Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


Sign in to follow this  
DaCarez

BartPE 3.13 + 2003 SP1 Source == No Diskpart?

Recommended Posts

Hello all, I've been reading here for quite some time but never had a need to post until now. I've tried to build a BartPE from my 2003 Server SP1 source as I don't have access to WinPE 1.6, but Diskpart.exe does not work, giving an error that Disk management services can't complete the operation. As stated in the topic, I'm using PE Builder 3.1.3 and 2003 Server SP1 source. Thank you in advance.

Edit: I should mention that I'm using PXE boot with the resultant image.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem. The boot source does not appear to be relevant as with PXE or CD DISKPART fails with PE built from 2003SP1 but works fine if I go back to an older PE built with 2003 release files.

Currently I am working around it - using the WinPE 1.6 files to do the PXE bit with ramdisk and then having the full PE .iso as the old one so I get the PXE booting and can still use DISKPART. However it would be nice to know a fix if anyone can work out what's changed. I tried runnning the older DISKPART.EXE on the newer PE but the problem remains.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't have this problem. I'm using WinPE 1.6 with Win2k3 SP1 source, and the diskpart works fine. I havn't tried it with BartsPE, so couldn't say about that. This is with CD's and PXE.

Share this post


Link to post
Share on other sites

there's bug in bartpe that causes this.

_http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=11145&st=80

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found the solution over at 911cd.net. If crossposting like that is frowned upon, I apologize. Anyway, the solution is to enable RpcSS DComLaunch when building Win2K3 SP1 BartPE. In addition, the DcomLaunch.Inf file needs to be modified in that Addreg.2600 section needs to be copied and made into an Addreg.3790 section (just change the section name).

Thanks for your replies ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have made some progress. After enabling the RPCSS DCOMLaunch plugin and altering the DCOMLaunch.INF I have a 2003SP1 BartPE that now allows me to start DISKPART, list disk information, clean disks, create an extended partition etc. but when I attempt to create a primary partition I get the "disk management serice cannot complete..." error again.

Currently I am only working on a VMWare 5 machine so may try some physical hardware and also a vanilla WinPE 1.6 image instead of BartPE. Still it is strange that the older BartPE built from Win2003 (no SP) is still working fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I´ve the same problem with windows 2003 sp1. I can´t create a primary partition within diskpart. Is there any solution yet.

Thnx

Share this post


Link to post
Share on other sites

I enabled the plugin and I also modified the dcomlaunch.inf as described. Diskpart now starts but I can´t create a primary partition....

Any idea?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Normally I use Diskpart with diskpart.txt. This time I tried using diskpart manually --> Open CMD after Barte PE started up --> diskpart --> select disk0 --> clean --> create partition primary Size=4000. At this point "disk management serice cannot complete..." error

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm, never saw this error.

AFAIR there are two reasons for this error - first is missing Csrss plugin and the second is when you try to run diskpart from HDD instaed of CD

Share this post


Link to post
Share on other sites

I boot Bart PE over TFTP Download from TFTD32 not from HDD. When I booted Bart PE the system Drive is X which is shown as CDrom but i fact it is a RAMDRIVE.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...