Jump to content

Quicktime 6: I have searched and searched... but..


Sahil
 Share

Recommended Posts


... Warrior,  can you tell me how you made an exe of your qt file using winrar? ( I want to try that method to install Winrar "Gui")

Create a SFX archive with the following comment;

Path=%systemdrive%\Documents And Settings\All Users\Application Data\QuickTime
SavePath
Silent=1
Overwrite=1

I run the SFX first, so creating the prefs file first, then the install will use the registration and prefs. from this file. :hello:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

I'm confused. Which version of QuickTime are we talking about? The pro version? Or the free iTunes version? Because their installers are very different.

QuickTime Pro ----> Vise installer

iTunes -------------> InstallShied InstallScript MSI wrapped into an EXE.

For the iTunes we have two options.

a. Install from the AIP. To get the AIP, run iTunesSetup.exe /a

b. Install from the original setup file. Run iTunesSetup.exe /s/v/q

Vise installers don't support the /a switch.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

ARGH! I've read these posts about the Quicktime 6.5.X silent installs with the .ini file about a million and one times but for the life of me can't get mine to work. I'm trying to install the free quicktime player through the RunOnceEx.cmd method. I downloaded the full installer from Apple's website.

Here's the line(s) from my RunOnceEx.cmd file:

REG ADD %KEY%\015 /VE /D "QuickTime 6" /f
REG ADD %KEY%\015 /v 1 /D "%systemdrive%\installs\Quicktime\QuickTimeFullInstaller.exe" /f

and here's my QuickTimeFullInstaller.ini file contents

[QTPrefs]
ConnectionSpeed=2147483647
CSMultipleStreams=1

[QTSETUP]
license_option=0
no_dialogs=1
registration_dialog=0
supress_speed_dialog=1
install_qtjava=1
install_qd3d=1
install_quicklaunch_icons=0
install_desktop_icons=0
show_sample=0
show_readme=0
show_programfolder=0
install_qtinfo=0

Could someone please tell what I'm doing wrong?!? My QuickTimeFullInstaller.exe and the QuickTimeFullInstaller.ini files are in the same directory. The RunOnce calls the installer ok, i just can't get it to read the .ini file. I'd prefer not to use the Quicktime Alternative or install Quicktime via itunes. thanks

Link to comment
Share on other sites

use this

REG ADD %KEY%\020 /VE /D "Quicktime Player 6.5.2" /f

REG ADD %KEY%\020 /V 1 /D "%systemdrive%\install\Quicktime\QuickTime652.exe" /f

REG ADD %KEY%\020 /V 2 /D "rundll32 setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 128 %systemdrive%\install\quicktime\QuickTimeSettings.inf" /f

use this and install the .ini and the inf in your quicktime directory

good luck

New_QT.reg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

I have been looking at doing this for a while and managed to resolve issue with help from you guys and from mindvision.com site.

I used this command line;

<pathname>\QuickTimeFullInstaller.exe -s

and the .ini file is called;

quicktimeinstaller.ini

as anything else fails all the time

quicktimeinstaller.ini file looks like this;

;QuicktimeInstaller.ini
[QTSETUP]
license_option=0
no_dialogs=true
registration_dialog=false
supress_speed_dialog=true
install_qtjava=false
install_qd3d=true
install_quicklaunch_icons=false
install_desktop_icons=false
show_sample=false
show_readme=false
show_programfolder=false
install_qtinfo=false

[QTPREFS]
show_hotpicks=false
ConnectionSpeed="1.5 Mbps T1/Intranet/Lan"
CSMultipleStreams=0

You need both files in same folder.

It does show you what is happening, but does it all with no user interaction.

I have NOT tried via runonceex.cmd or wpi, but will do later on and update.

Edit:This is all based on QuickTimeFullInstaller v6.5.2

Edited by oioldman
Link to comment
Share on other sites

But install_desktop_icons=false - not working

and QT logo in tray (near clock) is still there.

Anybody knows how to fix it?

Are you refering to ver 7 beta or 6.5.2?

If the latter, my ver doesn't put it in the system tray but does create desktop icon.

Visit my site if u want it ready-made... if not, here's my .ini:

[QTSETUP] 
license_option=0
no_dialogs=true
registration_dialog=false
supress_speed_dialog=true
install_qttask=false
install_qtjava=false
install_qd3d=false
show_sample=false
show_readme=false
show_programfolder=false
install_qtinfo=true

[QTPrefs]
ConnectionSpeed=modem
CSMultipleStreams=0

Enjoy,

N.

Link to comment
Share on other sites

as stated, my posted ini is for 6.5.2 but it *may* work for version 7 beta...

Would be useful to know but this is offtopic so maybe create a new topic for this - if one does not exist.

Regards

N.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...