Jump to content

HELP! - Unatteded Install is NOT using WINNT.SIF


twig123
 Share

Recommended Posts

I need some help...

I recently have tried using nlite 1.0 RC2 to slipstream RyanVM's Update Pack 2.0 then add BTS's Driver packs(M2)...

and during the install it doesn't use any of the options that I have preset in my WINNT.SIF file....also, I have previously tried to use nlite 1.0 Beta, RyanVM's 1.3.0 & BTS's drivers (M2) without any issues. What am I doing wrong, or how do I solve this issue?

Also another feature of nlite I can't seem to make work is the Option to show the "Internet Explorer" icon on the desktop even though it is selected to do so. I can make it show the other 3 (my doc. comp & network) without any issues. any ideas?

Here is the code for my WINNT.SIF file:

---------------------------------------------

; Generated by nLite 1.0 RC2

[Data]Autopartition = 0

MsDosInitiated = 0

UnattendedInstall = Yes

AutomaticUpdates= Yes

OemDrivers = OemInfFiles

[unattended]

UnattendMode = ProvideDefault

UnattendSwitch = No

OemPreinstall = Yes

OemSkipEula = Yes

FileSystem = *

WaitForReboot = No

NoWaitAfterTextMode = 1

NoWaitAfterGUIMode = 1

DriverSigningPolicy = Ignore

NonDriverSigningPolicy = Ignore

TargetPath = Windows

Hibernation = No

[OemInfFiles]

OemDriverFlags = 1

OemDriverPathName = "%SystemRoot%\OEMDIR"

OemInfName = "net8150.inf"

[Display]

Xresolution = 800

Yresolution = 600

AutoConfirm = 1

[TapiLocation]

CountryCode=1

Dialing=Tone

AreaCode=517

[systemRestore]

MaximumDataStorePercentOfDisk = 15

[GuiUnattended]

TimeZone = 035

OEMSkipRegional = 1

OemSkipWelcome = 1

[Components]

msmsgs = off

msnexplr = off

zonegames = off

[userData]

[RegionalSettings]

SystemLocale = 00000409

UserLocale = 00000409

InputLocale = 0409:00000409

Language = 0409

[Networking]

InstallDefaultComponents = Yes

Home_Page = http://www.google.com/

[identification]

JoinWorkgroup = MSHOME

[GUIRunOnce]

command9 = "%SystemDrive%\D\BTS_DPs_finish.cmd"

---------------------------------------------

Also was wondering, because I HAVE to have my icons in a specified order (obsessive compulsive i guess). Is there a way that I can make my unattended install put my My Computer, My Documents, Etc. into a specified order?

Please let me know what I can do to resolve this issue ASAP if anyone has any input.

Edited by discountpc
Link to comment
Share on other sites


Did you intentionally take out [userData] to post it in here? if not it shouldn't be empty. If you did take it out, i got no clue.

Try a tweak outside of nlite to put explorer on desktop. It's pinned at the top I beleive.

; Sort My Computer above My Documents on Desktop

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{450D8FBA-AD25-11D0-98A8-0800361B1103}]"SortOrderIndex"=dword:00000054

that would put my comp above my doc. Only sorting reg key I know of.

Edited by Grake
Link to comment
Share on other sites

... actually this is the file generated by nlite & BTS, then I added a couple things like URL & TAPILOCATION (Which I have used many times before with the previous nlite & driver pack. UserData was blank... I didn't delete anything.

Any Ideas?

Link to comment
Share on other sites

then you have to fill in [userData]

that's the place where it has cd-key, and computer name.

should look like the following.

[userData]ProductKey = "XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX"

ComputerName = Name

FullName = "FullName"

Link to comment
Share on other sites

@Grake - Unfortunately I use this setup on MANY different systems so I can not include this information... I WANT to be prompted for the USERDATA.

@rikgale - I already have the deployment tools, but to no avail, I even tried using my previous known working WINNT.SIF file to no avail, it still asks me for the info

Let me know if you guys have any more ideas of what could be causing this to happen.

Link to comment
Share on other sites

well just for testing purposes see if it's using the winnt.sif if you have the userdata filled. If it isn't then it's not a problem with winnt.sif file at all. somewhere else i would guess.

Link to comment
Share on other sites

will do... I'm thinking that the issues lies somewhere else myself... but am unsure of where. I will test 2morrow, cause it is 4am :P and i gotta B 2 work in the morning... *sigh*... the story of my life...

Link to comment
Share on other sites

I just recompiled XP again, now with nlite 1.0 RC3, RyanVM 2.0.1 and BTS latest (5.11 I belive) and still will not use my WINNT.SIF file :( ...and also for testing I added the user data and also tried another copy with only the RyanVM files... still to no avail. What is going on here?

I didn't have any issues when using nlite 1.0beta, and previous copies of RyanVM & BTS files.

any other ideas would help greatly...

Thanks,

~Dave

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...