Jump to content
MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. ×

Windows 10 RTM Unattended


 Share

Recommended Posts

Hello guys!

 

I´m trying to make an unattended setup but everytime I try to start the setup I get a blue screen with the WHEA_UNCORRETABLE_ERROR or MACHINE_CHECK_EXCEPTION error. 

The weird thing is that my system is running perfectly, no error at all and Windows installs perfectly as long there´s no unattended xml file.

 

I build the file with Windows System Image Manager lastest build (10.0.10240.16384).

 

What must I do to discover what's going wrong?

 

Thanks!

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">    <settings pass="windowsPE">        <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <SetupUILanguage>                <UILanguage>pt-BR</UILanguage>            </SetupUILanguage>            <InputLocale>0416:00000416</InputLocale>            <SystemLocale>pt-BR</SystemLocale>            <UILanguage>pt-BR</UILanguage>            <UserLocale>pt-BR</UserLocale>        </component>    </settings>    <cpi:offlineImage cpi:source="wim:g:/win10/sources/install.wim#Windows 10 Pro" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" /></unattend>
Link to comment
Share on other sites


Specifying an invalid language shouldn't generate a bugcheck. Is your Windows 10 image natively in that language? The stuff I am seeing is that RTM is en-US and you add a LIP to get other languages. Is that what you did?

Also try just using en-US locales and see what happens.

I have to say, I have had mixed results with using an unattend file while installing. My first attempt caused a 0x80070017 error (bad media) but install without XML worked fine. Then reinstall with XML worked fine. That was with Win 10 Pro x64. I haven't gotten to test Win 10 Home yet.

Link to comment
Share on other sites

My Windows 10 Pro image is natively in that language (brazilian portuguese).

 

What I'm finding really weird is that the setup hangs after the language selection phase - right after the "Setup is starting"

Link to comment
Share on other sites

I have no experience with Win10 so this is just a guess, but does this link have anything to do with anything, where it says that "we do not support clean installs of Windows 10240."?  Just a thought.

 

Cheers and Regards

Link to comment
Share on other sites

TH1 build is the 10249 build.

 

What Microsoft did last week is to forbid new installation of any Win10 version. I mean, you can try to do it still but its serial wont work anymore.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...