Jump to content

cov3rt

Member
  • Posts

    458
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1
  • Donations

    $0.00 
  • Country

    United States

Everything posted by cov3rt

  1. I was wondering if anyone knows if there's a way of fixing the screen glitch / artifact problem found in the tcpmp mod .72RC1 mod 6 player, which is shown when using the player on either windows 95 and 98SE. i believe it may have to do with a buggy or outdated mp4 container / aac related codec, and that using a different or newer version may fix the issue. does anyone know if this is possible with this version of tcpmp mod, and if so, is there a particular file i can download and place it in the program folder, such as replacing the aac.plg file to a updated one? also, there has been mentions of k-lite codec package, however, i don't think i was able to find a straightforward source on how to install this and which one if necessary should be used specifically in this case, and supports windows 95. i'd rather not have conflicting sources of methods to get the system working in the way i want it to. oddly enough, this version of tcpmp mod appeared to have better and clearer video quality than vlc 1.1.11 that i use by default on 98SE with kernelex 4.5.2, except, because of the glitch problem in tcpmp, i end up defaulting to vlc 1.1.11 on 98SE, despite it being much heavier on resources. with win95, there are no vlc alternatives, as 0.8.6.d has not been able to play any modern videos at all for quite some time, showing a blank / grey or black screen.
  2. I was wondering if anyone knows how to disable the left, middle, and right buttons on the thinkpad compact usb keyboard with trackpoint keyboard? I have tried installing a few different synaptics touchpad applications / generic versions, and also tried the one for the exact model on lenovo's site, but the application does not give any option to modify / disable left, middle, right buttons, or even the trackpoint. i would like to lean my palm on the keyboard, but this would not be practical / possible, as this would press onto the buttons. i did not have to worry about a issue like this on the lenovo laptops, as the lenovo keyboards, at least on the lenovo l440 as a reference model, does not have the left, middle and right buttons, just the trackpoint and touchpad, which i was able to disable with the appropriate application, but not for this external keyboard i have for my desktop build. i believe the part number is "0B47190" for the external keyboard i use.
  3. I was wondering if anyone knows how to change some functions of xnview to work more like windows photo viewer from windows 7. the specific version of xnview i am using is version 1.82.4 on windows 95, 98SE, and 2K. What i want to do specifically is to make it so that when holding left click and zoomed in onto a photo, when moving the picture, for the picture to move in the opposite direction of the mouse movement, which is how windows photo viewer functions like. now i will not be doing any testing for some time, and i dont know if xnview had this problem for sure, so i could be wrong about the mouse direction thing, but i do remember at least one thing being different from windows photo viewer, noticeable enough that made it somewhat awkward to use. maybe it had to do with the zoom direction itself, instead of the other thing i mentioned, but i wanted to see if what i want to do is possible or easy to do?
  4. i was just wondering if anyone has experience working with blackwingcat's unofficial inf update files / packages. I'm trying to create my own package that was created by another person, but may or may not have the blackwingcat fixes. I noticed that there is a folder called "W2KORG", and i was wondering if i would need to put these files into the "all" folder if i use a system with windows 2000 SP4? it says it's for "Vanilla" windows 2000, but i'm not sure what that means. does that mean windows 2000 without any service packs, or does it mean something else? Also, would it be ok if i manually copied one by one each "infinst_autol2" package contents from the "all" section in chronological order (infinst_autol2 - infinst_autol11 ) into the "all" section of the custom inf package i have ( of course selecting no to keep duplicate files or renaming ), and setup should take care of everything or at least almost everything. i don't plan on using anything newer than haswell, even though there is some support for it in there, the main goal i want to accomplish is fixing any bugs in the existing package i have, by using the bwc's fixes, although i do hope to test at least 1st gen intel.
  5. I was wondering if anyone has a link or can point to which mp4 player i can use as an alternative to vlc player 0.8.6d on windows 2000. I have encountered a new problem ( never happened on any system before ) when testing a downloaded youtube video which would not even show image or barely at all on vlc .8.6d, 1080p / 720p would not display anything, i even tested 480p video version and 99 percent of the video was garbled with no image, just some sound. Could these issues be related to some sort of codec found in these files when they are downloaded, where as in the past, this wasn't an issue, because the downloaded youtube files in the past ( maybe a year or two ago ) used a older codec, and therefore were compatible with these older mp4 players? i mean, at least on windows 10, the newer 1080p/720/480p files worked perfectly fine on windows media player, but that's assumed anyways. now i mentioned tcpmp mod, because i noticed when using the roytam version for windows 98+, it allowed 1080p/720p/480p videos to work mostly fine, with only some minor to medium glitches / artifacts on windows 2000 ( i dont remember how the windows 95 / 98 versions did ). the glitches were not any different between the resolutions. could this glitch problem be because im using the windows 98 version or w.e, and that if i use the regular tcpmp version, then it wouldn't have the glitches? now, the only other ones i found was one that was less than 1 MB, but it was restricted, and did not allow MP4 playback, there was another one that was like 14 MB, however, i would rather now use this, as it would add several MB of space to my archive, and i would not want to do so as my main choice, if it does happen to work without issues, as i havent tested this one specifically yet. I dont have to worry about these issues on windows 95 and 98, because i have both vlc and the tcpmp mod, maximizing compatibility when issues arise, although, i havent tested either of them recently, so maybe this garbled / glitch problem is because of newer codecs? forcing me to abandon vlc 0.8.6d altogether for all builds....?
  6. just wondering, do we need to apply this fix for firefox 52 and newer, or does the problem also occur in older firefox versions? the reason why i ask is because there's at least two major problems i have, one, i can't install firefox 52 anyways on my system ( so i'm wondering how people are able to do so, and my system uses the update "Windows2000-UURollup-v11-d20141130-x86-ENU" ), and two, i use firefox 45.9 esr, and i dont seem to encounter the dual core problem, or at least, it SEEMS that the dual core processes are working as intended with task manager showing activity on both segments. lastly, getting a little away from the post, but i was wondering if there's a fix for the certificate issue on firefox, which occurs on at least one page, wikipedia, as well as msfn.org for firefox 45.9 esr. my system already had the update "rootsupd201804", but it still has the issue with firefox 45.9 esr. kmeleon 76 does not have the problem, but it also doesn't work with youtube properly either, where as firefox 45.9 esr does. furthermore firefox 45.9 esr also has an issue with no showing images on wikipedia for one, where as kmeleon 76 has the issue with google image search....., would be nice if i can get a fix for all these, then at least, web browser can be nearly full functioning, though the user would need to use 2 different ones.
  7. if someone can post the full instructions on forcing multiprocess mode in firefox 52.9 esr, please write it down here, as the instructions / guide are a bit confusing in reading and / or all over the place. also, was wondering if anyone knows if one would need to install the Windows 2000 Dual-Core Fix with filename "win2kdualcorefix.7z" on a system that has update rollup 1? i got the info from the link below, but it doesn't specify which exact update rollup version it is referring to, also, it never occured to me that task manager would only be showing one process being worked with, and not taking advantage of the other core for dual core processors, i thought windows 2000 sp4 had proper dual core functioning. https://retrosystemsrevival.blogspot.com/2020/04/windows-2000-dual-core-fix.html
  8. so i guess i found a working solution, at least tested on the hp compaq nx9010 laptop but i hope it works for all other systems. so i went ahead and installed the GARTnt 5.0.2196.1011beta, and then gartNT 5.0.2196.1015, to ensure i installed them correctly, i intend on carry the same method in the future, which is to run setup.exe first, then atigart.exe from both packages, then check device manager and ensure that in system devices, you now have a new or newer entry, it may have igp340m in it, then restart the system and go to the device manager and point to the gpu inf package for the yellow video controller that has no driver installed or whichever one corresponds with the correct hardware id of the gpu driver, in this case, i used "6.14.10.6490" gpu driver, or under other names, the omega radeon 2.5.90 / catalyst 4.10 beta, it asks to restart, and upon restart, a working gpu driver with 1024x768 resolution in 32 bit color. it's unclear if i ever tested this omega radeon package before and / or used the same gartnt procedure, but hopefully this can work on other systems.
  9. i will be testing a new setup under windows 2000 with SP4, the laptop uses the radeon ipg345m gpu, with hardware id of "PCI\VEN_1002&DEV_4337&SUBSYS_0850103C" to be exact. my question is what is the correct way of install the chipset / gartnt drivers in order to get the gpu to work without the black screen problem, as i encountered this in the past and never got a working solution for this, and ultimately gave up using these family of gpu / chipsets, but here i am again trying to see if i can get it to work. now i have two gpu packages, but i do not which i want to try 1st, the 1st one is version "6.14.10.6436", which has i believe the same exact hardware id of the laptop, the other one is version "6.14.10.6490" and only is for DEV_4337, and part of the radeon omega 2.5.90 or aka catalyst 4.10 beta package. the laptop model is hp compaq nx9010. oddly, the official website doesn't list any specific chipset / gartnt drivers, despite having selectable windows 2000 for OS, and doesn't mention the radeon gpu, but rather the intel 852/855 gpu. when going to driverscape, it does list the radeon igp 345m, although the version is the same, it only included the xp version of inf, but not the 2k version, so i downloaded a 2K specific version off microsoft catalog, also for the system / chipset inf section, i noticed 2 different versions being listed, it occured to me that perhaps both might be needed, so i downloaded both, however, the packages appear in excess, at least, it seems that i wouldn't necessarily need the other stuff in them such as ide controller related / smbus, only the gartNT specific folders, but i dont know, so thats why im asking here to see what the correct way would be to go about all this. should i be launching the setup.exe or w.e from the main package of these individual packages with all of the contents, or would running setup.exe from the 2 gartnt folders be sufficient in preparation for the gpu driver installation afterwards? also, just something frustrating i'd like to share but the only site that might have had a more straightforward solution, unfortunately blocks showing the solutions for the problems of the thread, unless you pay and register with them, here is the thread below: https://www.experts-exchange.com/questions/21690630/ATI-IGP-345m-Driver-for-Windows-2000.html
  10. thanks, i'll test the modified drivers as soon as i can on windows 95.
  11. i was wondering if anyone can confirm on any working driver versions for the broadcom 440x ethernet device under windows 95 osr 2.5. hardware id is "PCI\VEN_14E4&DEV_4401". i could not find any specific package with a designated windows 95 folder, but i did notice the "NT" folder did carry a ndis4 system file for the ethernet, however, it's unclear whether the inf file "bcm4sbe5" would request for it and work, as the "NT" package comes with the oemsetup.inf. i'm asking because i do not want to necessary install windows 95, only to find out there is no working driver for the ethernet, as it's very crucial part i need to have. the oldest driver version i found was 3.42, in 3.38, they added NT4 support, but i do not see any mention in the release notes for windows 95, although i have not checked the latest ones. cnet i think listed 4.23 with windows 95 listed somewhere as compatible on the webpage, however, it was not downloadable, and i'm not sure how one could tell which ones are legit / original packaged ones.
  12. i tried to find a solution for this online but google couldn't find a solution for it. the problem i'm having is that when i try to open recently closed tabs with google chrome, it ends up opening them in a seperate window, rather than the main chrome window i open originally, and i couldn't find any options in the settings to change this. is this a new google chrome problem? as a side note, i just recently installed windows 10 20H2, and although, i haven't had major problems with it "yet", there are some new nuisances and issues that have yet to be solved ( i did not have these issues in the previous version 2004 ). I'm wondering whether the google chrome issue is related to the new windows version?
  13. i was wondering if there is a way to remove the grey border area that is present in the upper portion of the "Settings" window of windows 10, it lists local account with a sign in text, and windows update text to the right and when it was last checked. i'm not sure if this is a new feature of version 20H2, as that's the version i just installed, but when i was using version 2004, it didn't have this grey area with those options, and i'd rather have it in the layout it was before.
  14. sorry, i don't have a solution for the keyboard shortcut related issues. as for the location of device manager link, for version 20H2 of windows 10, it should be in the settings - system - "about" page, listed somewhere on the right under "Related settings". though the problems you explained such as control panel opening up being blank could maybe due to a corrupt operating system. which version of windows 10 are you using? the version is also listed in settings - system - "about" page, under windows specifications.
  15. do you happen to know which specific update it is for 2013-2016 that had added a more "optimized" nvme driver? reason being is because i already mentioned the two updates above that i integrated, i have not found any reference to a more "optimized" driver, unless you mean update, which is different and i mentioned those, because the drivers, at least according to another site are not supposed to be updated ( the driver of the nvme drive itself ), but the storage controller can be updated, although, in my case, i integrate the ofa universal nvme driver which takes care of most devices, which was tested as partially working, partially because i only tested to see if setup would load, but not specifically with a nvme drive attached to the system. im asking all this because i want to know if there are any problems if i happen to have the same exact update and filename when creating the custom package with NTlite, in other words, does NTlite overwrite any updates of the same exact filename and type? the only major updates that come after sp1 from wikipedia was platform update to sp1, that is released sometime in 2013, and then after that, the convenience rollup 2016, and from what i looked at for the (2) nvme updates i have, as listed above, are not newer than 2015, as for the usb one, i think its a 2013 update? the usb drivers themselves have many different dates, leading from 2012-13 to 2020.
  16. i was wondering, does anyone know if the post windows 7 updates, all of which mentioned in windows 7 wikipedia "updates" section, such as the convenience update rollup 2016, whether these updates include the updates "Windows6.1-KB2864202-x64", "Windows6.1-KB2990941-v3-x64", and "Windows6.1-KB3087873-v2-x64"? or would i need to still integrate these if integrating all of the other ones mentioned in wikipedia?
  17. i just want to know if its required for you to check the option for file properties to unblock it, for it function properly? reason why is ask in particular is because i downloaded an iso to create a custom windows image, but i noticed right after i created the new image, the original iso file had the unblock option, and i didnt "unblock" it. would there be any issues with my new custom made iso file?
  18. i was just wondering, do you have to remove the older drivers with the removal feature in ntlite, if you added drivers that are newer with same hardware id? or can you just drag and drop whatever you like in the driver section and not have to worry about the older drivers, if they exist already. i ask, because i am trying to create a custom windows 7 iso, but i dont want to worry about going inside or finding what windows 7 SP1 already includes, and just include all the newer stuff i want to add, mostly being wifi and ethernet drivers, if not, only those two types.
  19. i know this is a seperate problem, but no one has been able to answer it in my own thread, and it isn't a complicated question, but do you know if integration of .msu updates / hotfixes, specifically the nvme and usb 3.x updates, do these need to be integrated in both the boot.wim and install.wim, or does it only need to be shown in install.wim? the drivers for them are indicated for both boot.wim and install.wim, however, ntlite only shows the 3 updates as being shown for install.wim. i ask this, because i'm having issues with the setup, causing 0x0000007E error with nvme.sys indicated in there, and it is being tested on a qm87 chipset. could it be from possibly conflicting nvme.sys? as the package has integration of two different nvme drivers, one is the ofa universal nvme.sys, and the other is a realtek one with nvme.sys. if you need to solve this issue in the other thread / private message, thats fine, but it would be really nice if you or someone else can help, as quite often, my questions and concerns, never get answered or fully answered / understood.
  20. i was just wondering for integrating updates in ntlite, does it need to also be set in the apply page for boot.wim 2 microsoft windows setup, or does it only need to be for install.wim? reason being is because the guide mentioned below, doesn't specify that. in other words, for install.wim, i have drivers and updates listed, and for boot.wim2 microsoft windows setup. is this correct. i want to know because i want to be sure that nvme and usb 3.0 gets properly detected in setup and afterwards, as those are the drivers / updates i included. UPDATE - as a notice, when i tried testing out the iso burned onto a usb, with the default format settings done by the latest version of rufus, right around the part when the windows 7 logo is about finish loading, it gives a stop error, mentioning nvme.sys. the stop error was 0x0000007E. i tried various different bios settings, such as compatibility, instead of AHCI, legacy / UEFI / both, csm support yes and no, but it made no difference in progressing forward. could it simply be that the bios cant function with the loading of this nvme driver, as it is a qm87 chipset, which has no nvme slot, but that shouldn't cause issues, or would it? my intention was using the iso on builds older than 2015, as it seems for mobile devices, the late 2015 area is when they started to include pcie m.2 slots. https://www.win-raid.com/t750f25-Guide-Integration-of-drivers-into-a-Win-image.html
  21. so i just wondering if it's possible to remove the "folders" section from "This PC" in the windows 10 file explorer, but still keep the individual folders so they can be accessed from the navigation pane to the left, which it looked like in windows 7.
  22. i was wondering if there is a way of showing the installed optical drives on the windows 10 file explorer, without having the "show all folders" option checked for navigation pane? reason being of course, is when enabling show all folders, it gives several other folders that i don't want there, which includes recycle bin, control panel, another desktop section when there already is one under "this pc" with the username and libraries folder as folders. there is also some other tinkering that would be completely removing libraries, although i have not googled that as much to see if that really can be done. i think i tried doing something similar many years back with windows 7, but it ended up creating more problems and / or improper functioning, of course, it'd be nice, because i really dont see what the point is in libraries anyways. although, the issue(s) im having may not necessarily require removing libraries specifically, but i was wondering how i could remove the top default 6 or so folders that show when clicking "this pc".
  23. ok, so i was able to fit Windows 10 20H2 onto a 4.7 GB dvd-rw disc, by shrinking the size to 4.05 GB. so i'm not sure exactly which way would be the quickest or straightforward, but one route is to use ntlite to add the image directory, which then should show more than one windows 10 version. what i did was delete all of them in the same area, except for windows 10 professional, but i think i took some other steps that may or may not have been necessary, such as converting to wim, then i think i clicked process process or something that created the iso. i dont remember exactly, but i believe when i used poweriso to convert wim back to esd ( after extracting the updated iso ), for less space, i then deleted the install.wim file, leaving install.esd with the lower size, then i opened up the directory again in ntlite, and created an iso, burned to disc, and it was able to boot off it, although, i only went as far as the screen that mentioned upgrade / custom install, as i didn't want to actually use the tested computer to install, but i think it would install and work fine. so the 4.05 GB size of the updated iso, is only for windows 10 professional 64 bit with version 20H2, as all the other versions, education / home, were removed.
  24. It’s been really stressful finding a way to fit the newer windows 10 version 20H2 onto a 4.7 GB dvd-rw, I’m currently doing a lengthy process with poweriso, converting Wim to esd, was using msmg toolkit earlier and I didn’t like. I’m trying to see how much space it will use once it’s in esd, because if it’s more, than that’s just stupid, because I removed all other windows versions, but windows 10 pro, so it shouldn’t use more, if it’s supposed to be back to its normal state but without the other separate windows versions. I don’t need to remove that much stuff, the base size downloaded from The media creation tool is 4.57 GB, and this included other selectable windows versions, home, education, of course not needed for me, as I just need the pro version, however, the only one I found stand-alone is over 5 GB..., what gives? I only need to free a little over 200 MB, as just under 4.37 GB is the max for 4.7 GB dvd discs. it’s dumb in the sense that the two programs ntlite and msmg toolkit, add more space on top of the image when it’s converted to wim, which requires you to delete A lot of stuff, which is counter intuitive. Not to mention I don’t want to be removing things Unnecessarily or worry about Messing up the windows 10 functioning, even though I looked at some videos on the options, it’s just not a straightforward solution. Using poweriso, msmg toolkit or nlite, make the computer extremely slow, which is odd, because it seems to have effect when I was in desktop view, but when I was playing a game earlier, it didn’t seem to affect it At all, yet outside that, as simple as trying to open settings menu would take several seconds or as much as half a minute, could it just be that these programs are extremely taxing on the cpu? As the disk usage hardly goes up, only like 4 percent or so, with 50 percent memory, but CPU at 100 percent for most of the time, using an i5 4200m, 8 GB ram, and 240 GB ssd.
  25. i was just wondering what the differences are with using the private network profile option in windows 10, with "turn off network discovery" and "turn off file and printer sharing" checked in the advanced sharing options window, as opposed to using the same settings but with the public profile? i just want to know the pros and cons, because i tried googling this, but i couldn't find any helpful info. currently, i have done registry / local security policy / settings changes, with use of private network without network discovery and file and printer sharing, and i was able to find the solution to force it to use private network profile, as before, it kept going back to public profile, the cuprit seemed to be from not using the local security policy. i just want to know if there are any drawbacks, or what would be the pros, if having it in the way that i have it right now, outside the obvious of not having network discovery and file and printer sharing.


×
×
  • Create New...