Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


nuhi

vLite 1.0 RC - Hammer

Recommended Posts


Dynaletik, interesting that it was so crucial. I removed it on E-mu card and haven't experienced any issues so far. Aside that while jumping in the video now there is a tiny tick where before it was silent, or was it :)

Thx for the info, will see about adding that to the description.

TheTripleX, only issue that I know of is that Adding Features might break because of removed component(s). So if you don't add any features throught the Control Panel it's fine. When it comes out of beta and it get more users I'll fix that. Don't get me wrong I did try but it took too much time and I left it for later because it's not a priority.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the sound crackling thing does not come up if you have got good drivers. But I already searched Creative forums and very many users get sound crackling, even if they did not use vLite (as many of them of course do not know vLite). It seems to be a driver problem, but I knew before 1.0 RC and had 1 crackling in 1 hour. With Multimedia Class Scheduler removed I got it all few seconds, that is not what I bought this soundcard for, but it isn't your fault. It's Creative's fault I think. (I always use actual drivers, but even using older drivers did not fix it.)

Edited by Dynaletik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok I understand and keeping that service for sure can help you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hanschke, I see now what you meant, preinstalled. I'll see about adding capture support after the 1.0 final.

Jeronimo, haven't seen that one, I install the downloaded version, directx_jun2007_redist.exe, works just fine. But I will check that web version if it is maybe possible to fool it, thx.

I spend another 2 to 3 houts investigating with Process Monitor, but no luck. It should after accepting the license show which files will need to be downloaded, but it only gives the error.

Hope you have more success. Here again the error from DirectX.log:

07/07/07 19:40:38: DXWSetup: ***** DXWSETUP *****
07/07/07 19:40:38: DXWSetup: WinMain()
07/07/07 19:40:38: DXWSetup: IsIA64(): not IA64.
07/07/07 19:40:38: DXWSetup: Unable to get Version on target file E:\Windows\system32\directx\websetup\dsetup.dll
07/07/07 19:40:38: DXWSetup: Installed file E:\Windows\system32\directx\websetup\dsetup.dll
07/07/07 19:40:38: DXWSetup: Unable to get Version on target file E:\Windows\system32\directx\websetup\dsetup32.dll
07/07/07 19:40:38: DXWSetup: Installed file E:\Windows\system32\directx\websetup\dsetup32.dll
07/07/07 19:40:38: DXWSetup: GetDXVersion(): Unable to get RC string from registry.
07/07/07 19:40:38: DXWSetup: DirectX Version: 4.09.00.0904.00
07/07/07 19:40:38: DXWSetup: Setup Version: 4.09.00.0904.00
07/07/07 19:40:38: DXWSetup: A newer version of DirectX have been installed already.
07/07/07 19:40:38: dsetup32: IsWow64(): running on Wow64.
->07/07/07 19:40:41: DXWSetup: CDXWSetup::CDXWSetup()
07/07/07 19:40:41: DXWSetup: CDXWSetup::CDXWSetup(): CoCreateInstance() failed, error = 0x80040154.
07/07/07 19:40:41: DXWSetup: CDXWSetup::DownloadDXUpdate()
07/07/07 19:40:41: DXWSetup: CDXWSetup::DownloadDXUpdate(): CoCreateInstance() failed, error = 0x80040154.
07/07/07 19:40:41: DXWSetup: PreinstDlgProc(): CDXWSetup::DownloadDXUpdate() failed.
07/07/07 19:40:41: DXWSetup: WM_APP_ENDDOWNLOAD

When it goes properly:

 07/07/07 20:16:17: DXWSetup: CDXWSetup::CDXWSetup()
07/07/07 20:16:17: DXWSetup: CDXWSetup::DownloadDXUpdate()
07/07/07 20:16:17: DXWSetup: OnEngineStatusChange(): EngineStatus = 0x1, SubStatus = 0x0
07/07/07 20:16:17: DXWSetup: OnEngineStatusChange(): EngineStatus = 0x3, SubStatus = 0x0
07/07/07 20:16:17: DXWSetup: OnEngineStatusChange(): EngineStatus = 0x2, SubStatus = 0x0
07/07/07 20:16:17: DXWSetup: OnStartInstall(): DLSize = 81, InstallSize = 0
07/07/07 20:16:17: DXWSetup: OnStartComponent(): ID = DXUpdate, DLSize = 81, InstallSize = 0, str = DirectX 9.0 setup
07/07/07 20:16:17: DXWSetup: OnComponentProgress(): Phase = 0, Progress = 0

And the from DXerror.log:

[07/07/07 19:40:41] module: DXWSetup(Jun 20 2007), file: dxwsetup.cpp, line: 65, function: CDXWSetup::CDXWSetup

Failed API: CoCreateInstance()
Error: (0x80040154) - Klasse is niet geregistreerd



--------------------
[07/07/07 19:40:41] module: DXWSetup(Jun 20 2007), file: dxupdate.cpp, line: 431, function: CDXWSetup::DownloadDXUpdate

Failed API: CoCreateInstance()
Error: (0x80040154) - Klasse is niet geregistreerd



--------------------
[07/07/07 19:40:41] module: DXWSetup(Jun 20 2007), file: psheets.cpp, line: 447, function: PreinstDlgProc

CDXWSetup::DownloadDXUpdate() failed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeronimo, those don't show much. Why bother, just install the DX redistributable, if you didn't already and doing that to run a game. Trial and error unless the log shows more.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well first the Redist pack is way bigger than what the DirectX web setup downlaods and secondly if there is 1 problem, there could be more. I would not like other programs having such issues and this could be the case. Because it is a program from Microsoft that does not work, it troubles me even more.

Point is: if I keep IE with vLite and install Vista then dxwebwetup works. If IE is removed, then it does not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you know why then you can keep IE and problem solved. I can't promise that it can be bypassed as a dependency.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If something does not work that is supposed to work, then it is a bug. If you state it is a dependancy issue, then maybe include (fix) it as such.

I can understand you do not want to investigate just because 1 user has issues with it and you can spend your time on something else helping more users. Still it should be solved (1 way or the other) in my opinion.

I do not know how to explain better.

Share this post


Link to post
Share on other sites

How do you know if it's supposed to work without IE...that's my point.

Anyway I tried it and it is same with or without IE, it runs, I press I agree...next...it says it's installed, finish.

Do I need internet connection for a full test, what do you get?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It can only be run once, after that the update it installed and will not make connection again. If you run it on a clean Windows with and without IE removed by vLite, then it will only work when IE is still present. IF IE is removed , you will get an errormessage and no possibility to continue and download/install DirectX.

Some parts of DirectX 9 are not present under Vista and for this you need to perform an additional installation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hold on, I removed all and no error message.

Can you please attach a preset which produces that error message when used on a clean Vista please.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sure, no problem. I only changed the location under the driver-section (privacy reason).

Edited by Jeronimo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...