Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


Sign in to follow this  
acen2006

Wpi.hta problem

Recommended Posts

I am a complete novice to wpi and I have just started a project after reading the tutorial but my problem is that once my os has finished booting in vmware it asks me to link wpi.hta to a program? but if i double click on wpi.hta outside of vmware it opens up. There is no errors as such and iv searched the forum for answers. I thought it may have been because i have removed Internet Explorer 6 with nlite from project os!?.

Can anyone possible help? Thanks :)

Edited by acen2006

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get the same error, when I remove my Internet Explorer via nLite from an Install-DVD. Does the file "mshta.exe" exist in your system32 dir?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get the same error, when I remove my Internet Explorer via nLite from an Install-DVD. Does the file "mshta.exe" exist in your system32 dir? No, Is this an internet explorer file. I dont want to have to use ie 6 unless I have to. Ill find the file and try it in the system32 folder. :D

Edited by acen2006

Share this post


Link to post
Share on other sites

To run WPI, you must have the file mshta.exe in system32 folder. WPI needs it to open. I don't know what else is needed, but try to put the file in there and run WPI. Perhaps try this one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iv found the file in ie7 which i have, Im not going to use this but i can you the file from it right. Ill give it a try! and il report back if it worked or not :ph34r: . Thanks for your help :thumbup .

I also see there may be some .dlls related to the file aswell.

Edited by acen2006

Share this post


Link to post
Share on other sites

Right the mshta file copies over from the system32 file on boot but I still have to setup association between MSHTA.exe & WPI.HTA, I get this message :

Windows can not open this file : wpi.hta

Windows needs to know wot created it.

When I do wot it asks the wpi menu comes up and all works well!

Share this post


Link to post
Share on other sites

You may want to import the attached reg file into your registry before calling WPI.

hta.reg

Or just call WPI this way:

C:\WINDOWS\system32\mshta.exe Z:\WPI\WPI.hta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your help, Ill give these a try! Hopefully this will sort the problem out. :thumbup

Thanks, all seems to work fine know.

Edited by acen2006

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×