Jump to content

Cannot autopartition using WDS and answer file


Recommended Posts

I have built up a brand new system. All the components are brand new but I cannot get the patitioning section of the install to go through automatically using answer files with WDS. I have browsed through a number of posts in this forum and copied various parts of other peoples answer files without any joy. I hate to have to do it but here is my answer file is below.

I hope somebody can help me...

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
<settings pass="windowsPE">
<component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<DiskConfiguration>
<Disk wcm:action="modify">
<CreatePartitions>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Order>1</Order>
<Extend>true</Extend>
<Type>Primary</Type>
</CreatePartition>
</CreatePartitions>
<ModifyPartitions>
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Format>NTFS</Format>
<Label>SYSTEM</Label>
<Letter>C</Letter>
<Order>1</Order>
<PartitionID>1</PartitionID>
<Active>true</Active>
</ModifyPartition>
</ModifyPartitions>
<DiskID>0</DiskID>
<WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
</Disk>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</DiskConfiguration>
<EnableNetwork>true</EnableNetwork>
<UserData>
<ProductKey>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
<Key>XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX</Key>
</ProductKey>
<AcceptEula>true</AcceptEula>
<FullName>Owner</FullName>
<Organization>Owner</Organization>
</UserData>
<ComplianceCheck>
<DisplayReport>Never</DisplayReport>
</ComplianceCheck>
<ImageInstall>
<OSImage>
<InstallTo>
<DiskID>0</DiskID>
<PartitionID>1</PartitionID>
</InstallTo>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</OSImage>
</ImageInstall>
<Display>
<ColorDepth>32</ColorDepth>
<HorizontalResolution>1024</HorizontalResolution>
<VerticalResolution>768</VerticalResolution>
</Display>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<SetupUILanguage>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
</SetupUILanguage>
<InputLocale>0409:00000409</InputLocale>
<SystemLocale>en-us</SystemLocale>
<UILanguage>en-us</UILanguage>
<UserLocale>en-US</UserLocale>
<UILanguageFallback>en-US</UILanguageFallback>
</component>
</settings>
<settings pass="specialize">
<component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<InputLocale>0409:00000409</InputLocale>
<SystemLocale>en-us</SystemLocale>
<UILanguage>en-us</UILanguage>
<UILanguageFallback>en-US</UILanguageFallback>
<UserLocale>en-US</UserLocale>
</component>
</settings>
<cpi:offlineImage cpi:source="wim:c:/vista%20unattend/install.wim#Windows Vista BUSINESS" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
</unattend>

Thanks in advance.

Systemsmb

Edited by systemsmb
Link to comment
Share on other sites


Where did you associate the unattend file in WDS? For the first Setup phase you have to do that for all clients within the server properties -> Client or by client using "wdsutil /set-device /device:<clientname> /WdsClientUnatend:<relative_unattend_path_from_REDIST\WDSClientUnattend>

You also have to change the <ImageInstall> section into the WindowsDeploymentServices one found in my attached xml.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
<settings pass="windowsPE">
<component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<DiskConfiguration>
<Disk wcm:action="add">
<CreatePartitions>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Order>1</Order>
<Size>30000</Size>
<Type>Primary</Type>
</CreatePartition>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Order>2</Order>
<Extend>true</Extend>
<Type>Primary</Type>
</CreatePartition>
</CreatePartitions>
<ModifyPartitions>
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Active>true</Active>
<Format>NTFS</Format>
<Label>System</Label>
<Letter>C</Letter>
<Order>1</Order>
<PartitionID>1</PartitionID>
</ModifyPartition>
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Active>false</Active>
<Format>NTFS</Format>
<Label>Data</Label>
<Letter>D</Letter>
<Order>2</Order>
<PartitionID>2</PartitionID>
</ModifyPartition>
</ModifyPartitions>
<DiskID>0</DiskID>
<WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
</Disk>
</DiskConfiguration>
<WindowsDeploymentServices>
<ImageSelection>
<InstallImage>
<Filename>install.wim</Filename>
<ImageGroup>Vista_RTM</ImageGroup>
<ImageName>Windows Vista Enterprise</ImageName>
</InstallImage>
<InstallTo>
<DiskID>0</DiskID>
<PartitionID>1</PartitionID>
</InstallTo>
</ImageSelection>
<Login>
<Credentials>
<Domain>wds</Domain>
<Password>Test1234</Password>
<Username>wds.installer</Username>
</Credentials>
</Login>
</WindowsDeploymentServices>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<SetupUILanguage>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
</SetupUILanguage>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
</component>
</settings>
<cpi:offlineImage cpi:source="catalog:d:/install_windows vista enterprise.clg" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
</unattend>

PS: Unless you have the VL version, it would be better not to publish actication keys. :)

Edited by spaceman78
Link to comment
Share on other sites

Hi thanks for your reply and help.

I do not fully understand what you said here....

Where did you associate the unattend file in WDS? For the first Setup phase you have to do that for all clients within the server properties -> Client or by client using "wdsutil /set-device /device:<clientname> /WdsClientUnatend:<relative_unattend_path_from_REDIST\WDSClientUnattend>

Does the answer file need a section where it links it to a particular image?

Also which boot loader do you use for booting from PXE boot rom?

Thanks

Systemsmb

Link to comment
Share on other sites

Hi thanks for your reply and help.

I do not fully understand what you said here....

Where did you associate the unattend file in WDS? For the first Setup phase you have to do that for all clients within the server properties -> Client or by client using "wdsutil /set-device /device:<clientname> /WdsClientUnatend:<relative_unattend_path_from_REDIST\WDSClientUnattend>

Does the answer file need a section where it links it to a particular image?

Also which boot loader do you use for booting from PXE boot rom?

Thanks

Systemsmb

There are two seperate .xml files that can be designated for WDS I believe, one for the boot image (WinPE) and one for the main Vista installation. The boot image unattend file is for automating the WDS client behaviour and so on... below u will find my .xml file for handling the drive setup:

<DiskConfiguration>
<Disk wcm:action="add">
<DiskID>0</DiskID>
<WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
<CreatePartitions>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Order>1</Order>
<Type>Primary</Type>
<Extend>false</Extend>
<Size>3000</Size>
</CreatePartition>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Type>Primary</Type>
<Extend>true</Extend>
<Order>2</Order>
</CreatePartition>
</CreatePartitions>
<ModifyPartitions>
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Active>true</Active>
<Format>NTFS</Format>
<Label>VistaBoot</Label>
<Letter>H</Letter>
<Order>1</Order>
<PartitionID>1</PartitionID>
<Extend>false</Extend>
</ModifyPartition>
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Active>false</Active>
<Extend>false</Extend>
<Format>NTFS</Format>
<Label>BitLocker</Label>
<Letter>C</Letter>
<Order>2</Order>
<PartitionID>2</PartitionID>
</ModifyPartition>
</ModifyPartitions>
</Disk>
<WillShowUI>Never</WillShowUI>
</DiskConfiguration>

hope it helps....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...