Jump to content

WDGC

Member
  • Posts

    157
  • Joined

  • Last visited

  • Donations

    $0.00 
  • Country

    Australia

Posts posted by WDGC

  1. Four days ago I began using a Logitech cordless keyboard and cordless laser mouse, packaged as 'Cordless Desktop LX310 Laser'.

    Since then each time I boot the system (XP Pro SP2) I find this error message in Event Viewer:

    Event Type: Error

    Event Source: Service Control Manager

    Event Category: None

    Event ID: 7023

    Date: 22/12/2007

    Time: 1:25:00 PM

    User: N/A

    Computer: WDGC

    Description:

    The HID Input Service service terminated with the following error:

    The system cannot find the file specified.

    What is the cause and meaning of this error and how can I rectify it?

  2. ... I always though Microcode was embedded in the cpu itself ...

    From the link I posted:

    Microcode updates are actually pretty common. However, they have traditioinally been done through a BIOS upgrade, included in other changes in BIOS code scheduled by the manufacturer.

    It is the popularity of Notebooks, and the popularity of Dual-Cores in newer Notebooks, that led Dell to push Intel to convince Microsoft to push this through Microsoft Updates instead of the more traditional route. It is much harder to create a suitable enviornment for a BIOS flash in a floppy-less notebook.

  3. The most recent MS Updates gave KB 936357 as an update I should apply. However, my processor is a Pentium IV - should I still apply the update?

    KB 936357

    A microcode reliability update is available that improves the reliability of systems that use Intel processors

    Q: Which Intel processors are affected?

    A: Although these issues are uncommon, the following Intel processors may be affected:

    • Mobile: Intel Core 2 Duo mobile processor.

    • Desktop: Intel Core 2 Duo desktop processor, Intel Core 2 Quad desktop processor, and Intel Core 2 Extreme processor.

    • Server: Intel Xeon processors 3000, 3200, 5100, and 5300 series.

    http://support.microsoft.com/kb/936357#

  4. Since last posting I have learned the OS is still SP1 and has been running without a Firewall or A-V software since an OS reinstallation about a month ago. Enough said.

    An OS clean install, appropriate updating, ... is now the order of the day.

    Thank you to all respondents.

  5. It definantly sounds like Malware. Either that or whoever was using it was uploading websites or something like that.

    Malware of some variety would seem most likely. As I said when starting this thread:

    During these sessions, so I'm informed, the machine was mostly not being used by the owner, hence my concern when I saw the usage figures - especially the upload ones.
  6. An acquaintance has a laptop which has been connected to the internet with a dialup connection three times over the past three days and shows what, to me, are disturbing usage figures:

    Day 1 - time connected 10 hours, download 20MB, upload 103MB

    Day 2 - time connected 1 hour, download 5MB, upload 13MB

    Day 3 - time connected 6 hours, download 46MB, upload 17MB

    During these sessions, so I'm informed, the machine was mostly not being used by the owner, hence my concern when I saw the usage figures - especially the upload ones.

    I haven't any particular knowledge or experience in these matters, but it seems to me as though the machine is "owned".

    I'd appreciate the views of others regarding this, as because the system isn't showing any obvious signs of being infected, the owner isn't overly concerned.

  7. A friend has a machine which is running the French version of XP SP1. She doesn't have an internet connection at present, so I've undertaken to download a copy of the French version of XP SP2 for her, as the first step in updating the OS.

    However, I haven't been able to find a download site or link. If anyone can point me in the right direction I'd be most grateful.

  8. Using XP Home Edition SP2. I've changed the time zone by going to Date and Time Properties > Time Zone.

    However, the new setting isn't retained for long; sometimes after the first reboot, sometimes after the second or third or ... reboot, the system reverts to the original time zone setting.

    Is there something else I need do, or, if this is a known problem, a workaround ?



×
×
  • Create New...