Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


WildBill

SmoothText 1.1.8

Recommended Posts


Yes, the skinning engine supports it. You can even take it to an extreme and have different mouseover images when it's enabled, disabled, default, etc. The legal values for the State= setting are normal, pressed, focused, disabled, default, hot, checked, and indeterminate. Not all of them apply to every control, but the trick is that you can combine them any way you wish. For instance, if you wanted to have a mouseover image that ONLY applied to checkboxes that were checked AND disabled, you would specify State=checked,disabled,hot in the .INI file (the order doesn't matter).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I didn't find a hover frame in any of the predefined Gridlok.ini, so I assume it has to be activated somewhere in the bottom half of the INI? And this feature is already in 0.9.9?

Share this post


Link to post
Share on other sites

[COMPONENT_PUSHBUTTON_HOT]

Type=Image

Component=PushButton

Image=PushButton

State=Hot

StartingFrame=3

EndingFrame=3

TextColor=DarkBlue

ShadowColor=Etch

ShadowType=Simple

The State=Hot is what tells SmoothText to use this image only on mouseover.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahh... I thought frame 3 was assigned to the down state... Oo

EDIT: Evidently it is assigned to both :blink: I'll try making a new frame for it.

EDIT2: It was supposed to be frame 6 apparently, the button section in the top part claims 6 frames, the component declarations use 1,2,3,4,5,3. So I assume the Hot (last one) is supposed to be 6. :P

EDIT3: Blaaah. Forgot it starts with 0.

Edited by Colonel O'Neill

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Wildbill,

I'm not having much success with the HOT states. I've tried the checkbox and the button, and none of them activate the HOT image. However, it may be due to the VM mouse driver. Can you report if you are able to make the hover image work?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm. I might need them. The .INI looks fine to me, I guess I'll have to test the skin to figure out what's wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I only had buttons, toolbars, and explorer tabs turned on since I'm still trying to hunt down Explorer instability issues, but this is what I got. I didn't make any changes, I simply put the .INI in the skins folder, and put your images in a "Skins\test" folder. I'm using SmoothText 1.0.0, but for this there is no difference from 0.9.9. This is a Win2k laptop, but it had XPize run on it in the past, which is why the taskbar graphic is different.

post-68113-1249088893_thumb.png

Edited by WildBill

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, then it's the VM special mouse driver stuff. Once I remake a new disc that has SATA, I'll be hopefully trying to get it to work on an actual install. For now I'll just assume what I do to it works. :)

I'll also try uninstalling the special mouse driver.

BTW. are those pictures reshacked or SmoothText drawn?

Edited by Colonel O'Neill

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's a direct screen capture, but a couple of years ago I ran XPize on this laptop, which Reshacked a lot of images.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi WildBill,

What version of Xpize did you use to patch Windows 2000 ?

I'm asking because support for Windows 2000 isn't mentioned anywhere (http://www.xpize.net/download.php), so I guess it must have been an older version (they are all still available, luckily).

Also, can this be installed on a running machine (e.g. as a patch) or does it have to be necessarily slipstreamed onto the OS install CD ?

I realize this isn't the most appropriate thread for these questions, but it'd be great if you could answer anyway.

Thanks a lot.

Edited by bob2000

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have XPize 4.3 installed, and I had used my IconViewer program to remove the alpha components from the icons. If you do a search, you should be able to find IconViewer somewhere on the forum (if you can't, let me know and I can dig it up and put it on MediaFire). It's not slipstreamed in, it's installed normally, and the trick is to run IconViewer after the fact then force XPize to reload a couple of times to get the changes to work. It's a little tricky, which is why I haven't done it lately.

Edited by WildBill

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...