Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


cc333

Windows Update Error# 0x80072F7D

Recommended Posts

Posted (edited)

Hi,

OK, I've decided to setup a fresh install before the Windows Update servers go offline, but when I try to run WU, I get error# 0x80072F7D. Are there any updates I must install manually to fix this error?

I have installed so far:

  • Service Pack 4
  • KB835732
  • Update Rollup 1
  • Internet Explorer 6
  • The latest WU agent
  • Windows Installer 3.1

And none of it has resolved the error.

Any help will be much appreciated!

Thank you!

c

Edited by cc333
Added some context so my question makes more sense

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's a hunch, try updating your root certificates.

http://w2k.flxsrv.org/cgi-bin/dl.cgi?file=rootsupd201905.exe&displayLang=ja

If it yells at hotlinking, just go here: http://w2k.flxsrv.org/wlu/wluen.htm

Then under OS type, select Windows 2000. Then go down to the last two boxes you see on the bottom row, click in the first one and select 2019. Then hit the "search" button. You'll find the root certificate updates in the search results on the right.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, yeah, I did install those! That's what got me from the "This page cannot load" screen to the Windows Update error. It was late, and I forgot to mention that.

But, it's all moot now, as somehow I managed to get it to work!

Apparently I was almost there. I needed only to install a couple of cumulative IE6 updates (I forget the KB numbers; the laptop I had the VM on died this morning, so I have to wait until I've copied everything off its drive to check what they were), and then everything just worked! A .NET update (1.1 SP1) complained and wouldn't install at first, but I retried it and it installed fine the second time.

Now I have to find the post-EOL updates and install those!

c

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...