Jump to content

EmRoD

Member
  • Posts

    97
  • Joined

  • Last visited

  • Donations

    $0.00 
  • Country

    France

Everything posted by EmRoD

  1. You should have the $OEM$ folder on the root of your usb key.: ROOT $OEM$ <- NOT "$OEM$ Folders" just "$OEM{:content:}quot; --$1 --$ There are other generic keys tha allows you the pre set the version you want to install : Business - 4D2XH-PRBMM-8Q22B-K8BM3-MRW4W BusinessN - 76884-QXFY2-6Q2WX-2QTQ8-QXX44 HomeBasic - RCG7P-TX42D-HM8FM-TCFCW-3V4VD HomeBasicN - HY2VV-XC6FF-MD6WV-FPYBQ-GFJBT HomePremium - X9HTF-MKJQQ-XK376-TJ7T4-76PKF Ultimate - VMCB9-FDRV6-6CDQM-RV23K-RP8F7
  2. You must use and activate the administrator account during audit passes (user and system) In auditSystem, the built-in administrator account is enabled by the system, and after logging into the system, the built-in administrator account is disabled during auditUser. This enables you to use audit mode with administrator privileges, but the next time the computer shuts down, the built-in administrator account will continue to be disabled. For more information, see Enable and Disable the Built-in Administrator Account. Here my unattend file. the system boots in audit mode, when i resceal it by usinf sysprep /oobe, the administrator account is removed, and the end user enters OOBE. <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend"> <settings pass="windowsPE"> <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <DiskConfiguration> <WillShowUI>Always</WillShowUI> </DiskConfiguration> <UserData> <ProductKey> <Key>YFKBB-PQJJV-G996G-VWGXY-2V3X8</Key> <WillShowUI>OnError</WillShowUI> </ProductKey> <AcceptEula>true</AcceptEula> <FullName></FullName> <Organization></Organization> </UserData> <ImageInstall> <OSImage> <WillShowUI>OnError</WillShowUI> </OSImage> </ImageInstall> <Display> <ColorDepth>32</ColorDepth> <RefreshRate>60</RefreshRate> <HorizontalResolution>1024</HorizontalResolution> <VerticalResolution>768</VerticalResolution> </Display> <UseConfigurationSet>true</UseConfigurationSet> <EnableFirewall>false</EnableFirewall> <EnableNetwork>true</EnableNetwork> </component> <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <SetupUILanguage> <UILanguage>fr-fr</UILanguage> </SetupUILanguage> <InputLocale>1036:0x0000040c</InputLocale> <SystemLocale>fr-fr</SystemLocale> <UILanguage>fr-fr</UILanguage> <UserLocale>fr-fr</UserLocale> </component> <component name="Microsoft-Windows-PnpCustomizationsWinPE" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <DriverPaths> <PathAndCredentials wcm:keyValue="FastTrak_376-378_RAID" wcm:action="add"> <Path>%configsetroot%\Drivers\Storage\FastTrak_376-378_RAID</Path> </PathAndCredentials> <PathAndCredentials wcm:keyValue="Promise_SATA378_IDE" wcm:action="add"> <Path>%configsetroot%\Drivers\Storage\Promise_SATA378_IDE</Path> </PathAndCredentials> </DriverPaths> </component> </settings> <settings pass="specialize"> <component name="Microsoft-Windows-IE-InternetExplorer" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <BlockPopups>yes</BlockPopups> <Home_Page>http://www.xxxx.com</Home_Page> <IEWelcomeMsg>true</IEWelcomeMsg> <PlaySound>true</PlaySound> <ShowInformationBar>true</ShowInformationBar> <CompanyName>xxxx.Com</CompanyName> <Help_Page>http://www.xxxx.com/alias/contacts.html</Help_Page> <FavoritesList> <FavoriteItem wcm:action="add"> <FavTitle>gfdgsdfgsdgs</FavTitle> <FavURL>http://www.xxxx.com</FavURL> <FavID>1</FavID> </FavoriteItem> </FavoritesList> <FeedList> <FeedItem wcm:action="add"> <FeedKey>1</FeedKey> <FeedURL>http://www.xxxx.com</FeedURL> <FeedTitle>fgfsdgdsfgsd</FeedTitle> </FeedItem> </FeedList> <SearchScopes> <Scope wcm:action="add"> <ScopeDefault>true</ScopeDefault> <ScopeKey>1</ScopeKey> <ScopeDisplayName>Google.fr</ScopeDisplayName> <ScopeUrl>http://www.google.fr/search?hl=fr&q={searchTerms}+&meta=</ScopeUrl> </Scope> </SearchScopes> <Window_Title_CN>xxxx.Com</Window_Title_CN> </component> <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <AutoLogon> <Password> <Value>bABkAGwAYwBQAGEAcwBzAHcAbwByAGQA</Value> <PlainText>false</PlainText> </Password> <LogonCount>5</LogonCount> <Username>Administrator</Username> <Enabled>true</Enabled> </AutoLogon> <OEMInformation> <Logo>c:\windows\system32\oobe\xxxx\oemlogo.bmp</Logo> <Manufacturer>xxxx.Com</Manufacturer> <SupportHours>10h-18h du lundi au vendredi - 10h-16h30 le samedi</SupportHours> <SupportPhone>416546849</SupportPhone> <SupportURL>http://www.xxxx.com/alias/contacts.html</SupportURL> </OEMInformation> <RegisteredOrganization /> <RegisteredOwner /> <ShowWindowsLive>false</ShowWindowsLive> <TimeZone>Romance Standard Time</TimeZone> <StartPanelLinks> <Link0>%USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Accessories\Notepad.lnk</Link0> <Link1>%ALLUSERSPROFILE%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\maintenance\Backup and Restore Center.lnk</Link1> <Link2>%USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Accessories\Command Prompt.lnk</Link2> <Link3></Link3> </StartPanelLinks> </component> <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <InputLocale>1036:0x0000040c</InputLocale> <UILanguage>fr-fr</UILanguage> <UILanguageFallback></UILanguageFallback> <UserLocale>fr-fr</UserLocale> <SystemLocale>fr-fr</SystemLocale> </component> <component name="Microsoft-Windows-Deployment" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <RunSynchronous> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Path>%systemroot%\System32\reg import %systemroot%\System32\OOBE\xxxx\registre.reg</Path> <Order>1</Order> <Description>Reg Tweaks</Description> </RunSynchronousCommand> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>2</Order> <Path>%systemroot%\System32\cmd /c "rd /S /Q %systemroot%\ConfigSetRoot"</Path> <Description>Suppression Configsetroot</Description> </RunSynchronousCommand> </RunSynchronous> </component> </settings> <settings pass="auditSystem"> <component name="Microsoft-Windows-Deployment" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <Reseal> <Mode>Audit</Mode> <ForceShutdownNow>true</ForceShutdownNow> </Reseal> <AuditComputerName> <MustReboot>true</MustReboot> <Name>Audit</Name> </AuditComputerName> </component> <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <AutoLogon> <Password> <Value>bABkAGwAYwBQAGEAcwBzAHcAbwByAGQA</Value> <PlainText>false</PlainText> </Password> <Username>Administrator</Username> <Enabled>true</Enabled> <LogonCount>5</LogonCount> </AutoLogon> <UserAccounts> <AdministratorPassword> <Value>bABkAGwAYwBBAGQAbQBpAG4AaQBzAHQAcgBhAHQAbwByAFAAYQBzAHMAdwBvAHIAZAA=</Value> <PlainText>false</PlainText> </AdministratorPassword> </UserAccounts> <Display> <ColorDepth>32</ColorDepth> <DPI>96</DPI> <HorizontalResolution>1280</HorizontalResolution> <RefreshRate>60</RefreshRate> <VerticalResolution>1024</VerticalResolution> </Display> <ShowWindowsLive>false</ShowWindowsLive> </component> </settings> <settings pass="oobeSystem"> <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <OOBE> <HideEULAPage>true</HideEULAPage> <NetworkLocation>Work</NetworkLocation> <ProtectYourPC>1</ProtectYourPC> <SkipUserOOBE>true</SkipUserOOBE> </OOBE> <RegisteredOwner /> <TimeZone>Romance Standard Time</TimeZone> <RegisteredOrganization /> <UserAccounts> <AdministratorPassword> <Value>bABkAGwAYwBBAGQAbQBpAG4AaQBzAHQAcgBhAHQAbwByAFAAYQBzAHMAdwBvAHIAZAA=</Value> <PlainText>false</PlainText> </AdministratorPassword> </UserAccounts> <VisualEffects> <FontSmoothing>ClearType</FontSmoothing> </VisualEffects> <ShowWindowsLive>false</ShowWindowsLive> <StartPanelLinks> <Link0>%USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Accessories\Notepad.lnk</Link0> <Link1>%ALLUSERSPROFILE%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\maintenance\Backup and Restore Center.lnk</Link1> <Link2>%USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Accessories\Command Prompt.lnk</Link2> <Link3></Link3> </StartPanelLinks> </component> <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <InputLocale>1036:0x0000040c</InputLocale> <SystemLocale>fr-fr</SystemLocale> <UILanguage>fr-fr</UILanguage> <UserLocale>fr-fr</UserLocale> </component> <component name="Microsoft-Windows-Deployment" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <Reseal> <Mode>Audit</Mode> </Reseal> </component> <component name="Microsoft-Windows-PerfCenterCPL" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <WindowsExperienceIndexOemInfo> <Logo>c:\windows\system32\oobe\xxxx\oemlogo.bmp</Logo> <HardwareUpgradeURL>http://www.xxxx.com</HardwareUpgradeURL> </WindowsExperienceIndexOemInfo> </component> <component name="Microsoft-Windows-Sidebar" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <Gadget2>false</Gadget2> <Gadget1>false</Gadget1> <Gadget3>false</Gadget3> <Gadget4></Gadget4> <Gadget5></Gadget5> </component> <component name="Microsoft-Windows-ehome-reg-inf" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <OEMName>xxxx.com</OEMName> <OEMLogoUri>file://c:\windows\system32\oobe\xxxx\MCE.png</OEMLogoUri> </component> </settings> </unattend> The product key is present in the vista DVD (\sources\inf\setup.cfg) , it's a generic unactivable producte key that allows you the install any vista version.
  3. If you want to get rid of the configetroot folder just add a specialize RunSynchronousCommand %systemroot%\System32\cmd /c "rd /S /Q %systemroot%\ConfigSetRoot" I use it to remove files copied from my usb drive during setup, but I understand the issue when running configset from dvd :/
  4. Hi i've successfully build an unnatend file for the X86 version of Vista, and I wanted to convert it to ths 64 Bit version, but the component names are not the same. I'm looking for an idea Thanks in advance !
  5. I can't recommend to use AuditSystem pass to install drivers for the moment, cause you'll be prompted for the installation of unsigned drivers. And as long as we are in the state between, you would have to find a solution to suppress these prompts during audit mode. You'll not get these prompts for the same drivers, when integrating them to install.wim or installing them during WinPE pass. However, I call you a hero EmRoD! Vive la France, mon ami... vive la France! Martin -> M$ indicates a way to create "test" signature for unisgned drivers on the waik user guide
  6. Hi to add drivers to the winPE pass you have to use : <Microsoft-Windows-PnpCustomizationsWinPE> In the Windows PE Pass The Microsoft-Windows-PnpCustomizationsWinPE component is used to add one or more out-of-box drivers to a Windows installation. Drivers that are located in the path specified by DriverPaths are copied to the driver store of the Windows installation during the windowsPE configuration pass. You can add boot-critical as well as non-boot-critical drivers with this component to a Windows image before it is installed. To add them during the Offline servicing pass Use : <Microsoft-Windows-PnpCustomizationsNonWinPE> Those 2 ways Allows you to add Critical drivers NEEDED by the system. (Mass Strorage or network if use use net shares during installation.) To add them copied during the auditSystem Pass, use : <Microsoft-Windows-PnpCustomizationsNonWinPE> Int the AuditSystem Pass The Microsoft-Windows-PnpCustomizationsNonWinPE component is used to add one or more out-of-box drivers to a Windows installation. Drivers that are located in the path specified by DriverPaths are copied to the driver store of the Windows installation during the auditSystem configuration pass. When the system runs Plug and Play, these out-of-box drivers are available to install hardware on the system. Tha means To install Vista on a RAID Array, you have to use WinPE to add drivers. if you want to add video drivers, you can just use the audit pass.
  7. I'm using an usb key to complete unattended install, I use the <UseConfigurationSet>true</UseConfigurationSet> From <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> In the WindowsPE Pass. This way i can use the %configsetroot% variable to point out to my USB Drive letter, it works to add drivers, just use %configsetroot%\drivers\BLA to point to the USBDRIVE\Drivers\BLA folder maybe if you unattend from dvd you can you this trick to point to your DVD as %configsetroot% refers to the letter of the drive where Autounattend.xml resides.
  8. There's the Microsoft-Windows-Shell-Setup | CopyProfile true tha does the same thing a the resceal function on XP: All modifications applied during the audit pass are copied to the defaut user
  9. Hi all ! It was me, the WMP10 error. The workaround i used for WMP10 and sysprep is here : http://www.msfn.org/board/index.php?s=&amp...st&p=485671 I use the same workaround for WMP11 and XP Pro / Corp. With XP Home it's also working but i'm facing another issue explained here : http://www.msfn.org/board/index.php?s=&amp...st&p=599925
  10. Thanks for the advice This solves the reseal issue !
  11. I know that, but i'm just reporting an strange issue that wan't present with precedent releases
  12. I'm currently facing a strange issue with the latest test releases (61214a and B) I use the exact same fileset for XP pro and XP Home execpt the product key in my winnt.sif. My log for XP home is joined. The issue I'm facing is : Using Sysprep I resceal the computer (so the end user can run the oobe). During the OOBE wizard user is prompted to create usere accounts. With Xp Pro everything runs perfectly, but in XP Home every part of the OOBE wizzard are running EXCEPT the user creation part. I can't understand why with the exact fileset one version has this problem and the other one not.. Any help appreciated
  13. Woraround for KB929120 is working perdfectly ! Thanks no more issues after a sysprep rescell
  14. Hi currently testing HFSLIP 61212c with the latest hotfixes from december update. everything work ok except WindowsXP-KB929120-x86-FRA.exe witch didnt install. As It's listed in the newly supported HF, can someone help me please ? Thanks in advance
  15. Hello, I've successfully Slipstreamed IE7 with the lateste beta (hfslip-61118a.cmd). But i'm facing a bug: I can't have thumbnails to work properly, If i generate an iso with exactly the same Hotfixes just without IE7, thembnails are working, and ther I install IE7 and everything works... Please help, I tried to check reg entries for thumnbails, or file association and even tried to re register some dll used for image preview and or thumbs...
  16. Thanks a lot, i'll test it on monday morning @work !! I'll give you feedback
  17. Hi IEAK7 is freely downloadable from M$ website Anyway it generates :BRANDING.CAB This cab contains : install.inf INSTALL.INS setup.inf I Just put the INS file from the cab in the fix folder and it worked. I saw HFSLIP support IE6 Branding.cab for Windows 2000. Maybe you can add support for XP & IE7 I tried to put the branding.cab file in the HFCABS folder but hflip ignores it if you want me to test things with the cab files, or to copy you my files (cab or infà let me know
  18. Wonderfull IE7 is working !!! BTW -> I can't use a branding.cab file made with IEAK 7 to customise my IE7 install can you help me please ? or must i put my Install.INS file somewhere (compressed or not) Thanks a lot --> Just Put my Install.ins File in the Fix folder and Voila
  19. Use HFSLIP It slipstreams, not integrate the hotfixes. http://www.msfn.org/board/index.php?showforum=129 Or http://hfslip.org
  20. i you just want to edit your actual configuration just do it via regedit HKLM\Software\Microsoft\windows\current version\Uninnstall or you can create a reg file (that you have to edit each time, or create via a batch file) witch modifies the reg key invoved... you can also create a batch file that parses thes hfslipXXx.cmd file to add the version on the line i show you just before
  21. KB920342 Is integrating perfectly w/ HFSLIP 1.0.1
  22. Actually WU is just pushing an old legitchekcontrol.cab, the dll included is v 1.5.330 O_o No WGA Notifier needed anymore
  23. Hello you cant either edit HFslipXXX.cmd look for ECHO/>WORK\HFREGWU.TXT [HFSLIPREG] and you'll find just below the add/remove entry Or you can edit SOURCESS\I386\HFSLIPWU.INF look for [HFSLIPREG] and edit the entry
  24. Thanks, as i'm french, i'll wait for the localized version before installing it to my customers


×
×
  • Create New...