported files list). Any info on this is welcome.

...in my test of SNMsynth, KB958484 doesn't have its files updated in .NET 3.5(files are still with build number 1), but entries are present in vs_setup.msi. I think you may applies *.msp earlier than NET35SLIMDOWN.mst...

If you're referring to files listed here, these files are not included in the cab file of KB958484.

About the .msi cache installers renaming, seems that finally I was right. It is required, yes, I see the same thing as you with frameworks installed I changed those values in registry and KB951847 fix still worked, but now, looking for the KB951847 not working problem inserted in 20091029 version, I found that what's failing was precisely this.

Curious.

As of 7-zip 9.07, you must specify the type during extraction of executable files. Otherwise it will extract each individual resource and binary section...

Later you added you were refering to x switch, but this switch is not used to extract the file partially, e switch is used instead. 7za.exe 9.07 beta is supported.

Glowy & thnx4thepen

I still cannot recreate this error you pointed. Check again with the new version.

Enjoy :thumbup

Edited by strel

Share this post


Link to post
Share on other sites
Glowy & thnx4thepen

I still cannot recreate this error you pointed. Check again with the new version.

OS Detection now ok.

still running XP install, will report back when it's done.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately the nLite AddOns don't work

entries_DNF20SP2.ini

[general]
builddate=Wed
description=.NET 2.0 SP2 passive installer
language=
title=.NET Framework(s)
version:
website=http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=127790

[EditFile]
I386\SVCPACK.INF,SetupHotfixesToRun,AddProgram

[AddProgram]
DNF20SP2.exe

Name of silent installer: 2KDNF20SP2.exe

Same problem for .Net 1.1 sp1

I'll check the other aspects shortly.

Edited by Kurt_Aust

Share this post


Link to post
Share on other sites

WU still complains about KB951847: Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1 en .NET Framework 3.5 Family Update x86

Langpack and OS detection fixed.

I'll try a rerun without stripping anything out of the package (currently updating VC9 externally and excluding WIC)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good point Kurt, forgot to include the target os in name for T13 add-ons. Fixed now.

New version released!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Running the 2K versions as silent installers rather than nLite AddOns appears (as far as I can tell) to work perfectly.

Files seem to be the correct version and Windows Update is happy, I only fired up one .Net 2.0 dependant application for testing though.

For .NET 2.0, the processing order is perhaps not optimal, but works fine:

NetFx20SP2_x86.exe

NDP20SP2-KB958481-x86.exe

NDP20SP2-KB971111-x86.exe Required for W2K

NDP20SP2-KB974417-x86.exe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fixed minor bug (not harming at all) putting some not needed fixes in the .\TMP folder.

New version released!

Glowy

I made a fresh test and KB951847 is not appearing in win/ms update for me. I need more data.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testrun without stripping anything works fine..

I'll do some more testing.

EDIT:Problem is somewhere in the VC packages, so no problem in the script for me anymore. Trying different setups to see what the problem is.

Edited by Glowy

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've tested the 20091103_SNMsynth version: the pop-up again appear.

I simply executed the installer from the desktop in a Virtual Machine (VirtualBox 2.2.2 Windows XP SP3 Full updated).

I checked the updates installed:

NET_hotfix.jpg

control_panel.jpg

and the software that required .NET Framework 3.5SP1: Paint.NET 3.5 Beta (build 3591) run.

The only problem is this pop-up...

error.jpg

PS thanks for your hard work :)

PROCESSDATA.TXT

Share this post


Link to post
Share on other sites

@thnx4thepen What is the output of the command "NET CONFIG WORK" in your language?

and specifically the softwareversion part.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thnx4thepen

Can you confirm this file is where it is supposed to be? I mean try uncompressing the installer and look for this file in its folder.

Has the building process output showed "Updating XPS driver with latest files from XP+2K3 KB971376..." message?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...