Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'unused RAM still counts'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • The General Stuff
    • Announcements
    • Introduce Yourself!
    • General Discussion
  • Microsoft Software Products
    • Windows 11
    • Windows 10
    • Windows 8
    • Windows 7
    • Windows Server
    • Older Windows NT-Family OSes
    • Windows 9x/ME
    • Other Microsoft Products
  • Unattended Windows Discussion & Support
    • Unattended Windows
    • Other Unattended Projects
  • Member Contributed Projects
    • Nuhi Utilities
    • Member Projects
    • Other Member Contributed Projects
    • Windows Updates Downloader
  • Software, Hardware, Media and Games
    • Forum Categories
    • Mobile Devices
  • Customizing Windows and Graphics
    • Customizing Windows
    • Customizing Graphics
  • Coding, Scripting and Servers
    • Web Development (HTML, Java, PHP, ASP, XML, etc.)
    • Programming (C++, Delphi, VB/VBS, CMD/batch, etc.)
    • Server - Side Help (IIS, Apache, etc.)

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype

Found 1 result

  1. I got that Packard Bell laptop from a friend, which was going to bin it because it was making an awfull noise (I solved that in 3minutes). Nice screen, 1440 x 900, annoying keyboard (or is it because it needs the screws back on?). Anyway... The thing, that is not listed on Packard Bell's site (Easynote SW51-204) has an nvidia chipset. It had 2x 512 Meg installed. I test a 2Gig stick and it was seeing it all right. So I grabbed a bargain on eBay to put 2x2Gig DDR2-6400 in it. Unfortunately, the Bios as well as Windows7 only report 3Gig (Windows really says 4Gig but 2.87 usable because the graphic card uses 128Meg). So I replaced one stick by 1Gig DDR2-6400. Well... it then says the RAM is slower! I tried to swap the sticks but it's the same result. HW-Info tells the same story for all scenarios (2+2, 1+2 or 2+1); [General information] Total Memory Size: 4 GBytes Total Memory Size [MB]: 4096 [Current Performance Settings] Current Memory Clock: 320.7 MHz Current Timing (tCAS-tRCD-tRP-tRAS): 5.0-5-5-15 Memory Runs At: Dual-Channel Command Rate: 2T Write to Read Delay (tWR_RD) Same Rank (tWTR): 3T Write to Precharge Delay (tWTP): 16T Write Recovery Time (tWR): 5T Row Cycle Time (tRC): 21T Four Activate Window (tFAW): 13T[General information] Total Memory Size: 3 GBytes Total Memory Size [MB]: 3072[Current Performance Settings] Current Memory Clock: 320.7 MHz Current Timing (tCAS-tRCD-tRP-tRAS): 5.0-5-5-15 Memory Runs At: Dual-Channel Command Rate: 2T Write to Read Delay (tWR_RD) Same Rank (tWTR): 3T Write to Precharge Delay (tWTP): 16T Write Recovery Time (tWR): 5T Row Cycle Time (tRC): 21T Four Activate Window (tFAW): 13TStill, the "Benchmark" says 1800MB/s for 4Gig and 1596MB/s for 3Gig! Windows Performance index also gives less for RAM speed with 3Gig. Can someone explain that to me? I'm quite frustrated to loose a whole Gigabyte for 13% more speed. Is this a 100% hardware problem?( there is no Bios info/update that I can find).


×
×
  • Create New...