Jump to content

Microsoft's AntiSpyware (Beta) Install


98EXL
 Share

Recommended Posts

OK, I now have Microsoft AntiSpyware integrated into my install disc and all is working well. I use WPI these days, not RunOnceEx, but I'm sure this could be adapted to work with any install routine:

1. WPI entry. The .msi file has been renamed, obviously.

pn=33
prog[pn]=['Microsoft AntiSpyware']
desc[pn]=['An excellent antispyware program.']
cmd1[pn]=['%cdrom%\\Programs\\MSantispy\\antispy.msi /qn /norestart']
cmd2[pn]=['%cdrom%\\Programs\\MSantispy\\MSrun.exe']
dflt[pn]=['yes']
forc[pn]=['false']
cat[pn]=['Utilities']
ordr[pn]=[330]
uid[pn]=['']
deps[pn]=['']
pn++

2. MSrun.exe is a compiled AutoIt script:

AutoItSetOption("TrayIconHide", 1)
AutoItSetOption("WinTitleMatchMode", 4)
BlockInput(1)

Run( @ScriptDir & "\MSrun.cmd", "", @SW_HIDE)
Sleep(1500)
ProcessClose("cmd.exe")
Sleep(2000)

exit

3. MSrun.cmd does the job of firing up the AntiSpyware program properly before the command window is forcibly closed.

@echo off

"%systemdrive%\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasDtServ.exe" -Embedding

CLS
EXIT

Link to comment
Share on other sites


Hey everyone, I made a 7-Zip installer for you :)

This install the program in English, and has been tested and works fine :P

5 mb

Uploading to somewhere now

EDIT: My webhost doesnt like .exe by the looks as it says it cant find the file, although the link to the file is correct :realmad:

Link to comment
Share on other sites

@mekrel

Your exe works if you run the emmbed afterwards. However it halts my WPI during an unattended.

By Works I mean if I just run the exe from a fresh computer and the Strat->run->.....-embed

prog[pn]=['Microsoft Antispyware']
desc[pn]=['Anti Spyware']
cmd1[pn]=['%CDROM%\\install\\MSA.exe']
cmd2[pn]=['"%systemdrive%\\Program Files\\Microsoft AntiSpyware\\gcasDtServ.exe" -Embedding']
cat[pn]=['Security']
pn++

It doesnt crash the install. Just sits there not doing anything after it pops up saying virus defs have been updated.

Link to comment
Share on other sites

When I run just the installer you made on a clean computer I get the 101 error. If I then run the embed it works fine from then on.

The issue with the WPI is probably not an issue.

I didnt know that runonce would continue after a reboot. I just ended the task which seemed to be waitng for something and rebooted and it continued the silent installs.

When It finishes I'll see if MSanti works.

So If it does work I could just add a reboot command to the WPI script

prog[pn]=['Microsoft Antispyware']

desc[pn]=['Anti Spyware']

cmd1[pn]=['%CDROM%\\install\\MSA.exe']

cmd2[pn]=['"%systemdrive%\\Program Files\\Microsoft AntiSpyware\\gcasDtServ.exe" -Embedding']

cmd3[pn]=['"REBOOT HERE"

cat[pn]=['Security']

pn++

Link to comment
Share on other sites

After Reboot and completion of WPI installations.

Everything works. MSAnti spy is in the system tray and already monitoring changes.

So your installer works for me, although it doesnt seem to be doing the embedding?

Or is my WPI script messed up?

So what is the reboot command for WPI?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...