Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'lock-up'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • The General Stuff
    • Announcements
    • Introduce Yourself!
    • General Discussion
  • Microsoft Software Products
    • Windows 11
    • Windows 10
    • Windows 8
    • Windows 7
    • Windows Server
    • Older Windows NT-Family OSes
    • Windows 9x/ME
    • Other Microsoft Products
  • Unattended Windows Discussion & Support
    • Unattended Windows
    • Other Unattended Projects
  • Member Contributed Projects
    • Nuhi Utilities
    • Member Projects
    • Other Member Contributed Projects
    • Windows Updates Downloader
  • Software, Hardware, Media and Games
    • Forum Categories
    • Mobile Devices
  • Customizing Windows and Graphics
    • Customizing Windows
    • Customizing Graphics
  • Coding, Scripting and Servers
    • Web Development (HTML, Java, PHP, ASP, XML, etc.)
    • Programming (C++, Delphi, VB/VBS, CMD/batch, etc.)
    • Server - Side Help (IIS, Apache, etc.)
  • X's Concepts
  • The Compaq Computer Corporation Club's Discussion

Calendars

There are no results to display.

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype

Found 1 result

  1. Hey again. I'm starting to have a annoying and serious problem here. Minutes after starting up my computer, I typically go online and browse the internet with my Linksys Wirless-G PCI network card and when the network connection attempts to load the images, the computer hangs hard and the mouse freezes. Looking at the CPU activity on the LCD display part of the Logitech G510 gaming keyboard, one or more of the four cores of the CPU spike up to 100% and remain there indefinitely. The only way to fix this is to shut off the computer and then turn it back on after several seconds. If the disk activity remains inactive and all of the USB devices get initalised, the computer works as-is and I can browse the internet without problems until I reboot. The operating system that I'm using is Windows Vista Ultimate x64 SP2, I have a ASUS M5A97 R2.0 motherboard with 8 GB memory and a EVGA 8400 GS graphics card. What puzzles me is that the display drivers are up to date, the memory, CPU and hard disk drive is all good, but something could be causing the computer to lock up hard just minutes after reboot. Could it be the Linksys Wireless-G PCI network card or the router that we have in the family room? The model number of the PCI network card is WMP54G v4.1. Does anyone have any idea what could be causing the computer to lock up when browsing the internet minutes after startup? If so, how would it get fixed? Unfortunately, since I bought this custom computer from AVADirect, I'm not allowed as the end-user to fix things myself as the warranty will end up being void. I spent almost $700 on a new PC and I hate finding something and replacing things that don't work correctly.


×
×
  • Create New...