Jump to content

XP won't boot into GUI-Mode setup with Si3114r


hasi001
 Share

Recommended Posts

HI folks.

Just integrated the mass storage driver pack onto my UXPCD. Had to remove the 3114 so that XP Setup recogised the 3114r. Setup finds the drivers and reports my 2 160GB Baracudas as one 320GB drive.

I chose to create a 20GB partition and install XP on it. Formatted with NTFS (not fast format) and the files got copied to it.

The next step is reboot and GUI-mode setup. This works (tested on non raid systems many times) - BUT NOT ON RAID - XP does not boot. There's not even a message saying there's no boot device. After POST there's just nothing ...

The Board is a new one (ASUS P5GD2-dlx with SIL3114r).

Any suggestions what to do next ???

PS. I forgot to mention that it's XP-SP2 slipstreamed I'm trying to install.

Link to comment
Share on other sites


Well, I made some changes to the SiI3114r entries in the txtsetup.sif file, similar to the changes I made to the SiI3112r controller. (Thank you, iSmart!) (the CC strings at the end, if you know what I'm talking about :P )

Anyway, it will be fixed with the new release, which should come very soon.

Bâshrat the Sneaky

Link to comment
Share on other sites

Ok. Don't mind - the problem's solved.

Should somebody else ever have the same problem do this:

deactivate the mainboard's second SATA-controller (the ITE-thing),

or use this one. Either way helps you out of this hell.

Somwhere else I read that a bios update could help - but this was no option to me 'cause I don't have a floppy or USB-stick to boot from, and since the OS won't boot ....

Link to comment
Share on other sites

Ok. Don't mind - the problem's solved.

Should somebody else ever have the same problem do this:

deactivate the mainboard's second SATA-controller (the ITE-thing),

or use this one. Either way helps you out of this hell.

Somwhere else I read that a bios update could help - but this was no option to me 'cause I don't have a floppy or USB-stick to boot from, and since the OS won't boot ....

Well that's good news :) But I think the things I changed *might* make it obsolete to disable the ITE controller...

We'll see :)

Bâshrat the Sneaky

Link to comment
Share on other sites

deactivate the mainboard's second SATA-controller (the ITE-thing),

or use this one. Either way helps you out of this hell.

i have the same board and i already have deaktivated the ite controller but my pc doesn't want to boot the gui setup ... so what could be wrong in my case?

Link to comment
Share on other sites

Well, I made some changes to the SiI3114r entries in the txtsetup.sif file, similar to the changes I made to the SiI3112r controller. (Thank you, iSmart!) (the CC strings at the end, if you know what I'm talking about :P )

could you please post what have you changed?

Link to comment
Share on other sites

Well, I made some changes to the SiI3114r entries in the txtsetup.sif file, similar to the changes I made to the SiI3112r controller. (Thank you, iSmart!) (the CC strings at the end, if you know what I'm talking about :P )

could you please post what have you changed?

Here you go:

PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_61141095&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_288510F1&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_047AA0A0&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_0478A0A0&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_0479A0A0&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_90181695&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_F642270F&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_100415BD&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_12501462&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_13101462&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_15601462&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_16101462&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_B0031458&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_1B711019&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_61141071&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_003515D4&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_1025147B&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_1001147B&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_130A147B&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_1C0A147B&CC_0104 = "si3114r"
PCI\VEN_1095&DEV_3114&SUBSYS_81361043&CC_0104 = "si3114r"

EDIT: before these changes there were no "&CC_0104" strings at the end.

Bâshrat the Sneaky

Edited by Bâshrat the Sneaky
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...