Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


zakspeed

Slipstream W7 Sp1 RC - Dism ?

Recommended Posts

Sorry for my poor English :)

I have windows6.1-KB976932-X64.exe(wave1)

W7 RTM + windows6.1-KB976932-X64.exe = DVD W7 SP1 Slipstream. Using Dism, it´s possible?

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not using DISM I don't think. If it is anything similar to Vista, you can't add SP1 in offline servicing. DISM can only add CAB files. Even OCSetup can add MSI files but only on a deployed OS. With Vista there were 2 programs you had to use after installing SP1. One was a cleanup tool and I forget what the other one is. I do not know if Microsoft made these available in RC or not.

Anyways, you can try deploying Win7 to a system. Then install SP1. then do a sysprep /generalize /oobe /shutdown. You can then capture that install to a WIM file and build a new Install DVD and use the captured WIM file as INSTALL.WIM in the sources folder. Of course then this DVD you would make could only install 1 type of Windows 7. :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

There are 2 threads on MDL Forum saying you cant actually slipstream it that easy..You have to extract exefile and some cabfiles first..

@ Tripredacus: Cant i do that with all versions? Capture them to one install.wim?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for my poor English :)

I have windows6.1-KB976932-X64.exe(wave1)

W7 RTM + windows6.1-KB976932-X64.exe = DVD W7 SP1 Slipstream. Using Dism, it´s possible?

Thank you!

zakspeed, looking at the MDL Forum (reference by grabben, above), I found this guide in post #36. I am very interested in integrating SP1 into W7. This guide looks complicated and error prone. I will look some more before giving it it a try. You can also use RT7Lite - see forum above. Enjoy, John.

EDIT: grabben, please give us a link to the other thread (or threads) on the MDL Forum for integrating SP1. Thanks.

Edited by johnhc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yea it was quiet big actually, havent looked through them all myself yet, but try some of the last posts..

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just installed my ISO on VMware Player (W7 Ult x64) using the guide I pointed to above and seem to have a running system. The Properties screen shows Service Pack 1, v.721. I need to do some more testing, but so far, so good. Enjoy, John.

EDIT: I checked for updates and was only offered one for Windows Defender. This seems strange. Comments?

Edited by johnhc

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just installed my ISO on VMware Player (W7 Ult x64) using the guide I pointed to above and seem to have a running system. The Properties screen shows Service Pack 1, v.721. I need to do some more testing, but so far, so good. Enjoy, John.

EDIT: I checked for updates and was only offered one for Windows Defender. This seems strange. Comments?

Johnhc, One update(KB915597 - 14,5 Mb) ? It´s ok! All updates are in SP1 RC

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Tripredacus: Cant i do that with all versions? Capture them to one install.wim?

I have no learned how to merge WIMs only extract separate image files.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you all!

This method(MDL) works!

:D

no, they forgot the second part. the SP is not shown under "installed updates".

Share this post


Link to post
Share on other sites

no, they forgot the second part. the SP is not shown under "installed updates".

MagicAndre1981, I also do not see SP1 RC as installed (VM). I had installed SP1 Beta (directly) on my HW running W7 Ultimate x64, removed it and installed (again directly) SP1 RC and I do not see it listed as installed. Are you sure it should be? If so, what needs to be done to have it show up? Perhaps you can use this in a command prompt:

wusa.exe /uninstall /kb:976932

Please see this. Thanks, John.

EDIT:I tried the command line to remove SP1 RC and it failed:

Edited by johnhc

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just installed my ISO on VMware Player (W7 Ult x64) using the guide I pointed to above and seem to have a running system. The Properties screen shows Service Pack 1, v.721. I need to do some more testing, but so far, so good. Enjoy, John.

EDIT: I checked for updates and was only offered one for Windows Defender. This seems strange. Comments?

can you give better instructions than they did? kinda confusing to me.

Keep extracting to same folder or what

delete everything afterwards

in c:\sp1rc extract NestedMPPContent.cab (its that smaller one from above) there too overwrithing

anything if prompted, then delete it and 2 already existing .ini files

Edited by maxXPsoft

Share this post


Link to post
Share on other sites

MagicAndre1981, I also do not see SP1 RC as installed (VM). I had installed SP1 Beta (directly) on my HW running W7 Ultimate x64, removed it and installed (again directly) SP1 RC and I do not see it listed as installed.

it displays under installed updates if it is done correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×