Jump to content

Add "Run command" to unattend.xml using WSIM


 Share

Recommended Posts

Hi all

I've been tweaking an unattend.xml file that I have created using WSIM and noticed that the powerplan settings are not getting implemented in the final installation. I know about setupcomplete.cmd, but I'd like to use the runsynchronous commands in oobe.

What is the proper way of doing that? I know that it should start with "cmd /c ....", but what about the path? I don't have a network share I could use. Environment variables maybe? I don't want the batch files to be copied on the computer I'm installing, I'd rather run them directly from the dvd. Is that possible???

Thank you.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

I had this same type of issues for my DVD base installs and the way I worked around it was to copy the files to a temp folder. Once the files were copied to the from the $OEM$ folder I install the applications from there and then deleted the folder.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

@atolica,

Try this:

            
<FirstLogonCommands>
<SynchronousCommand wcm:action="add">
<Order>100</Order>
<Description>Hibernate Off</Description>
<CommandLine>cmd /c %systemroot%\system32\powercfg.exe /hibernate off</CommandLine>
</SynchronousCommand>
</FirstLogonCommands>

This should be placed @ oobeSystem in Shell-Setup.

POWERCFG.EXE should have already been copied to HDD.

I, myself, have not tried this. As far as I can tell, you MAY (or may not) have to put quotes somewhere.

??? dunno, but let us know if it works.

Edited by razormoon
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...