Jump to content
MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. ×

3dreal

Member
  • Posts

    150
  • Joined

  • Last visited

  • Donations

    $0.00 
  • Country

    Switzerland

Everything posted by 3dreal

  1. "For those that have disabled all browser.safebrowsing items in about:config, check your suspicious or eventually malicious links in these online checkers I use:" Not relevant for NM 27 SSE!
  2. do you think i didnt check. thats the reason i had a delay to reply. safebrowsing filtered nothing shown what can be set to false or true. showing only two strings should i create these about:config entrees boolean false? browser.safebrowsing.downloads.enabled browser.safebrowsing.downloads.remote.block_dangerous browser.safebrowsing.downloads.remote.block_dangerous browser.safebrowsing.downloads.remote.block_potentially browser.safebrowsing.downloads.remote.block_uncommon browser.safebrowsing.downloads.remote.enabled everything we dont like is weird. i like people explaining clearly. yes its annoying. but so is technology. Tks
  3. deviceinfo.me PM/NM 27 SSE: 4.5 sec winxp still the same now PM 28 Win10s: 2.5 sec did a router factory reset in admin-console. nothing changed. they must replace the icotera i6800. can i buy my own router? most probably not. it must be setup by provider. UPDATE: best speedtest is downloading Linux Mint Cinnamon 2. Have now new router. asa SSE2-MOBO is reactivated i will check speed on old router winxp 4GB ram and win 7 16 GB Ram then comparing to new router. and Acer Swift 5 coming in next days. 1kg netbook.
  4. never heard of savebrowsing. but will google and investigate. went through all messages here over a long period of time. maybe overseen since it was not SSE-related. in my case i think everything together is possible. slowing down caused by pc(hard/software) and from net.
  5. Nothing. right would have been: At roytam1: protonmail etc... mentioned it since we discussed secure mailprovider.
  6. yes: i have multiple problems which are now accumulated and slowing down internet. 1. svchost.exe error found no workaround. 2. services. didnt examine precise enough. set to default again when i had problems after adviced settings done.found it in Spybot Search + Destroy(now removed) maybe i should reinstall. didnt disturb at all. 3. browser profiles must be fresh. eighter i must google or you have hints. never altered them. 4. small HDD. must establish/ setup 1TB or at least finally backing up 200 HDD to 1 TB. systempartition too small. have very old larger copy on second partition. no i will not enlarge systempartition by deleting it. have no backup and no desktop alternative and no other working drive. left space too small 6-8gb(7.3gb) could be that router or internet had been automatically slowed down due to security reasons caused by all the problem. Mainboard was once running perfectly. GA-7N400 Pro 2 which is universal IDE, SATA(SSE processor) has capacitor plague. at least a bit of it. some capacitors are ill or dead. cannot shut down PSU completely. cmos-data would be lost. same on Asrock SSE2 which had been reactivated successfully. only have it disabled concentrating on older pc. GA has also PCI-slot-failure. they are dead. no chance to installe network-card. Wlan stick was working. only switched back to onboard-LAN after i exchanged MOBO. onboard was defective... you see endless problems. over the last 18 months. Cannot do all the steps since other non-computer-related problems need my attention first. I have multiple copies of both. only do not want to exchange the only running MOBO.
  7. NM SSE 27.9.7 (11-15) 3.54 sec. will now run directly unaltered newest update. FF 45.9.19 4.2 sec. FF 45.3.0 ESR 9.1 sec its varying. can be 4.2sec KM-Goanna 5.15 sec Chrome 27.0.1453.94 m 7.9 sec will try arctic fox but i fear no SSE. remember: i must have 1Gbit/s.
  8. its nothing of these. everything is open outside case(both SSE and SSE-pcs and its cooling properly. i even have an ice-block ontop of HDD(no joke). maybe in winter i could remove. in summer when very hot a strong fan was blowing. have a lot of fans. big one is blowing at the side of CPU. but right it could be time to clean cpu-main fan and renew thermal compound. or replacing RAM. memtest is not reliable. i was going on every possible slow-down issue in the past. where it was getting worse when changin i had it reset them to default. but services is worth looking again.. The problem lies in incoming signal from internet. pity i have no alternative HDD. all do not boot or loginproblem where no workarounbd except repair could be found. was working too long on all these problems-was affected by capacitor plague on both pcs-so i must find a more elegant solution which will not cost a lot of time again. win10s-netbook-WLAN has the same troubles. 1GB/s-cable didnt help much. will get a cable-adapter. My opinion: The internet gigants used christmas time to artificially slow down to make us think 5G is needed. Until my provider doesnt give the ok to execute factory default in admin.console of router(icotera i6800)i will leave that alone. cannot risk a crash. Will get mobile 4G-router and pay 20chf/mth prepaid to verify its not on my side.
  9. can i do similar adjustments for quicker downloading or surfing with NM 27 SSE? maybe already answered i am coming slowly through the last pages.
  10. it seems big speed-fluctuations woldwide. it seems i have a severe one(see my post) but one does not know yet whats the cause: censourship/hacking. e.g. when downloading from RoyTam1 i took 40 min.for a 30mb file/NM SSE. KM-Goanna very quick. This evening(1 Gbit/s golden double-shielded cable attached) i took seconds. Speedtest varying DL from 20/30 to 150Mbps- must be 1000( 1Gb/s)! collegue in D(i am in nearby CH) telling he is shown 90% or more of his 1Gb/s-line. its seems also speedtests are not precise. Will now check the answer(s) to my problem. will get mobile 4G-router. I am actually on old Winxp SSE. could switch to SSE2/winxp and Win7 on two HDDs. Can switch quickly to Win10s which is showing also slow Speedtests. Best would be downloading a large file. I my opinion multiple instances are slowing it down for different reasons. and they dont want to tell the truth. could damage their business. I am waiting speedtest of neighbour on Wlan nearby. I see it also listed. Since Win10s netbook is also slow it makes no sense to setup new Winxp.
  11. Basilisk should be called Basel since our old fountains are called Basilisk a dragon. no- leave it alone.
  12. In my opinion i am being slowed down since weeks. Winxp-sse-desktop is on cable. ok must get 1GB/s cable now. But: win10s- netbook on WLAN has the same 2% only speed. 20 up to 148 Mbps(other server) instead of 1000(1Gbit/s) since weeks if not months. didnt check with speedtest earlier thought its normal with my half-sick pc.. also removed cable end reset everything, only netbook on WLAN-notjhing changed. SLOW INTERNET. recognized only christmas (24th mnorning here) when it was extremly slow. I would understand themn slowing it down during holidays over newyear. to avoid total crash and everybody can still surf. upload almost inexistant reg. speedtest. I only criticized the internet-gigants...Provider has now my router-data. he could not ping it...! and will tell me if i should reset to factory default will get new speedy i7 laptop within one week. and could try out for free a new provider. maybe my provider is not guilty. signal telling i am getting full speed. 1 GBit/s. shop downstairs will check Wlan-speed on their provider-our monopolist. my provider yplay is not on their servers. So only be warned if all older OS-users will be slowed down considerably. everything is possible. And: regarding Protonmail(geneva). google them i mentioned it before. They dont have login-access on winxp. will slowly update and setup all three browsers correctly. is not the case at the moment. but i dont believe thats the reason. PC is clean. Could still be a network-problem here. only dont know where to look at. how to check is there a tool? renew drivers maybe. sfc /scannot done. Tks I am desperate. yes SSE2 reactivation underway. 1 mio other tasks.
  13. 1. I did that when installer didnt work. had a FF45ESRSSE-folder with all version. blue version 2.. 45.3.0 ESR orange-version with the german addon 45.9.0 which it wants to be checked is deactivated but i have german. ??? you told deleting profile. running a fresh one. never done. so i will delete this version altogether.
  14. psl rectify since i completed all 3 installed browsers. 2. it seems i have here a Firefox-chaos. FF 45.9.18 blue Icon, FF 45.3.0.6050 orange. when blue is open if i click orange the very same blue will be opened in a new window. do i have to first close one version? or do i have to use a fresh profile? newer changed them but did resets.
  15. see my text ,version and Firefox added now: "Since i installed Newmoon/PM 27.9.7(27 SSE), KM-goanna 76.2 for the first time with installer....." Firefox 45.9.18
  16. UOC Patch + Enforcer Hope i can ask here since this advise is unclear: "One thing to watch out for: the file names are different (e.g., UOC_Patch_38.js vs. UOC_Patch_45.js). So besides copying the _38.js files, you also need to delete the *_45.js files you copied earlier; otherwise NM 27 will load both and the result will probably not be what you want!" Since i installed Newmoon, KM-goanna for the first time with installer(patch enforcer installed beforehand) i dont know why i should have copied *_45.js files. pls tell me what to do next. Normal instructions are clear. we discussed. ---------------------------- you also need to delete the *_45.js files you copied earlier pls explain what is meant with "copied earlier.* dont know or dont remember have done patching one time.
  17. In SSE https://www.youtube.com/html5 is working again after an interruption which i documented. this will come: https://www.youtube.com/supported_browsers " You're awesome! That's right! Your browser is up-to-date, which means you can use YouTube's latest features. Enjoy!" Get the latest Edge by Microsoft Firefox by Mozilla Chrome by Google Opera by Opera 2. and could finally download and play locally only (webM-file)youtube videos(the beatles) with ant video downloader 2.7.4.47(DL always beforehand but didnt play. complete youtube saver nonworking since a long time. its a webM-file for local playing nonworking in WMP. Must open a seperate question about that since it may be caused by a wrong association. Behaviour on admin-account was different. DL was only possible in one account(restricted or admin)
  18. sorry for quoting but i learned a lot of news. 1. i could not overwrite til these days since the installer worked. Started right from folder. New Tip 1. removing older versions. 2. I already answered the language-pack-problem. couldnt install from link but by adding file. 3. Since i have no alternative desktop-pc running let alone a backup i cannot experimenting. Only what i risked was UOC -patch/enforcer.installation. 4. i have been reporting-for myself-different behaviours. after updating, after resetting browser. 5. It could be-in the past-that i downloaded newest version(Installer was not working only palemoon portable loader) but didnt run and linked them. thats why i wanted to know how which version. New Tip 2. FF nightly 45.9.18 version in about:support 6. Uninstallation: Revo uninstaller portable also doesnt show up any of the three. Also have ACE uninstaller-to be verified. maybe full version of Revo would have recorded them. Many thanks Except script-problems on certain sites and browsers the only major annoyance is crashing from time to time. also explorer-crashes. Yes i studied a lot about that. Must definitively switch to other larger drive. Only lack of time.
  19. so to make the browser_installation working on restricted account i must 1. delete all there folders. 2. installation in restricted account with admin-privileges right? i can give the installer these right without changing the account itself. i will try. pls confirm first action of removal. will run ccleaner and regvac afterwards before new installations.
  20. The three browsers are shown on desktop of administrator account. Trying to install ontop of existing browser in restricted account with admin-right failed or i cannot find. they are visible in program(programme-folder). so it seems i must remove them. no deinstaller then?
  21. Nightly prevents from installation. SSE here. Yes i had set the xpinstall.signatures.required to false- long beforehand.
  22. I tested on SSE by running Youtube the beatles. worked for a while(and took some songs till no audio-interruptions) then stopped. beside this script_problems. maybe my ill pc with less space left. 6gb system. will further observe.
  23. WOW-big christmas present also for my pension on my SSE-PC. But: 1a) it will still give the already posted error-only i have to ignore..-see image. 2a) I ran the installer in administrator-account, i start-section i remove the old links which i set.. Have now these problems: 2b) Where to see in browser which version? 2c) i only see my browsers: Firefox Nightly 45.9.18(blue), KM_Goana, Palemoon SSE in administrators-account. in restricted account i see only Firefox 4530(6050) ESR. 6050 not shown in browser. In Programme(german)-folder i see palemoonsse and km-goanna(with its resp. subfolders) but they are empty(restricted account, i installed in admin-account. FF 45.30 ESR i see but where is FF45SSE Nightly(45.9.18.7265)? Before installer worked i had to start from folders and start-links were set. Can only run the three installed browsers in administrator-account!
  24. Newmoon 27 SSE backed up prefs only AFTER patching.... was in Newmoon Productions-folder not Newmoon. FF 45ESR SSE UOC-Patch and Enforcer installed. Cannot install Browser- apps. running from folder. Newmoon and FB working much smoother than with Firefox 45ESR. all advised addons installed. More later. KM Goanna 76.2 Cannot patch /enforce in advised location since in dont see these: have prefs.js at different location. see further down. "For K-Meleon users, check out Mathwiz's post below: . One little correction: the UOC Patch for FF 38-based browsers also applies to the K-Meleon browser, but you have to extract it into a different folder. Instead of <browser folder>\defaults\pref, for K-Meleon you should extract the patch into <browser folder>\browser\defaults\preferences." True for me: ....\browser folder>\browser\profiles\xyz.default\ -patching/enforcing done. see image at the end. user.js backed up will be replaced. prefs.js sitting beside UOC-patch. Browserinstaller not working. Only palemoon-loader is working. will leave older version alone if stable since have to adjust this or that. in about:config and settings. 1a). Firefox 45.9.17 Nightly: cannot find german languagefile. Installation possible? 1b) KMeleon: Already asked but no answer: How to find out which version is running? From which date? 2. I am about to install all these advised Addons: NoScript (I recommend v2.6.9.32 or v2.6.9.27 for New Moon, and v2.9.0.9 for Firefox 45 ESR SSE) Using 5.1.8.4. maybe better using the advised ones or checking how they behave? how stable system is? Decentraleyes 1.4.2 Bluhell Firewall 2.5.3 UAControl 0.1.3.1.1 (To change the user agent on the fly, per website) uBlock Origin 1.10.0 Vacuum Places Improved 1.2.1 - Bluhell Firewall 2.5.3 cannot be found only newer and older. Can anyone provide it here pls? will then add direkt-links of the other advised addons. ------- 3. Browserinstallation never worked here: maybe not enough space only 6gb left in systempartition. see image

×
×
  • Create New...