Jump to content
MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. ×

Start Is Back - 2.1 release


Tihiy
 Share

Recommended Posts

Good thing you reminded, because i did it not the way Windows 7 does. Please test the prototype on Windows 8 with customized network userpic.

It doesn't pick up the user pic. Here's my login code for populating the user pic:

$username=$env:username
$domain=$env:userdomain
$temp=$env:temp
$photo = ([ADSISEARCHER]“samaccountname=$($username)”).findone().properties.thumbnailphoto
if($photo -eq $null){
$command = “\\DOMAIN\netlogon\pictures\usertile.exe $domain\$username \\DOMAIN\netlogon\pictures\default.jpg”
} else {
$photo | set-content $temp\$domain+$username.jpg -Encoding byte
$command = “\\DOMAIN\netlogon\pictures\usertile.exe $domain\$username $temp\$domain+$username.jpg”
}
cmd /c $command

And here is the source for usertile.exe:

using System;
using System.Runtime.InteropServices;

namespace TilePicture
{
class Program
{
[DllImport("shell32.dll", EntryPoint = "#262", CharSet = CharSet.Unicode, PreserveSig = false)]
public static extern void SetUserTile(string username, int whatever, string picpath);

[STAThread]
static void Main(string[] args)
{
SetUserTile(args[0], 0, args[1]);
}
}
}

Link to comment
Share on other sites


It doesn't pick up the user pic. Here's my login code for populating the user pic:

I've added legacy userpic loading (if domain joined only). The rest of Windows 8 does not pick it though; i guess there should be some new tool for setting picture via .accountpicture-ms.
Link to comment
Share on other sites

It doesn't pick up the user pic. Here's my login code for populating the user pic:

I've added legacy userpic loading (if domain joined only). The rest of Windows 8 does not pick it though; i guess there should be some new tool for setting picture via .accountpicture-ms.

If there is I've not found it yet. Why the FRACK MS hasn't added domain support to the (temp) local account with domain joins is driving a lot of us in IT absolutely mad. What's weird though is my domain account on all my 2012 servers DO have my admin pic for the login but only when doing RDP....WTF!?!?!?! Get your crap together MS!

EDIT:

Duh.... Forgot to mention it works now. Picked up the domain user pick with no problems!

Edited by ISOHaven
Link to comment
Share on other sites

New StartIsBack!

StartIsBack has been reborn and you can taste it now!

https://moot.it/startisback

Yet it won't excite you; it is (should be) exactly like version 2.1. It won't function properly on Windows 8.1 yet. There is no 8.1 yet to start with...

This is build just for testing which will evolve into new StartIsBack for Windows 8.1. Not sure how to name it.

Try keeping discussion on that forum; not sure if it's good enough.

Link to comment
Share on other sites

I tried to post on that forum several times, but the reply never seems to stick.

Two problems I noticed:

- in high contrast mode, Start menu opens under the taskbar, so the search field and shutdown button aren‘t visible (they're covered by the taskbar)

- clicking the Start button doesn’t close Start menu when it's already open

Link to comment
Share on other sites

- in high contrast mode, Start menu opens under the taskbar, so the search field and shutdown button aren‘t visible (they're covered by the taskbar)

Fixed this.
- clicking the Start button doesn’t close Start menu when it's already open
Known issue. Start button should be redone for 8.1 anyway.
Link to comment
Share on other sites

I have one question:

StartIsBack! for 8.1 will replace the actual StartIsBack!? If I bought it once do I need to buy it once again for Windows 8.1?

Thank you!

Link to comment
Share on other sites

I have one question:

StartIsBack! for 8.1 will replace the actual StartIsBack!? If I bought it once do I need to buy it once again for Windows 8.1?

Thank you!

Can't share the details about 8.1 until 8.1 releases and I try it. Please wait a few days.
Link to comment
Share on other sites

until 8.1 releases and I try it.

I think that was just a license question??? At any rate, June 26th is just around the corner!

Edited by ISOHaven
Link to comment
Share on other sites

I've had 6 Explorer crashes in ntdll.dll since 2.1, and 1 before. I know Explorer crashes were a topic last year, but I wasn't using it then so can't compare with then. Also, while I'm not sure StartisBack is the reason, it's my top suspect. Will the beta help? I can also just uninstall to see how that goes.

Link to comment
Share on other sites

I now tried this build with my own colour scheme, and it appears that StartIsBack doesn't use the correct background colour - compare the "old" StartIsBack (left) and the test build (right):

colours.png

Oh, and the Run command sometimes shows up in the menu, even though it's not enabled.

Edited by ender`
Link to comment
Share on other sites

I've had 6 Explorer crashes in ntdll.dll since 2.1, and 1 before. I know Explorer crashes were a topic last year, but I wasn't using it then so can't compare with then. Also, while I'm not sure StartisBack is the reason, it's my top suspect. Will the beta help? I can also just uninstall to see how that goes.

When crashes happen? If it's outside of using menu and launching apps, it's hardly StartIsBack fault. You can try test version as well.
it appears that StartIsBack doesn't use the correct background colour
Yep, fixed this. Say if you want more improvements to high contrast theme.

ace2 , please remove your posts, they're no use to me.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...