Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


Sign in to follow this  
dimitris77

Windows XP Setup main screen Characters Incorrect

Recommended Posts

Hello i currently have a problem i tried to install xp greek with the latest driverspacks integrated in a clean windows installation and the characters in the Windows XP setup main blue menu are displaying incorrect like arabic or something like its missing the languuage(it should be greek)
the characters are displaying incorrect from from the "Press any key to boot from CD" until the loading of the sata drivers and when it finish loading drivers and shows the disk drives still the characters are faulty.
anyone knows whats wrong and how to fix this???
thanks

 

this is what i mean in the photo

 

 

post-398726-0-71778700-1419759300_thumb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The issue seems like connected to a wrong Codepage (or a similar issue related to wrong mapping of characters).

 

The "base" is a Greek version of XP and by itself works correctly, right?

The only modification you make to it is to add/integrate the driverpacks, right? (or are you using *any* other tweak/removal/whatever in nlite?)

 

And are you doing this in the "right" order, i.e. first nlite, then driverpacks, right?

http://driverpacks.net/docs/beginners-guide-windows-xp

 

jaclaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

The issue seems like connected to a wrong Codepage (or a similar issue related to wrong mapping of characters).

 

The "base" is a Greek version of XP and by itself works correctly, right?

The only modification you make to it is to add/integrate the driverpacks, right? (or are you using *any* other tweak/removal/whatever in nlite?)

 

And are you doing this in the "right" order, i.e. first nlite, then driverpacks, right?

http://driverpacks.net/docs/beginners-guide-windows-xp

 

jaclaz

 

Hello yes the base is greek XP and works correct by itself,i did not use any other tweak or removal from nlite

i used nlite only  to extract the iso to a folder then i integrate driverpacks and make the iso 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello yes the base is greek XP and works correct by itself,i did not use any other tweak or removal from nlite

i used nlite only  to extract the iso to a folder then i integrate driverpacks and make the iso

Why are you using nlite then?

I mean you can use (say) 7-zip to do the extraction, which surely would not "touch" anything. (not that necessarily nlite would do it, but you never know).

And then you can recreate the new .iso with IMGBURN or mkisofs.

Then, if the new .iso created without *any* use of nlite fails as well the issue is clearly with the drivers packs in themselves, and you may be able to get better focused advice on their forum:

http://forum.driverpacks.net/

jaclaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

the base is greek XP and works correct by itselfIs... i used nlite only  to extract the iso to a folder

nLite expects an original XP CD, so the origine of "the" iso might be relevant to the problem.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×