Jump to content
MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. ×

Adding network driver into winPE 3.0 Image! (urgent)


vishyc88
 Share

Recommended Posts

Hi friends,

How do i inject a network driver into winPE so that i can make some of the new systems on my network to work? I face this problem when i try to fire up windows 7 installation from WInPE 3.0 over the network. Now the problem is, because the PE image is unable to provide the required network driver, the installation fails to start!

This is what i have done so far using WAIK, but I have failed to get it to work:

>copype.cmd x86 c:\winpe 
>dism /mount-wim /wimfile:c:\winpe\winpe.wim /index:1 /mountdir:c:\winpe\mount
>dism /image:c:\winpe\mount /add-driver /driver:c:\drivers
>dism /unmount-wim /mountdir:c:\winpe\mount /commit
>copy c:\winpe\winpe.wim c:\winpe\iso\sources\boot.wim
>oscdimg –n –bc:\winpe\etfsboot.com c:\winpe\iso c:\winpe\winpe.iso

Is there anything additional i should do ?

Please help!

Edited by vishyc88
Link to comment
Share on other sites


I may be wrong, but it seems like you are trying to add multiple drivers that reside in subfolders of the C:\drivers folder. To add all of the drivers in the subfolders, you have to add the switch to recurse through the subfolders. Your command line should look like this:

dism /image:c:\winpe\mount /add-driver /driver:c:\drivers /Recurse

Let me know if that works.

Edited by Echo_Platoon
Link to comment
Share on other sites

Thanks for the reply echo!

The /Recurse wouldnt make any difference here because there are no subdirectories! What i have done is, Ive extracted the files from the EXE setup file from Intel into a folder and i believe it contains all the necessary inf, sys files etc. So i reckon its something else!?!

Link to comment
Share on other sites

Did you checked the inf to see if there was a directory tree ? Sometimes you need to create the tree that is made during the setup or modify the inf file.

Edited by allen2
Link to comment
Share on other sites

But when I use the "/drivers" option, It tells me that its adding drivers. I thought dism is capable of adding multiple drivers from a directory! And i even read about this is in Technet. Ok Let me me just try out your suggestion Trip.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Hi guys,

I had the same problem, you might mount a wrong image, please try to get your boot.wim information first then mount the appropriate image.

imagex /info your_boot.wim_path

and find which is your boot index, mine is 2, so if you situation likes mine, you should do following command:

dism /mount-wim /wimfile:c:\winpe\winpe.wim /index:2 /mountdir:c:\winpe\mount

hope it can help you!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...