Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


BigDaddy

[W2k3] SP2 installation fails *SOLVED*

Recommended Posts

Yesterday I was preparing the server for installation of SP2. First I cleaned the unnecesary junk and then I created a backup of the root partition with Acronis TI.

Today I started installing SP2 thru Microsoft Update. But after SP2 gets downloaded the installation errors out. Here are some of the logs:

Windows Server 2003	Windows Server 2003 Service Pack 2 (32-bit x86)

21. marec 2007 Microsoft Update
Windows Server 2003 Windows Server 2003 Service Pack 2 (32-bit x86)

21. marec 2007 Microsoft Update

Event Type:	Error
Event Source: NtServicePack
Event Category: None
Event ID: 4374
Date: 21.3.2007
Time: 14:34:52
User: SERVER\tom
Computer: SERVER
Description:
Windows Server 2003 Service Pack 2 installation failed, leaving Windows Server 2003 partially updated. Service Pack 2 installation did not complete.

Event Type:	Error
Event Source: Windows Update Agent
Event Category: Installation
Event ID: 20
Date: 21.3.2007
Time: 14:37:25
User: N/A
Computer: SERVER
Description:
Installation Failure: Windows failed to install the following update with error 0x8007f070: Windows Server 2003 Service Pack 2 (32-bit x86).

Edited by BigDaddy

Share this post


Link to post
Share on other sites

The only suggestion I can proffer right now would be to download the full package from the microsoft site and attempt to install in safe mode. I've only seen this once before (on a W2K3 box attempting to install SP1), and it ended up being antivirus corrupting the installation right after download. It worked in safe mode without disabling or uninstalling A/V, which I always try first before removal :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ran the SP2 installation again with the switch "/log:c:\sp2-install.log"

And I attach it in the hope a solution will be found:

ps1. I've read the SP2 needs to regress some hotfixes prior to it being installed. Since I have removed from the harddisk all of the post SP1 UNINSTALL HOTFIXES could this be the problem?

ps2. U just have to extract it and underneath hides the real file.

sp2_install.rar

Edited by BigDaddy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upon further examination of the above attached file I figured I have to install the Windows NET Framework since by that time the SP2 installation terminated. So went to WU and installed the Windows NET 2.0 Framework and afterwards SP2 installed without probs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

... proving the value (to others) of returning to post a follow-up.

Thanks for this, I was having the same exact error, also 70% then fail.

Much appreciated. :thumbup

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×