Jump to content

mabarezu

Member
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

  • Donations

    $0.00 
  • Country

    Switzerland

Everything posted by mabarezu

  1. I have used the following software: Automated Installation Kit (WAIK) for Windows Vista SP1 and Windows Server 2008 (6001.18000.080118-1840-kb3aikl_en.iso) HP SmartStart Scripting Toolkit Windows Edition (SP40551.EXE)
  2. Hi Thank you. We have the following bios: A13-05/29/2008 Today I found the error. I made a stupid decision and never thought about changing it. Sometimes it is hard to find the error. There is a batch of WAIK, that is called copype.cmd I used: call copype.cmd amd64 c:\test I should have used: call copype.cmd x86 c:\test Now every thing work properly. A big success! But also a lot of absurd work. ;-))) mabarezu
  3. Hi No progess. Sometimes life can be hard and cruel. Does anybody now some tricks? Tricks that worked with older versions of windows pe? Probably they work with pe2.1 as well. Question 1: I installed the driver with the following command: peimg /inf=C:\test\mount\hpDrivers\b06nd.inf c:\test\mount\windows But I can not find the dirver file b06nd51x.sys under the windows directory. Is this normal? Qeustion 2: WPINIT in STARTNET.CMD loads plug and play drivers, I expected. But my driver isn't loaded by WPINIT. Question 3: I loaded the factory settings of the bios, no change. Are there some hardware tricks? Mabarezu
  4. I hope you are not right. I don't give up now, but soon.
  5. Hi I used devcon.exe of the Support Tools of Windows XP. The tool has found the following devices (of Braodcom): - B06BDRV\L2ND&PCI_16AC14E4&SUBSYS_703B103C&REV_12\6&32542D20&0&20050500: Broadcom BCM5708S NetXtreme II GigE (NDIS VBD Client) #2 - B06BDRV\L2ND&PCI_16AC14E4&SUBSYS_703B103C&REV_12\6&35FAB5A&0&20050300: Broadcom BCM5708S NetXtreme II GigE (NDIS VBD Client) - PCI\VEN_1166&DEV_0104&SUBSYS_00000000&REV_B2\5&1F0A9A70&0&200060: ServerWorks (Broadcom) HT-1000 HT-PCI-X Bridge - PCI\VEN_14E4&DEV_1679&SUBSYS_703C103C&REV_A3\5&694839E&0&200068: Broadcom NetXtreme Gigabit Fiber - PCI\VEN_14E4&DEV_1679&SUBSYS_703C103C&REV_A3\5&694839E&0&210068: Broadcom NetXtreme Gigabit Fiber #2 - PCI\VEN_14E4&DEV_16AC&SUBSYS_703B103C&REV_12\5&152D94AC&0&000060: Broadcom BCM5708S NetXtreme II GigE - PCI\VEN_14E4&DEV_16AC&SUBSYS_703B103C&REV_12\5&925A19&0&000058: Broadcom BCM5708S NetXtreme II GigE Windows Server 2008 has a driver for all of these devices. WinPE 2.1 has a driver for PCI\VEN_14E4&DEV_1679&SUBSYS_703C103C&REV_A3\5&694839E&0&210068. Unfortunately there isn't any driver for B06BDRV\L2ND&PCI_16AC14E4&SUBSYS_703B103C&REV_12\6&35FAB5A&0&20050300. We want to use the second one. HP has a special driver for "HP NC-Series Multifunction Drivers for RIS/WinPE". The same driver can be found at the site of Braodcom. Broadcom calls the driver "Windows Remote Installation Service (RIS) Drivers". Broadcom says: Due to limitations in Microsoft's operating systems not supporting the Virtual Bus Device architecture of the NetXtreme II 1 Gigabit adapter under certain circumstances, separate drivers were created to address these limitations. The NetXtreme II monolithic "RIS" driver allows the adapter to behave similarly to standard network adapters and only provides network connectivity without the advanced offerings of the device. The monolithic driver should be used for connectivity during the text mode portion of a RIS installation (by placing in the I386 or AMD64 platform directory), in a Windows Preinstallation Environment (Windows PE), and for the agent used for Microsoft's Automated Deployment Services (ADS). Braodcom offers drivers that are called "Windwos 2000 - RIS" and "Windows Server 2003 - RIS" I have chosen "Windows Server 2003 - RIS", but it didn't work. Probably, I made some faults. mabarezu
  6. Hi Tripredacus Thank you for your help. I'll do the test next monday. Where can I get pciscan? I have installed Windows Server 2008 on the server. I can send you the output of devcon. devcon works on Windows server 2008. mabarezu
  7. Hi I have got the newest WAIK (Vista SP1 and W2008). It comes with a good documentation. Unfortunately, nothing is perfect. I can't integrate the Braodcom driver for a "HP NC373i Multifunction Gigabit Adapter Port 1" in WinPE. I think I got the right driver. But my WinPE doesn't see the adapter. It's rather complex to integrate network drivers which are not already included in WAIK. If you provide some help I will appreciate. ;-) mabarezu


×
×
  • Create New...