Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


Recommended Posts

softpedia_clean_award_f.gif

Windows Post-Install Wizard (WPI for short) is a hypertext application designed for giving users choice. While Windows XP offers many ways of customizing the setup process out of the box, its major drawback is the lack of being able to select which applications an end user may install. In the past, end users and administrators needed to either download the files manually, or create overly complex scripts that could only be used once. WPI allows you to create one image, which can then be custom configured, and optionally, automated, so that end users can install any applications that have been configured into WPI.

New Windows Style Theme:

th_04424_Windows_122_908lo.jpg

New Server Style Theme:

th_04425_Server_122_704lo.jpg

Here is the 6.4 changelog:

v6.4 Updates - Released April 1st, 2008
-------------------------------------------------------------------------------
* Reverted to a Windows Style theme as defualt
* Removed Glossy theme \ added Server theme
* Updated 7zip to v4.57
* Updated some of the Languages
* Updated ResChange to v3.12
* Lotsa minor code updates
* Removed old legacy CD check (Thanks Zorphnog!)
* New Buttons, OptionsBG and About images! (Thanks Wolfx2)
* Lots of minor appearance tweaks!
===============================================================================

wpidl.png

Notes and Extras

Suggested disk folder layout:

th_72737_Untitled_1.jpg

With the above folder layout all your config entries should read like:

%wpipath%\Install\Blah.exe

_____________________________________________________________________

I have seperated the tools out from the main archive. You can download the tools here:

Tools archive.

Contents of the tools archive:

WPI Config Lister

CDSwitch

MakeISO.exe

3 Custom themes for CDSwitch

autorun.inf <-- Updated and fixed

WPI.ico New icon thanks to WolfX2

TaskKillS.exe from sadicq

TaskKillS Instructions

Cleanup.exe (Deletes ALL icons from the desktop)

Reboot.exe (Dialog box that will reboot in 60 sec unless cancel is pressed)

_____________________________________________________________________

Here is a quick start package that will set your windows disk up to use WPI after the desktop loads.

This is for use with all versions of Windows 2000, XP and 2003!

To make use of this archive all you need to do is unRAR it and place the %oem% folder beside the I386 and WPI folders.

Post $OEM$ Folder (The forum is messing up this link so copy www.wpiw.net/downloads/Post_$oem$.rar )

Contents of the Post %OEM% archive:

cmdlines.txt

RunWPI.inf

_______________________________________________________________________

Here is a quick start package that will set your windows disk up to use WPI with runonceex.

This is for use with all versions of Windows 2000, XP and 2003!

To make use of this archive all you need to do is unRAR it and place the %oem% folder beside the I386 and WPI folders.

$OEM$ Folder (The forum is messing up this link so copy www.wpiw.net/downloads/$oem$.rar )

Contents of the %OEM% archive:

cmdlines.txt

RunWPI.exe (Sets the runonceex and MCE themeing entries used for WPI)

_______________________________________________________________________

NEW!!!

An $OEM%\WPI folder that sets up your WPI for RunOnceEx with the official Zune Microsoft Theme!

$OEM$-Zune Folder (The forum is messing up this link so copy www.wpiw.net/downloads/$oem$-zune.rar )

Contents of the %OEM%-Zune archive:

cmdlines.txt

RunWPI_Zune.exe

Use is as the same as the one above...

_______________________________________________________________________

This is for use with all versions of Windows Vista!

To make use of this archive all you need to do is unRAR it and place the Sources folder at the root of your CD.

Sources Folder.

Contents of the Sources archive:

setupcomplete.cmd (This needs to be several folders deep so I preset the folders for you)

________________________________________________________

1978 .png images for your pleasure to use in your tooltips or whatever!

PNG Collection.

________________________________________________________

Here is a small tutorial on how to add an app to WPI!

Ok this is a sample (Very simple) configuration for CCleaner (A.K.A Crap Cleaner)

This assumes you have all of the WPI files either in the WPI folder at the root of your Windows cd or all of the WPI folders (Common, Graphics, WPIScripts, Tools, Install and Themes) and the file WPI.hta at the root of your cd.

Remember this is just the most basic and required entries for a program!

#1 Download the app and place it in the WPI\Install Folder. (CCleaner.exe in this example)

#2 Run WPI.hta and click on the "Config" button\Icon area.

#3 Choose the button at the very top above the config section that says "Add"

#4 Enter in the name section "CCleaner" <--No quotes! Then click on any other section of the config area to activate the rest of the wizard.

#5 You will notice the Unique ID section gets automatically configured for you.

#6 All apps are selected to be installed by default right from the start so if you don't want it selected by default you must uncheck this box. Also you can decide if you want this app to be a "Forced Install" or not.

#7 Choose a category for your app to be displayed in. If you want the app to be displayed in a category you don?t see simply chose other and a box will appear that will allow the entry of you choice.

#8 In the Command 1 section click on the little folder icon and browse to the WPI\Install folder and select the CCleaner.exe installer, this will place the full path to the installer in the commandline.

#9 Add the necessary switches for the program to run silently i.e. "%wpipath%\Install\CCleaner.exe" /s (This can be easily done for most standard apps by simply clicking on the USSF button on the far right of the commandline.)

#10 Select the Save and then the Exit buttons and you have now configured your first app!

Afterwards you can use an app like nLite, vLite, CDImageGUI or the Makeiso program included in the tools archive to make your CD w\WPI bootable again. MakeIso.exe = Adds "make bootable iso" to the right click menu of folders. It is a silent installer so DO NOT click on it 50x a simple double click is all that is need to install it. It can be uninstalled from the add\remove programs menu! Just go to the "Source" folder (The one that contains I386 and WPI) and right click then select MakeISO...

th_04569_Guide_122_124lo.jpg

Themes are now hosted on WPI.net!!!

Please remember and donate!

Edited by Kelsenellenelvian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the new WPI! :) Will install a new system next week and test it.

Btw, you forgot to update german language file from here. (It is still up to date and has got strings for Command 7-10 in it) :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

good day bro

i have these errors when i click on the option button any idea

th_30840_Untitled_122_346lo.jpg

of course thanxxx for the work

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ dyna = YOUR fault for editing an old post :P!!! ahhaahah, ok added.

@ arabianhorse = delete your existing useroption.js file and try again please. If nogo then upload your theme for me to see. Thanks.

Edited by Kelsenellenelvian

Share this post


Link to post
Share on other sites
@ dyna = YOUR fault for editing an old post :P !!! ahhaahah, ok added.

@ arabianhorse = delete your existing useroption.js file and try again please. If nogo then upload your theme for me to see. Thanks.

ok

The issue i as follows:

when I run the WPI from the root of the hard driv , everything works pergfect from custom themes to settings or options. No error at all.

However, when I run the WPI from the its location source where are stored all the elements of my project then error pops up, only when I click on Options button. However, I disabled 'showing up the Options button' but ourt of curiosity, I want to know why this happens and where the rror originates from .

Your help is much appreciated on that.

Here comes the Theme

http://www.zshare.net/download/99415450d96b73/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Kel, isnt the changelog in the WPI manual in need of updating?

Anyways thanks for the new version :thumbup

Edited by anonymous_user

Share this post


Link to post
Share on other sites

AHAHHAAHHAHAHAHAHAH Yeah I would guess so huh?

Man I totally forgot there was a change log in the manual.

BUT the main change log file is included in the download so that'll hafta do for now. I really want to find a better way to-do the manual. (Like the way XPize's manual is done.)

Edited by Kelsenellenelvian

Share this post


Link to post
Share on other sites
Good job Kel. I like the new themes. Simple. Clean.

You'll like them better if I can ever get my buttons done... :D

@ dyna = YOUR fault for editing an old post :P !!! ahhaahah, ok added.

@ arabianhorse = delete your existing useroption.js file and try again please. If nogo then upload your theme for me to see. Thanks.

ok

The issue i as follows:

when I run the WPI from the root of the hard driv , everything works pergfect from custom themes to settings or options. No error at all.

However, when I run the WPI from the its location source where are stored all the elements of my project then error pops up, only when I click on Options button. However, I disabled 'showing up the Options button' but ourt of curiosity, I want to know why this happens and where the rror originates from .

Your help is much appreciated on that.

Here comes the Theme

http://www.zshare.net/download/99415450d96b73/

I get not error everything works fine maybe there is a conflict in your multi defualts entries or something send me your config.js now please.

Edited by Kelsenellenelvian

Share this post


Link to post
Share on other sites
I get not error everything works fine maybe there is a conflict in your multi defualts entries or something send me your config.js now please.

hi mr kel

i couldnt figure it way .any way temporay i just disabled the option button

not big deal

much apprecieated

CONFIG.rar

Edited by Kelsenellenelvian

Share this post


Link to post
Share on other sites

You had ALOT of UID conflicts!!!

Remember each UID HAS to be different. Please always check the UID button instead of addin your own.

Here is your config back fixed. It also fixes the Options button error you had been having!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got my buttons in and there was LOTS of new graphics, plus quite a bit of tweaking and optimization!

Please redownload!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...