Jump to content

Sysprep not unattended after application installations?


 Share

Recommended Posts

Hi

I am trying to figure out why I get the following prompt after the apps install

System Preperation Tool 3.14

System Preperation Tool (Sysprep) prepares the machine for hardware independance and cleanup

System Cleanup Action

Enter System Out of Box Experirence OOBE

box with Generalize

Shutdown Options

Reboot

Ok or Cancel

I would like it to select Generalize and reboot automatically

When I click on it to generalize and reboot i get a fatal error has occured when trying to sysprep

Here is my Unattend file, any ideas or suggestion will really help:

  <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> 
- <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
- <servicing>
- <package action="configure">
<assemblyIdentity name="Microsoft-Windows-Foundation-Package" version="6.0.6000.16386" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="" />
<selection name="WCF-HTTP-Activation" state="false" />
</package>
</servicing>
- <settings pass="windowsPE">
- <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
- <DiskConfiguration>
- <Disk wcm:action="add">
- <CreatePartitions>
- <CreatePartition wcm:action="add">
<Extend>true</Extend>
<Order>1</Order>
<Type>Primary</Type>
</CreatePartition>
</CreatePartitions>
- <ModifyPartitions>
- <ModifyPartition wcm:action="add">
<Active>true</Active>
<Extend>false</Extend>
<Format>NTFS</Format>
<Label>Local Disk</Label>
<Letter>C</Letter>
<Order>1</Order>
<PartitionID>1</PartitionID>
</ModifyPartition>
</ModifyPartitions>
<DiskID>0</DiskID>
<WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
</Disk>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</DiskConfiguration>
- <ImageInstall>
- <OSImage>
- <InstallTo>
<DiskID>0</DiskID>
<PartitionID>1</PartitionID>
</InstallTo>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</OSImage>
</ImageInstall>
- <UserData>
<AcceptEula>true</AcceptEula>
<FullName>Authorized User</FullName>
<Organization>BLAH</Organization>
</UserData>
<EnableFirewall>false</EnableFirewall>
<EnableNetwork>true</EnableNetwork>
</component>
- <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
- <SetupUILanguage>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
</SetupUILanguage>
<InputLocale>0409:00000409</InputLocale>
<SystemLocale>en-US</SystemLocale>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
<UserLocale>en-US</UserLocale>
</component>
</settings>
- <settings pass="oobeSystem">
- <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
- <Display>
<ColorDepth>32</ColorDepth>
<HorizontalResolution>1024</HorizontalResolution>
<VerticalResolution>768</VerticalResolution>
<DPI>96</DPI>
</Display>
<RegisteredOwner>BLAH</RegisteredOwner>
<RegisteredOrganization>BLAH</RegisteredOrganization>
- <UserAccounts>
- <LocalAccounts>
- <LocalAccount wcm:action="add">
- <Password>
<Value>MQBxAGEAWgBYAHMAdwAyAFAAYQBzAHMAdwBvAHIAZAA=</Value>
<PlainText>false</PlainText>
</Password>
<Name>local</Name>
<Group>Administrators</Group>
<DisplayName>Local</DisplayName>
<Description>Local Administrator Account</Description>
</LocalAccount>
</LocalAccounts>
</UserAccounts>
- <OOBE>
<NetworkLocation>Work</NetworkLocation>
<ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
<SkipUserOOBE>true</SkipUserOOBE>
<HideEULAPage>true</HideEULAPage>
<SkipMachineOOBE>true</SkipMachineOOBE>
</OOBE>
</component>
- <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<SystemLocale>en-US</SystemLocale>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
<UserLocale>en-US</UserLocale>
<InputLocale>0409:00000409</InputLocale>
</component>
</settings>
- <settings pass="specialize">
- <component name="Microsoft-Windows-Deployment" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
- <RunSynchronous>
- <RunSynchronousCommand wcm:action="add">
<Description>Detection CDROM</Description>
<Order>1</Order>
<Path>cmd /c "FOR %i IN (C D E F G H I J K L N M O P Q R S T U V W X Y Z) DO IF EXIST %i:\AppsRoot.txt SETX AppsRoot %i:\ -m"</Path>
</RunSynchronousCommand>
- <RunSynchronousCommand wcm:action="add">
<Path>%WINDIR%\system32\sysprep\sysprep.exe /quiet /audit</Path>
<Order>2</Order>
<Description>Sysprep</Description>
</RunSynchronousCommand>
</RunSynchronous>
</component>
- <component name="Microsoft-Windows-Security-Licensing-SLC-UX" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<SkipAutoActivation>true</SkipAutoActivation>
</component>
- <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
- <Display>
<DPI>96</DPI>
<HorizontalResolution>1024</HorizontalResolution>
<VerticalResolution>768</VerticalResolution>
</Display>
</component>
</settings>
- <settings pass="auditUser">
- <component name="Microsoft-Windows-Deployment" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
- <RunSynchronous>
- <RunSynchronousCommand wcm:action="add">
<Order>140</Order>
<Path>%AppsRoot%Install\Adobe8.exe</Path>
<Description>Adobe8</Description>
</RunSynchronousCommand>
- <RunSynchronousCommand wcm:action="add">
<Path>%AppsRoot%install\Firefox.exe</Path>
<Order>40</Order>
<Description>Firefox 2.0</Description>
</RunSynchronousCommand>
- <RunSynchronousCommand wcm:action="add">
<Path>%AppsRoot%install\Office2007.exe</Path>
<Order>110</Order>
<Description>Office 2007</Description>
</RunSynchronousCommand>
- <RunSynchronousCommand wcm:action="add">
<Path>%AppsRoot%Install\JRE_1.6.0_02.exe</Path>
<Description>Java JRE 1.6.0.02</Description>
<Order>80</Order>
</RunSynchronousCommand>
- <RunSynchronousCommand wcm:action="add">
<Path>%AppsRoot%Install\FlashPlayer.exe</Path>
<Description>Adobe Flash Player 9</Description>
<Order>70</Order>
</RunSynchronousCommand>
- <RunSynchronousCommand wcm:action="add">
<Path>%AppsRoot%Install\DellAssetTagger.exe</Path>
<Description>Dell Asset Tagger</Description>
<Order>120</Order>
</RunSynchronousCommand>
- <RunSynchronousCommand wcm:action="add">
<Path>%AppsRoot%Install\Cisco_VPN_Client_5.0.01.exe</Path>
<Description>Cisco VPN Client 5.0.01</Description>
<Order>60</Order>
</RunSynchronousCommand>
- <RunSynchronousCommand wcm:action="add">
<Path>%AppsRoot%Install\ver.exe</Path>
<Order>130</Order>
<Description>Versioning</Description>
</RunSynchronousCommand>
- <RunSynchronousCommand wcm:action="add">
<Path>%AppsRoot%Install\Oem.exe</Path>
<Description>OEM Duplicator String</Description>
<Order>10</Order>
</RunSynchronousCommand>
- <RunSynchronousCommand wcm:action="add">
<Path>%AppsRoot%Install\Slamdate.exe</Path>
<Description>Slamming Installation Date and Time</Description>
<Order>20</Order>
</RunSynchronousCommand>
- <RunSynchronousCommand wcm:action="add">
<Order>30</Order>
<Path>%AppsRoot%install\Regtweaks.exe</Path>
<Description>Applying Registry Tweaks</Description>
</RunSynchronousCommand>
- <RunSynchronousCommand wcm:action="add">
<Order>100</Order>
<Path>%AppsRoot%Install\Virtual_PC_2007.exe</Path>
<Description>Virtual PC 2007</Description>
</RunSynchronousCommand>
- <RunSynchronousCommand wcm:action="add">
<Path>%AppsRoot%Install\Security.exe</Path>
<Order>150</Order>
<Description>Applying Security Policy</Description>
</RunSynchronousCommand>
</RunSynchronous>
</component>
</settings>
- <settings pass="auditSystem">
- <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
- <AutoLogon>
- <Password>
<Value>BLAH</Value>
<PlainText>true</PlainText>
</Password>
<LogonCount>2</LogonCount>
<Username>Administrator</Username>
<Enabled>true</Enabled>
</AutoLogon>
- <Display>
<ColorDepth>32</ColorDepth>
<HorizontalResolution>1024</HorizontalResolution>
<DPI>96</DPI>
<VerticalResolution>768</VerticalResolution>
</Display>
</component>
</settings>
<cpi:offlineImage cpi:source="wim:c:/vista/iso/sources/install.wim#Windows Vista ENTERPRISE" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
</unattend>

Edited by fizban2
Link to comment
Share on other sites


@Wabaunza

edit your post and copy the xml in code tags or either better attach it to your first post

- < looks like you copied it out of Internet Explorer window and its a pain to remove them things to make it more readable. an actual xml file is easier to look for mistakes

Link to comment
Share on other sites

Hello Wabaunza!

I can't see a sysprep command to leave the audit mode inside your xml. I just see the one to enter audit mode:

<RunSynchronousCommand wcm:action="add">
<Path>%WINDIR%\system32\sysprep\sysprep.exe /quiet /audit</Path>
<Order>2</Order>
<Description>Sysprep</Description>

To leave audit mode add the following line as the last synchronous command in auditUser pass:

%WINDIR%\system32\sysprep\sysprep.exe /quiet /oobe /reboot

or, if you want to generalize your setup at the same time:

%WINDIR%\system32\sysprep\sysprep.exe /generalize /quiet /oobe /reboot

Regars,

Martin

Link to comment
Share on other sites

FireGeier

is there any tricks to make it cmd /c Start /Wait you know of?

sorry I see now whats happening

BTW, if its last command you can make it <Order>500</Order> which is highest allowed and makes it easy to recognize.

Edited by maxXPsoft
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...