Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


Oleg_Sch

7z SFX Modified Module and Tools

Recommended Posts

xcopy doens't work

 

Change and see that writes to the console

 RunProgram="cmd /k xcopy \"%Var3%\" \"%ProgramFiles%\\Oracle\\VirtualBox\" /i /e /y & sleep 5"

Share this post


Link to post
Share on other sites

no error.... xcopy is not executed....

 

I run a command prompt and I run:

  

VirtualBox -ai1

If I double click on the executable, xcopy appears in the process but nothing is happening ... .vbox-extpack is not copied

I do not know what to do ...

Edited by Alpha_95

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your config has an error and switches -ai and -ai1 will not work. But it is not important now. Write a batch file with a single command xCopy, put it in the unpacked archive and have for command xCopy. This is not a module, then you need to know the batch file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alpha_95

 

i guess you ran into a similar 32/64bit problem like me some posts above

 

if you check e.g. %Var1% on a 64bit system you see it expands to

C:\Program Files (x86)\Oracle\VirtualBox\VBoxManage.exe

 

solution HERE

Edited by nova-s

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alpha_95

 

i guess you ran into a similar 32/64bit problem like me some posts above

 

if you check e.g. %Var1% on a 64bit system you see it expands to

C:\Program Files (x86)\Oracle\VirtualBox\VBoxManage.exe

 

solution HERE

 

hummm, W7 X64:

 

C:\Users\Admin>cd %ProgramFiles%

C:\Program Files>

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

C:\Users\Admin>cd %ProgramFiles%

C:\Program Files>

 

i was talking about:

 

;!@Install@!UTF-8!

SetEnvironment="Var1=%ProgramFiles%\\Oracle\\VirtualBox\\VBoxManage.exe"

RunProgram="cmd /c echo %Var1%  & pause"

;!@InstallEnd@!

 

EDIT:

xcopy works but you will find "VirtualBox_Extension_Pack.vbox-extpack" on 64bit system in

C:\Program Files (x86)\Oracle\VirtualBox\

just check it...

 

Edited by nova-s

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes exactly, thx, i have scripted a batch file for this.

 

edit:

dat fck....

;!@Install@!UTF-8!Title="Oracle VM VirtualBox 4.3.18-r96516 x86/x64"BeginPrompt="Voulez-vous installer Oracle VM VirtualBox 4.3.18-r96516."ExtractTitle="Oracle VM VirtualBox 4.3.18-r96516"ExtractDialogText="Veuillez patienter pendant l'extraction..."FinishMessage="Oracle VM VirtualBox 4.3.18-r96516 a ete installe"GUIMode="1"GUIFlags="1+8+2048"AutoInstall="x86:VirtualBox-4.3.18-r96516-MultiArch_x86.msi /qb! REBOOT=ReallySuppress"AutoInstall="x64:VirtualBox-4.3.18-r96516-MultiArch_amd64.msi /qb! REBOOT=ReallySuppress"RunProgram="x86:VirtualBox.cmd"RunProgram="x64:VirtualBox.cmd";Silent + Extpack [-ai]AutoInstall1="x86:VirtualBox-4.3.18-r96516-MultiArch_x86.msi /qn REBOOT=ReallySuppress"AutoInstall1="x64:VirtualBox-4.3.18-r96516-MultiArch_amd64.msi /qn REBOOT=ReallySuppress"RunProgram="x86:VirtualBox.cmd"RunProgram="x64:VirtualBox.cmd";!@InstallEnd@!

VirtualBox.cmd:

@echo offset vb=VBoxManage.exeset chemin=C:\Program Files\Oracle\VirtualBoxset extpack=Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-4.3.18-96516.vbox-extpack:VirtualBoxcls@echo.cmd /c xcopy "%extpack%" "%chemin%" /i /e /y & cls@ping localhost -n 3 >nulIF EXIST "%chemin%\%extpack%" (	cd /d %chemin%	cmd /k "%vb% extpack install %extpack%"	exit) else (    echo Error >> C:\vb_error.log    exit)echo.goto Quitter:Quitterexit
Edited by Alpha_95

Share this post


Link to post
Share on other sites

that should do it

@echo offset vb=VBoxManage.exeset chemin=%ProgramFiles%\Oracle\VirtualBoxset extpack=Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-4.3.18-96516.vbox-extpack:VirtualBoxclsecho.xcopy "%extpack%" "%chemin%" /i /e /y & clsping -n 3 127.0.0.1>nulIF EXIST "%chemin%\%extpack%" (    cd /d "%chemin%"    %vb% extpack install "%extpack%"    exit) else (    echo Error >> C:\vb_error.log    exit)echo.goto Quitter:Quitterexit
Edited by nova-s

Share this post


Link to post
Share on other sites

same, doesn't work, no error...

 

-ai => totaly silent lmao.....

-ai1 => passive

 

extpack not installed....

 

edit: .cmd file is not executed and why -ai return silent and -ai1 passive???

Edited by Alpha_95

Share this post


Link to post
Share on other sites

well, i really don't know anything about the program that you want to install and it's valid parameters, but your config and my .cmd seems to be fine. (maybe except your config switches like gora mentioned, i'm not familiar with that, i check them inside my .cmd (%1)... )

 

was the file copied to the correct place? i guess so...

Edited by nova-s

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

are the files in the correct place? i guess so...

yes...

 

I would like to propose several ways to install the software ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

what is wong please:

;!@Install@!UTF-8!GUIMode="2"RunProgram="myfile.msi /qn REBOOT=ReallySuppress"RunProgram="hidcon:cmd /c xcopy guide-FR.pdf \"%ProgramFiles(x86)%\\My Program\\\" /y"Shortcut="P,{C:\\Program Files (x86)\\My Program\\guide-FR.pdf},{},{},{Aide},{Aide},{},{},{}"AutoInstall="myfile_other.msi /qn REBOOT=ReallySuppress";!@InstallEnd@!

runprogram & xcopy work but shorcut is not created....

 

and Delete parameter doesn't work...

 

I use lastest version: 1.5.0 2712 and same with 1.6.0

 

I have tested with GUIMode=0 and none error

 

Sincerely,

Edited by Alpha_95

Share this post


Link to post
Share on other sites

You may have to specify a icon_file and/or icon_index

Share this post


Link to post
Share on other sites

what? can you explain?

 

edit: i have re pack this .msi and it's solved

Edited by Alpha_95

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...