Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


Ashimema

Member
  • Content Count

    37
  • Donations

    $0.00 
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Ashimema

  1. OK, upon yet another search of the Forum regarding this problem i found this; http://www.msfn.org/board/index.php?s=&amp...st&p=670285 It's not been replied to in a while. Is this still an ongoing problem?
  2. I can't seem to get my folder set-up to work correctly, anyone able to help? My answer file is pretty simple and is not meant to be full unattended. It is merely meant to partition the disks and allocate files to the correct places. I want: Disk 1 Partition 1 © = Windows Partition 2 (D) = Programs Partition 3 (E) = Profiles I get using the below answer file Disk 1 Partition 1 © = Windows (inc Programs) Partition 2 (D) = NTFS Formatted empty Partition Partition 3 (E) = Profiles (as Wanted) My Answer File <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend"> <settings pass="windowsPE"> <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <DiskConfiguration> <Disk wcm:action="add"> <CreatePartitions> <CreatePartition wcm:action="add"> <Order>1</Order> <Size>12288</Size> <Type>Primary</Type> </CreatePartition> <CreatePartition wcm:action="add"> <Order>2</Order> <Extend>true</Extend> <Type>Extended</Type> </CreatePartition> <CreatePartition wcm:action="add"> <Order>3</Order> <Size>18432</Size> <Type>Logical</Type> </CreatePartition> <CreatePartition wcm:action="add"> <Order>4</Order> <Size>18432</Size> <Type>Logical</Type> </CreatePartition> </CreatePartitions> <DiskID>0</DiskID> <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk> <ModifyPartitions> <ModifyPartition wcm:action="add"> <Active>true</Active> <Extend>false</Extend> <Format>NTFS</Format> <Label>Primary</Label> <Letter>C</Letter> <Order>1</Order> <PartitionID>1</PartitionID> </ModifyPartition> <ModifyPartition wcm:action="add"> <Active>false</Active> <Extend>false</Extend> <Format>NTFS</Format> <Label>Secondary</Label> <Letter>D</Letter> <Order>2</Order> <PartitionID>2</PartitionID> </ModifyPartition> <ModifyPartition wcm:action="add"> <Active>false</Active> <Extend>false</Extend> <Format>NTFS</Format> <Label>Tertiary</Label> <Letter>E</Letter> <Order>3</Order> <PartitionID>3</PartitionID> </ModifyPartition> </ModifyPartitions> </Disk> <Disk wcm:action="add"> <DiskID>1</DiskID> <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk> </Disk> </DiskConfiguration> <ImageInstall> <OSImage> <InstallFrom> <MetaData wcm:action="add"> <Key>/IMAGE/NAME</Key> <Value>Windows Vista ULTIMATE</Value> </MetaData> </InstallFrom> <InstallTo> <DiskID>0</DiskID> <PartitionID>1</PartitionID> </InstallTo> <InstallToAvailablePartition>false</InstallToAvailablePartition> <WillShowUI>OnError</WillShowUI> </OSImage> </ImageInstall> </component> </settings> <settings pass="oobeSystem"> <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <FolderLocations> <ProgramData>D:\Programs</ProgramData> <ProfilesDirectory>E:\Users</ProfilesDirectory> </FolderLocations> </component> </settings> <cpi:offlineImage cpi:source="wim:d:/vistawork/dvd/sources/install.wim#Windows Vista ULTIMATE" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" /> </unattend> Cheers in advance, i just cant work it out. Ash
  3. Cheers, that's done the trick. The PID was the only bit i had missed.
  4. So far I've found this using Google, http://www.scriptcode.co.uk/dell_unattende...sta_oem_dvd.htm I've removed the entire contents of the OEM folder, and burned a new DVD using this, however the installation still doesn't ask my to insert a key and tries to activate (though it's not a networked box at the moment so can't)
  5. Anybody know how to restore a Dell Reinstallation DVD to a standard installation disk, removing the crap from it including the Product Key, etc. I want to play with unattended installation using the "lowest common denominator" to start with. The OEM Reinstallation disk inputs keys and things for me, i wanted to do this for myself (mainly for the learning experience). Ash
  6. Did i misread this, is there a Vista Unattended Wiki? The XP Wiki is great, and i'de be happy to start contributing to a Vista one, but havn't found it yet? Ash
  7. Sorted, thanks for all your help. It was the disks not being preformatted. Cheers Ash
  8. Well, i had noticed two other changes, AutomaticUpdates=1 OrgName="" I'de used; AutomaticUpdates=Yes OrgName="N/A" though, in the reference file the winnt.sif apparently will take either of those options. Still no luck so far. I have created all the nessesary drives before trying the install, however i'm not sure which drive is being recognised as the CDROM so i'll check. I'll be working on this again this evening, hopefully it's as simple as the drive is being labeld incorectly in windows setup, i'm never sure how windows assigns drive letters during setup, and infact it seems t differ somewhat per install sometimes?!?!
  9. @druiddk, Hmm, well i'm mounting the iso directly using Virtual PC so i don't think it could be burn speed as such? @BoardBade, Just trying your .sif, will report back. I would be surprised if putting the .sif in alphanumeric order helps. Still, if it does, allanol might like to know, as i just followed the unnatened guide order!? Cheers OK, Tested BoardBabes .sif, Same Error's: See Below Error: Setup could not reigster the OLE Control C:\WINDOWS\System32\rseanh.dll because of the following error: DllRegisterServer Returned Error 2147943405 (800703ed) *** Error: Setup could not reigster the OLE Control C:\WINDOWS\System32\dssenh.dll because of the following error: DllRegisterServer Returned Error 2147943405 (800703ed) *** Error: The signature for Windows XP Professional Setup is invalid. The error code is 80096001. A system-level error occurred while varifying trust. *** Fatal Error: Setup failed to install the product catalogs. This is a fatal error. The setup log files should contain more information. *** That's the full error before stop. Using BartPE to look at the error log, there are no further details that i can recognise as important. Any Ideas?
  10. Yeah, thats what i thought orriginally, but i've recopied my source now, and checked that the orgnal source still works. The only difference betweent the two iso's is the winnt.sif . I'm testing in MS Virtual PC, and have tested, with all additions/modification, Winnt.sif only, and plain source only. Only the Plain source worked, so i think it's the WINNT.SIF. Cheers Ash Plus, Originally i was using nlite, but then switched to maually adding the files etc. Still only the original sourceworks?
  11. Any Idea's whats wrong with this? [Data] AutoPartition = 0 MsDosInitiated = 0 UnattendedInstall = Yes AutomaticUpdates = Yes [Unattended] UnattendMode = FullUnattended OemSkipEula = Yes Repartition = No TargetPath = \Windows FileSystem = * UnattendSwitch = Yes WaitForReboot = No ProgramFilesDir = "D:\Program Files" CommonProgramFilesDir = "D:\Program Files\Common" KeyboardLayout = "United Kingdom" Hibernation = Yes [GuiUnattended] EncryptedAdminPassword = No AdminPassword = "xxxxxxx" TimeZone = 085 OEMSkipRegional = 1 OemSkipWelcome = 1 ProfilesDir = "E:\Documents and Settings\" [UserData] ProductKey = "XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXXX" ComputerName = MATRIX FullName = "Ashimema" OrgName = "N/A" [TapiLocation] AreaCode = 01707 CountryCode = 44 Dialing = Tone [RegionalSettings] LanguageGroup = 1 Language = 00000809 SystemLocale = 00000809 UserLocale = 00000809 InputLocale = 0809:00000809 [Networking] InstallDefaultComponents = Yes [Identification] JoinWorkgroup = HOME [Components] The error is get is; Error: Setup could not register OLE Control C:\WINDOWS\System32\rsaenh.dll because of the following error: DlRegisterServer returned error 2147943405 (800703ed). After that, other errors are present, PM me if you need more information. Thanks in advance, i have not idea what wrong here Ashimema
  12. Wow, i've been looking for somthing as easy as this for years! I did manage to do it manually a long time ago, but have forgotten how now. I hope the above works. If anyone knows where that orginal post thats mentioned is, please post a link, i can't find it for looking! Cheers Ashimema
  13. thankyou very much, i'll look into that dll file, sounds exactly like what i need. As for ftp server, already got one setup, but using and RDC session would be very usfully for some of the other things that need doing on this PC. Cheers
  14. Hi, I'm not sure if this is possible, or if anyoen other than me would even wan't to o it but..... Is it possible to somehow ad the functionality of Windows Server 2003 into Windows XP Pro. Particularly regarding Windows Terminal Services Server. I'de love to see this functionality in my XP box. There are often people on this box when i'm at work, and i'de like to Remote Desktop in briefly to retrieve a file or some info, while not kciking them off to do it. Cheers in advance to any knolegable person that comes along and help Ashimema
×
×
  • Create New...