Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


Sign in to follow this  
soporific

Windows Update Fix for Win9x/Me

Recommended Posts

Thanks but no, even the EXE file didn't do it. When I tried to actvate it I got the message not a valid Win32 application! Must be something awry with my machin ..... :whistle::whistle:

PS. How's this for a turnup. I don't get redirected to the V6 site any more. I get a message telling me only the administrator can update. (no admin, just me on a one-user paid-for machine which should do what I tell it ..... :whistle::whistle: but doesn't!)

Oh dude, your machine sounds like it needs a wee little tune up ... or you could give it a good old wipe, and re-install. Now, do i have just the thing for you ... i've nearly finished v4.5 of the unattended boot CD which you can use to re-install your OS. Although how to get the program to you is gonna be the hard part ... let me get back to you on this ...!

And re: different experiences with WU from day to day --- seriously, i think Microsoft do so much twiddling with their stuff, i'm not surprised about anything they try to pull off these days ... it's totally ironic that we are accused of having a *mac* OS when we actually have their VERY OWN PRODUCT ... far out, talk about disowning their old baby.

anyway, don't get me started ... and i'm sorry you are having probs!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm doing a second reply because my edit button is not appearing and I don't really know why.

Normally Windows Update blocks users that hey don't have Internet Explorer 6 or higher to give you their updates (so when you install Windows 98 you should go on Microsoft's Website and download it.) But with this update the restriction is disabled, i'm on IE 5 and I can run it.

I think that a correction should be done.

Sorry for bad english i'm not warmed up :S

Share this post


Link to post
Share on other sites
link to v1.21 available from 1st post but here it is anyway:

http://soporific.files-upload.com/files/15...U_fix_v1.21.zip

:whistle: Downloaded the ZIp file ... but it was EMPTY! :wacko:

Wow, how'd you manage that? I just downloaded it then and wasn't able to find it empty. Strange days indeed! So the song says ...

I'll post a link to the EXE file for you just in case there really is a problem and it's not just you! :P

http://soporific.files-upload.com/154850/W..._v1.21.exe.html

PROBLEM! Try new 1.21 and... no working! only MAC adress.... i try old version 1.01 and shock: working. Why?

(Fix applied on Windows98 SE / czech, full original update and with Gape SP czech version by Petr)

Edited by Philco

Share this post


Link to post
Share on other sites
link to v1.21 available from 1st post but here it is anyway:

http://soporific.files-upload.com/files/15...U_fix_v1.21.zip

:whistle: Downloaded the ZIp file ... but it was EMPTY! :wacko:

Wow, how'd you manage that? I just downloaded it then and wasn't able to find it empty. Strange days indeed! So the song says ...

I'll post a link to the EXE file for you just in case there really is a problem and it's not just you! :P

http://soporific.files-upload.com/154850/W..._v1.21.exe.html

PROBLEM! Try new 1.21 and... no working! only MAC adress.... i try old version 1.01 and shock: working. Why?

(Fix applied on Windows98 SE / czech, full original update and with Gape SP czech version by Petr)

i just downloaded it again, and used it --- can a neutral observer check that the link works and that the file is not empty? Maybe there's something, but darned if i can find it...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi soporific ; I registered just so I could thank you for the fix.I dled v 1.21..I thought you would like to know how it worked.#1 option didn't work for me. # 2 did not work either, then # 3 worked.I got the update just fine.

I then tried the update icon again & I got the problem it fixes again.I then cleared my IE cache of its temporary internet files & tried again.This worked .so I guess anyone having the problem should clear thei cache if using #3 option.

I tried the link in your last post $ it took me to the site but the download wouldn't work.I got mine from softpedia .

btw I have Windows ME [Version 4.90.3000] USA.

Thanks again

cholla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Until very recently, WU was working for me, using a 98 first edition box. Today it didn't work.

Using fix 1.21, tried the first option. Didn't work, even after reboot. 2nd option worked.

IE6 is sitting on the update site now. What it's telling me doesn't make sense. It shows I need 7 critical updates. I've used Inctrl5 to record every install I've made on this box, including their updates. I have records of the installs of those updates. I've also installed several of the fixes and patches from MDGx, including the U891711. 891711 is one of the patches WU claims I need. I can only assume that either WU is wrong about my PC, or some of the unofficial patches remove the official ones and I don't need them anyway. When I'm ready for a headache, I'll try to sort that mess out. In the mean time, I'll capture copies of their updates.

One question. If a user has his PC up to date on patches, what purpose does it serve to make WU usable when they're not releasing anything new for my OS? For users who work with multiple PCs or who are constantly reinstalling the OS for experimental purposes, why not save copies of each patch or update for later use?

Rick

BTW, tried the zip file link. Works, contains 3 files, 2 text one exe, which works. U asked for a 3rd party 2 check it.

Edited by herbalist

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ran the first option on a WinMe box, and it didn't work, even after rebooting. Once I rebooted, I tried the second option - then everything worked fine. I tested the first option in a Virtual Windows 98SE machine, and it worked fine. I'm guessing there's something to the two ways to go about fixing the problem on the two OS's, eh?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi soporific ; I registered just so I could thank you for the fix.I dled v 1.21..I thought you would like to know how it worked.#1 option didn't work for me. # 2 did not work either, then # 3 worked.I got the update just fine.

Ah ha! Vindication for including the third fix. I don't remember who it was who was questioning why a simple shortcut was going to achieve what everything else wasn't, but there you go, 3rd party evidence that i'm not off my rocker! Yay ! (not that i need external confirmation or anything :blushing: )

I ran the first option on a WinMe box, and it didn't work, even after rebooting. Once I rebooted, I tried the second option - then everything worked fine. I tested the first option in a Virtual Windows 98SE machine, and it worked fine. I'm guessing there's something to the two ways to go about fixing the problem on the two OS's, eh?

Your guess is as good as mine. I need more fingers and toes to count the number of different combinations of when i COULDN'T access WU.

Share this post


Link to post
Share on other sites

soporific :hello: :

Ah ha! Vindication for including the third fix.

My bad... WAYYYY back on Mar. 7 that is EXACTLY what I had done (created a desktop shortcut with "Start In...")! Glad you caught that. Should have included it in the instructions originally given :blushing: . Beats me (as well!) as to why it seems to work. Go figger...

Also, It should also be noted AGAIN (for everyone else's benefit) that WU seems to like IE6 more than IE5 (something about the v6 site "requiring" it...). Go get the Autopatcher, y'all; it includes it ALL (see forum stickies)...

Cheers.

edit: Using Clean Install 98SE (IE5 default), MSI Installer v2 (installs when using VPC2004 VM Additions), and WUFix v1.21:

Fix #1 alone - nogo

Fix #2 NOT APPLIED!

Fix #3 after - ok, fine! again... go figger....

Edited by submix8c

Share this post


Link to post
Share on other sites

-- Hello ,it works fine BUT there're some mistakes :whistle: on the french translation in "" the_code.bat " :

-->SET Tex12a=the third one can be used at any stage --> le troisieme peut etre utilise dans tous les cas

-->SET Tex17a=to put a modified shortcut icon to WUPDMGR.EXE to your desktop --> pour mettre un raccourcis vers WUPDMGR.EXE sur le bureau

-->SET Tex39=You do not seem to have WUPDMGR.EXE on your system --> vous n'avez pas WUPDMGR.EXE installe dans votre systeme

-->SET Tex40=so this fix will not work for you --> donc ce correctif ne fonctionnera pas chez vous

-->SET Tex41=Now copying icon to desktop --> maintenant copie du raccourci sur le bureau

:thumbup

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...