Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


TheGovernor

Member
  • Content Count

    9
  • Donations

    $0.00 
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About TheGovernor

Profile Information

  • OS
    Windows 8 x64
  1. That's exactly what I was looking for (the archive.org file, not the screensaver) Thanks a lot!
  2. I'm trying to install Encarta 2000 in my old Win98 machine (strictly for fun) and it won't install. Everything I've read says that I need to install "crow.exe" from MS, but I can't seem to find a link that works anymore. Does anyone have this elusive file? It's supposedly only about 42Kb in size.
  3. Thanks for all the suggestions. I finally gave up and swapped out the mobo with an Abit SG-80DC I had sitting on the shelf. Win98/Win2k dual boot works awesome now.
  4. I have none of those BIOS options, Intel BIOS is relatively useless. I also don't have an AGP port. I tried changing the IRQ steering options but all that did was disable some of my other devices. I also tried reserving resources but that didn't t help either. Any other ideas?
  5. So, I finally got my 512 stick of RAM and a GeForce FX 5200 (128 MB, PCI). Reloaded Win98 and as I suspected, resource conflict with "Motherboard Resources". I'm getting ready to throw this PC in the driveway and run it over with my truck. I'm also having resource conflicts with the floppy controller and onboard LAN. I have no idea why everything is conflicting, I have the ICH7 drivers from LoneCrusader and proper drivers for everything else. My mobo is an Intel D945PWM, not officially supported by Win98 but it shouldn't be giving me this much trouble, should it?
  6. I'm using 98SE. (Never even heard of 98FE until many years later, I liked Win95...) Let's just say for the sake of argument I give up on trying to use the GeForce 6200LE and go with a GeForce FX 5200 on my 945/ICH7 with 512 MB of RAM, theoretically, this should be "fully compatible" with Win98 SE, right? Once I get everything loaded it shouldn't be hard to tweak the system.ini and add more RAM so I can use Win2k and XP as well. This is turning into quite the project, especially since I really have no good reason to use Win98, I'm just doing it because it's fun...
  7. Yep, already used those. Loaded fine but didn't help change the addressing. At this point, I'm thinking that it's not possible to use this MB/Display Adapter combo.
  8. I kinda feared that I was stuck with a "hard coded" graphics card, or something. Even though Intel never published drivers for ICH7, I used the drivers from here http://www.msfn.org/board/topic/163405-slipstreamable-intel-chipset-inf-drivers/ and they seem to load well. I'm looking at getting an FX 5200 PCI since it's a decent enough GPU (not looking to play any intense games or anything) and has drivers for Win98. Ughhh, this is frustrating!!
  9. I’d like to preface this post by saying that I’ve spent days reading through the posts on this forum but can’t come to a conclusion on how to proceed or understand what’s causing my problems. My brain is mushy reading about various patches and system.ini tweaks. With this in mind, I’d like to share my problem and see if anyone here can point me in the right direction. This forum seems awesome and I know someone out there will know what to do. I’m building a “frankenputer” and am working with one of the hard drives running a dual boot Win98/Win2k. The hard drive is PATA (about 17GB) and I have it partitioned with about 5GB allotted to Win98. I’m running on an Intel D945PWM (945/ICH7 chipset) motherboard with the bundled NVIDIA GeForce 6200 LE (PCIe) display adapter. I also have 2 GB of RAM installed. I installed Win98 on the C: according to the instructions in one of the posts here on the forum with the necessary system.ini tweaks to avoid the “out of memory” errors. The OS loaded ok but installing devices was interesting. After days of messing around, and tracking down drivers, I still can’t figure out why the video card won’t cooperate. The driver seems to load ok, but the hardware is in conflict with “motherboard resources”. The video card hasn’t worked properly at all since it has conflicting resources and all I get is VGA mode. Overall, Win98 works but it’s fairly unstable and I have other, less annoying issues. Once I finally get the network adapter (onboard LAN) working, I don’t dare even think about messing with it otherwise it’s hell trying to get it working again. The Win2k installation on D: works perfectly. I drew up a complete memory map just out of curiosity and the memory range(s) that the video card is mapping to baffles me. Is there something about having 2 GB of physical RAM in the system while installing the OS that’s causing my problems? I don’t currently have any DIMM’s smaller than 1GB so trying to reload with 512MB isn’t possible (though I just ordered some out of frustration). I’ve linked the memory map for my particular board as well as the maps I created based on what Win98 is telling me. D945PWM System Memory Address Map Memory Map Based on Win98 System Properties Display Adapter Memory Ranges After sucessfully installing AutoPatcher, running himemx in config.sys and removing all devices in Safe Mode to attempt another reinstall, the system is all jacked up now. I’m considering staring the Win98 install from scratch since I’ve got it fairly screwed up at this point, I just don’t know where to start. Any advice on how to get the video card working in this machine and get a stable Win98 installation? I’ve read about rloew’s RAM patch, himemx, AutoPatcher, etc… just not sure what I need to do at this point. Thanks much! Tommy
×
×
  • Create New...