Jump to content

Caspean

Member
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

  • Donations

    $0.00 
  • Country

    United States

Everything posted by Caspean

  1. Caspean

    .Net and HFSLIP

    Thanks for the help. I'm trying those now. You are correct, it absolutely does not work. (I tried) Thanks again. Caspean
  2. Caspean

    .Net and HFSLIP

    In particular the releases of yumeyao might be of interest. You can find them here and here. I finally got time to update my disk and I'm stuck on something most of you will probably find overly simple... I downloaded yumeyao's AIO release "DotNetFXAIO_40F_20111019_Addon_ENU.cab" but I'm not sure where to put the file. Since it's a cab do I put it in HFCABS? Or do I put it in the HFAAO directory since it's an addon? Note: I don't currently have a HFAAO directory, so if I create one will the software automatically look for the files in it and use them? Sorry for the basic questions, I don't get to update my disk very often. Thanks, Caspean
  3. Caspean

    .Net and HFSLIP

    Thank you both for the advice. I will definitely take a look at the RyanVM board. Thanks again. Caspean
  4. Caspean

    .Net and HFSLIP

    I'll start by saying I'm a novice with HFSLIP at best, but I have used it for a couple years. I decided I'd like to make a more up to date disk. XP Pro -- 32bit -- SP3 I downloaded the latest beta from Mimo's site. I used the batch downloader from:http://www.msfn.org/board/topic/143720-batch-hotfix-downloading/ I used Mimo's file checker and corrected all the errors. I got right up to where I use to use the old dot net all-in-one creator from the MSFN forums, but found it was discontinued. I'd like to integrate all of the .net environments, but I'm not sure what the best method of doing so is. Does anyone have any advice? A link to a newer all-in-one creator? Alternatively, how to deal with each (1.1, 2, 3, 3.5, 4) version and the associated service packs and hotfixes? I thought about adding this question to the .net question that is within the last 10 threads on this forum, but it was very old and I didn't want to thread-jack someone else. Thank you, Caspean
  5. I'm trying to create a .NET all in one installer for XP, but I'm having a bit of difficulty understanding the instructions. I've downloaded the following files: I've edited the _SNMsynth.ini file as follows: I get the following error: I'm assuming I need to edit one of the following? However I'm a bit confused as to what needs edited. In addition are the settings I've changed correct for use with HFSLIP? The instructions mention that it can be used with HFSLIP but I'm not sure which settings I would need to use to make it so. Any advice is greatly appreciated. Thanks, C
  6. I believe I am having the exact same problem, although I had thought my install was working perfectly I believe that my use of NLite to create an unattended ISO after using HFSLIP hid this issue. I think NLite must suppress the error messages on install. Is this an issue? Are these files important? If this does create an issue is there a workaround for this? Any advice is greatly appreciated, Caspean edit: I discovered this issue while building a flashdrive installer. The post is on a different board on this forum. It's only a few posts long if anyone is interested: http://www.msfn.org/board/index.php?s=&amp...st&p=861854
  7. Based on what you wrote I thought I'd play around with this and see if I could figure out if anything is being deleted. I reformatted the flashdrive with WinSetupFromUSB 0.2.1 (HP format Tool). Then I put in my installation CD and ran WinSetupFromUSB with the default settings. The flashdrive Info (before attempting an install): 7602 Files 187 Folders 811,129,730 bytes advpack.mui and ieframe.mui are not present, but these files of similar name are: G:\$WIN_NT$.~LS\I386\IEFRAME.DL_ G:\$WIN_NT$.~LS\I386\IEFRAME.MU_ G:\$WIN_NT$.~LS\I386\ADVPACK.DL_ G:\$WIN_NT$.~LS\I386\ADVPACK.MU_ During the first stage of the two part install I get each of the following errors one time: (after NTFS formatting, when the files are copied, before reboot) and I tried the retry option several times on both, it failed every time. So used the ESC option to skip the file and continue with the install. I completed both steps of the install and removed the flashdrive and inserted it back into the machine it was formatted on. These are the characteristics after installation: 7602 Files 187 Folders 811,129,730 bytes advpack.mui and ieframe.mui are not present, but these files of similar name are: G:\$WIN_NT$.~LS\I386\IEFRAME.DL_ G:\$WIN_NT$.~LS\I386\IEFRAME.MU_ G:\$WIN_NT$.~LS\I386\ADVPACK.DL_ G:\$WIN_NT$.~LS\I386\ADVPACK.MU_ They appear to be identical, so I would say no files are deleted. So I decided to take a look around and see if I could find out what's going on. What I came up with this this: IE7 Slipstream to SP3 - Missing advpack.mui and ieframe.mui This is basically the same setup as my disk, but I go on to use NLite afterward to create an unattended ISO. So to make a long story short, I would have to agree with your original assessment that this is not an issue with WinSetupFromUSB. My guess would be that NLite is suppressing the error messages on install, which is disheartening. The next time I update my disk I will create an ISO in HFSLIP and test it before moving on to NLite. Caspean
  8. No, no error. I've installed from this CD a few dozen times and never gotten an error of any kind. Unless NLite automatically suppresses errors I'm not sure why that would be. This does resolve the problem. Thanks, ss3
  9. No I can't find these files on the flashdrive. I do find similarly named files as follows: G:\$WIN_NT$.~LS\I386\IEFRAME.DL_ G:\$WIN_NT$.~LS\I386\IEFRAME.MU_ G:\$WIN_NT$.~LS\I386\ADVPACK.DL_ G:\$WIN_NT$.~LS\I386\ADVPACK.MU_ Text Mode; First I partition the drive, then format, then it copies the setup files. During the copy of setup files is when I get these errors. Attached. After everything installs it seems to work, but it worries me a bit that I get those error messages. Thanks, Caspean TXTSETUP.zip
  10. I think I must be doing something incorrectly. I get the following when setup tries to copies files. and The source CD I'm using is a disk that has been modified with both HFSLIP and NLite. I thought this could be used in conjunction with those two pieces of software, was I mistaken? Thanks, Caspean
  11. Thanks for quick response and advice. It's a good place for me to start, I'll give it a shot. Thanks, Caspean
  12. It's awesome that you're making these silent installers for everyone. If possible would you share the knowledge of how you've made this one for Azureus/Vuze? I've been playing with all this stuff for about a month now, mostly as an educational tool, I'm just trying to learn how to do it. I've created a lot of silent installers over the past few weeks, but Vuze has me baffled. I was going to throw together an autoit script, but then I stumbled upon this thread and saw that you were making it work and I figured it never hurts to ask someone for advice. I hope you'll consider sharing the knowledge. Thanks, Caspean
  13. I can confirm that you are both correct. Running the modifype on all the switchless installers I created has solved the problem, I no longer get that error message. Everything seems to be installing perfectly now. From what I've read on the net there are really a few things that can cause this error. In my case this was the solution. This same error can occur when a computer has any of the following: malfunctioning PSU, hardrive, RAM, CD/DVD drive or a bad install disc. In my case none of these five made sense since it was happening on multiple machines. I only mention it so if someone has this issue in the future and this either doesn't apply to them or fails to resolve the issue for them, they can look into these other possibilities. Thank you both for responding so quickly. I really appreciate the help.
  14. Oh... I was thinking there was going to be some long involved process. I'll write a batch file to process all the files in the folder. I already made a backup of them before renaming them. I'll give this a shot and then post back. I did do some searching around the web today before you guys posted and I think you've both hit the nail on the head, but I'll post back my results. Thanks to both of you
  15. I'll test anything you like, I'm just here to learn. Only one tiny problem, how do I run modifype on the files in the hfguirunonce folder? I'm a n00b, go easy on me.
  16. I'm running HFSLIP 1.7.8 on an XP-Pro install and having what seems to be the exact same problem. The program works flawlessly until I try adding files to the HFGUIRUNONCE folder. When I do I get the exact same error that is screen capped above. I've tried renaming my files but thus far it hasn't helped. Now I'm going through and adding each installer one at a time to see if it is an issue with one specific silent install. I'll keep working on it but if anyone has any tips I'd be grateful. Edit: Every .exe that I place in the HFGUIRUNONCE is renamed to hfguiX.exe and placed in the SOURCESS\I386 and causes this error. Edit 2: I thought that this may have something to do with using NLite after HFSLP to create an unattended and bootable disk, so I had HFSLIP create the ISO and I'm still having the same issue. Then I thought that the renaming might be done to conform to a set of formatting so I renamed all files with a 6 digit code of just letters and numbers, no spaces, ., -, _, etc.. This did not resolve the problem either. I compared the renamed files in the SOURCESS folder with the originals and they are identical. I even tested them and they work perfectly. I even extracted the renamed .exe's from the .iso and tested them and they work perfectly. I'm lost, but this seems to me like my version of XP just does not want to tolerate any unknown files in the I386 folder. I have an XP volume license that I've used /integrate with SP1a, SP2 and SP3. As I've previously stated the exact same configuration without any .exe files in the HFGUIRUNONCE installs, boots and runs beautiful. I'm attaching my setup files, maybe I've done something incorrectly. It is possible I'm not understanding correctly what should go in the HFGUIRUNONCE folder. What I've put in the folder are unattended and silent installers created using the methods in this tutorial. I'm using the Silent Switch Maker from that thread. Some also have autoit scripts, but they are within the .7z file that was transformed into .exe with silent switch. HFSLIP.LOG.txt HFANSWER.INI
  17. Great tip, Thanks for the response.
  18. I'm wondering if there is a way to control the order of installs that are put in the HFGUIRUNONCE folder. What I mean is can I control this so that if I have a program that requires another program I can install them in the correct order? Thanks Edit: Watching the script run it seems to alphabetical?
  19. Thank you very much for your help and your patience. I've tested it as a standalone on a couple systems and it seems to work perfectly. I'll now use HFSLIP and test it in the HFGUIRUNONCE folder to see if it I can successfully integrate it into my XP disc. Thanks again, ss3
  20. I want to start by saying thank you. I know it can be very frustrating trying to explain something to someone of a different native langauge, made even harder when the material is of a technical nature. Again, thanks for not getting to frustrated with me. So can I also download .net 1.1 redistributable and its two hotfixes (NDP1.1sp1-KB928366-X86.exe and NDP1.1sp1-KB947742-X86.exe hotfix) and synthesize/integrate into a single installer in one shot? This was my assumption several post ago and nobody said it was correct, so I'm worried it is not correct. Thanks Again, C EDIT: My directory now contains: 7-zip.chm 7za.exe 7zSD.sfx copying.txt dotnetfx.exe dotnetfx35.exe license.txt NDP1.1sp1-KB867460-X86.exe NDP1.1sp1-KB928366-X86.exe NDP20SP2-KB958481-x86.exe NDP30SP2-KB958483-x86.exe NDP35SP1-KB958484-x86.exe readme.txt SNMsynth.cmd SNMsynth_loud.cmd _SNMsynth.ini I have attached my _SNMsynth.ini file. Now I get this: Processing .NET 1.1 installer... Processing NDP1.1sp1-KB867460-X86.exe... Processing NDP1.1sp1-KB928366-X86.exe... Processing .NET 3.5 SP1 installer... Processing .NET 2.0 SP2 portion... Processing NDP20SP2-KB958481-x86.exe... Processing .NET 3.0 SP2 portion... Processing NDP30SP2-KB958483-x86.exe... Processing .NET 3.5 SP1 portion... Processing NDP35SP1-KB958484-x86.exe... Creating merged .NET 1.1, .NET 2.0 SP2, .NET 3.0 SP2, .NET 3.5 SP1 installer... Done! Press any key to quit... I'm going to assume I did this correctly and test the install of it now. C _SNMsynth.ini
  21. Ok I'm getting really confused. I did a search to find what exactly is contained in .net 3.5 redistributable. And there is basically no documentation I can find on it. According to fenyo it contains all of 2.0 and 3.0. Which would make sense because I don't see a link provided to download 2.0, only hotfixes and service packs. I think this is because you have some unnecessary files. For example you don't need NetFx20SP1_x86.exe when you have dotnetfx35.exe. dotnetfx35.exe is .NET 3.5 full redistributable, which contains .NET 3.0 and .NET 2.0 too. And what is dotnetfx35a.exe ? So can someone clarify that 3.5 redistributable contains all of 2.0 and 3.0 and not just the service packs? So I take this to say that .NET 3.5 SP1 full redistributable does not contain the .net 2.0 or .net 3.0? This is confusing because if it only contains the service packs why is it so huge? Those service packs are like 16MB aren't they? If I look at 3.5 redistributable and break it down based on the same grammar syntax then you are saying that it does not contain full installs for 2.0 and 3.0, but only the service packs for them. If that's the case where do I get 2.0 from? If someone who does a FULL synthesis could please share the actual _SNMsynth.ini and directory contents this would help shed some light on this for me. I don't understand how I can download both the 3.5 redistributable and 3.5 SP1 redistributable and have them in the same directory without modifying at least one file name. Thanks, C
  22. Thanks for the response, I have read it several times, very carefully. I think there is a bit of a language gap is all. It's a bit difficult for me to understand. Don't get me wrong I'm not complaining, I'm just trying to clarify. I'm an Midwest born and raised US citizen, heck sometimes we can't even understand people on the east coast of our own country. I think I added some comments to the end of the post above at the same time you were posting. They might help clarify my confusion. Thanks, C Edit: If I read it the way I mention above should I also read it as NDP1.1sp1-KB928366-X86.exe Contains NDP1.1sp1-KB867460-X86.exe (because its a later update) and .NET 3.5 SP1 full redistributable Contains NDP20SP2-KB958481-x86.exe, NDP30SP2-KB958483-x86.exe and NDP35SP1-KB958484-x86.exe So really all I need for a full synthesis is: .NET 1.1 Redistributable Package (dotnetfx.exe) for windows 2000, XP, x86 only. NDP1.1sp1-KB928366-X86.exe hotfix for 2000/XP only . .NET 3.5 SP1 full redistributable (dotnetfx35.exe -- note it's the same filename as 3.5 but this is 231 MB), contains .NET 2.0 SP2, .NET 3.0 SP2 and .NET 3.5 SP1. For XP/2003 only.
  23. Thanks for the quick response, I get totally confused by which files I need if I want an all in one installer. The file that ends in a is the second download of the dotnetfx35a.exe is the the second file I downloaded that was named dotnetfx35.exe, I changed the name because I wasn't quite sure what to do with it. This may sound like a stupid question but could someone just clarify for me which of the files listed above should go into a "FULL" synthesis? I'm really new at this. Thanks, C Edit: So to be clear the: .NET 3.5 full redistributable .NET 3.5 SP1 full redistributable Have the same name when downloaded, so I changed the second on to dotnetfx35a.exe. Edit 2: I think maybe I'm just reading the list incorrectly. .NET 3.5 SP1 full redistributable (dotnetfx35.exe -- note it's the same filename as 3.5 but this is 231 MB), contains .NET 2.0 SP2, .NET 3.0 SP2 and .NET 3.5 SP1. For XP/2003 only. I take this as saying that it contains 3.5, 2.0 SP2 (but not 2.0 or SP1), 3.0 SP2 (but not 3.0 or 3.0 SP1), and 3.5 SP1. Should I instead read it to say: 3.5, 3.5 SP1, 2.0, 2.0 SP 1, 2.0, SP2, 3.0, 3.0 SP1, and 3.0SP2 ? If that's the case then all I need to do a full synthesis is: .NET 1.1 Redistributable Package (dotnetfx.exe) for windows 2000, XP, x86 only. NDP1.1sp1-KB867460-X86.exe hotfix for 2000/XP only. NDP1.1sp1-KB928366-X86.exe hotfix for 2000/XP only . .NET 3.5 SP1 full redistributable (dotnetfx35.exe -- note it's the same filename as 3.5 but this is 231 MB), contains .NET 2.0 SP2, .NET 3.0 SP2 and .NET 3.5 SP1. For XP/2003 only. NDP20SP2-KB958481-x86.exe, NDP30SP2-KB958483-x86.exe and NDP35SP1-KB958484-x86.exe hotfixes for XP/2003 only. Is this correct?
  24. Hello, I'm getting a bit confused by the instructions, I've obviously missed something or did something incorrect. Here is what I've done: I downloaded all of the files to a working directory along with the .net packs. Here is the contents of that directory: 7-zip.chm 7za.exe 7zSD.sfx copying.txt dotnetfx.exe dotnetfx35.exe dotnetfx35a.exe license.txt NDP1.1sp1-KB867460-X86.exe NDP1.1sp1-KB928366-X86.exe NDP20SP2-KB958481-x86.exe NDP30SP2-KB958483-x86.exe NDP35SP1-KB958484-x86.exe NetFx20SP1_x86.exe readme.txt SNMsynth.cmd SNMsynth_loud.cmd _SNMsynth.ini For my first attempt I modified the _SNMsynth.ini with the following: MERGE_FRAMEWORKS=FULL COMPRESSION_RATIO=LOW And then tried both using both the SNMsynth_loud.cmd and SNMsynth.cmd and both produced this error: ERROR: You have to choose what file is .NET 2.0 SP# going to be processed from. Press any key to continue . . . I can't seem to find where to specify this parameter? Or possibly I'm misunderstanding how to use this. Any help is appreciated, C Edit: Second attempt I tried by additionally modifying the following because there are no language packs that I know of for English: PROCESS_LNG_DNF1=NO PROCESS_LNG_DNF2=NO PROCESS_LNG_DNF35_DNF2=NO PROCESS_LNG_DNF35_DNF3=NO PROCESS_LNG_DNF35_DNF35=NO I get the same error message. I'm not really sure what I'm doing incorrectly.


×
×
  • Create New...