Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


Sign in to follow this  
Aaragon

Does my winnt.sif file make sense or....

Recommended Posts

Hey all,

Im trying to figure out why my unattended install wont fully load. It does the preinstall stuff fine (copyng files, start menu, saving settings etc.) but after the first reboot things go bad. I can get as far as the "Welcome to Windows" splash screen but then it reboots and wont actually load windows. It doesnt give any error messages or any cluse as to whats going on :)

Heres my winnt.sif file:

;SetupMgrTag
[Data]
   AutoPartition=0
   MsDosInitiated="0"
   UnattendedInstall="Yes"

[Unattended]
   FileSystem=*
   OemPreinstall=Yes
   UnattendSwitch="yes"
   UnattendMode=FullUnattended
   OemSkipEula=Yes
   TargetPath=\WINDOWS
   

[GuiUnattended]
   AdminPassword="XXXXX"
   EncryptedAdminPassword=NO
   OEMSkipRegional=1
   TimeZone=4
   OemSkipWelcome=1

[UserData]
   ProductKey=*
   FullName="Aaragon"
   OrgName="Zeti Prime"
   ComputerName=Mainframe

[Display]
   Xresolution=1280
   YResolution=1024
   Vrefresh=72

[TapiLocation]
   CountryCode=1

[RegionalSettings]
   LanguageGroup=1
   Language=00000409

[Branding]
   BrandIEUsingUnattended=Yes

[URL]
   Home_Page=http://www.ewnet.com/ubbthreads/ubbthreads.php

[Proxy]
   Proxy_Enable=0
   Use_Same_Proxy=1

[Identification]
   JoinWorkgroup=Alaska

[Networking]
   InstallDefaultComponents=Yes

[Components]
   msnexplr=off

Perhaps Im missing an entry or maybe I have conflicting entries....I dont know. I used this guide to set it up : http://unattended.msfn.org/xp/gettingstarted.htm

and Ive gone through it at least 3 times but cant find what im doing wrong.

I dont know if this will help but heres my RunOnceEx file as well:

cmdow @ /HID
@echo off

SET KEY=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx

REG ADD %KEY% /V TITLE /D "Installing Applications" /f

REG ADD %KEY%\001 /VE /D "Preparing Installation..." /f
REG ADD %KEY%\001 /V 1 /D "%systemdrive%\install\prepare.cmd" /f

REG ADD %KEY%\005 /VE /D "Adobe Acrobat Pro 6" /f
REG ADD %KEY%\005 /V 1 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\install\Applications\Acrobat\register.reg" /f
REG ADD %KEY%\005 /V 1 /D "%systemdrive%\install\Applications\Acrobat\Adobe Acrobat 6.0 Professional\setup.exe /qn" /f

REG ADD %KEY%\010 /VE /D "Office 2003" /f
REG ADD %KEY%\010 /V 1 /D "%systemdrive%\install\Applications\Office2003\setup.exe /qn" /f
REG ADD %KEY%\010 /V 2 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\install\Applications\Office2003\register.reg" /f

REG ADD %KEY%\015 /VE /D ".Net Framework" /f
REG ADD %KEY%\015 /V 1 /D "%systemdrive%\install\NetFramework\dotnetfx.exe /s /v/qn" /f

REG ADD %KEY%\020 /VE /D "Tweak Ui 2.1" /f
REG ADD %KEY%\020 /V 1 /D "%systemdrive%\install\PowerToys\TweakUiPowertoySetup.exe /VERYSILENT /SP-" /f

REG ADD %KEY%\025 /VE /D "MainConcept MPEG Encoder 1.4.1" /f
REG ADD %KEY%\025 /V 1 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\install\Applications\mainconcept\register.reg" /f
REG ADD %KEY%\025 /V 1 /D "%systemdrive%\install\Application\mainconcept\mpegencoderv1[1].4.1.exe -s" /f

REG ADD %KEY%\030 /VE /D "O&O Defrag Professional 6" /f
REG ADD %KEY%\030 /V 1 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\install\Applications\O&ODefrag6_Pro\register.reg" /f
REG ADD %KEY%\030 /V 1 /D "%systemdrive%\install\Application\O&ODefrag6_Pro\Setup.exe -s" /f

REG ADD %KEY%\035 /VE /D "Java VM Update" /f
REG ADD %KEY%\035 /V 1 /D "%systemdrive%\install\Applications\JavaVM\MSJavx86_3810update.exe /qn" /f

REG ADD %KEY%\040 /VE /D "WinRAR Corporate  Edition 3.30" /f
REG ADD %KEY%\040 /V 1 /D "%systemdrive%\install\Applications\winrar\WinRAR3.30CE.exe /qn" /f

REG ADD %KEY%\045 /VE /D "Spybot Search & Destroy 1.3rc4" /f
REG ADD %KEY%\045 /V 1 /D "%systemdrive%\install\Applications\Spybot\spybotsd13rc4.exe /VERYSILENT /NOCANCEL /TASKBARHIDE /AUTOCLOSE

REG ADD %KEY%\050 /VE /D "Zone Alarm Pro w/Web Filtering 4.5.538.001" /f
REG ADD %KEY%\050 /V 1 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\install\Applications\zonealarm\register.reg" /f
REG ADD %KEY%\050 /V 1 /D "%systemdrive%\install\Applications\zonealarm\zapSetup_45_538_001.exe /qn" /f

REG ADD %KEY%\055 /VE /D "Nero Burning ROM 6.3.0.3" /f
REG ADD %KEY%\055 /V 1 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\install\Applications\nero\register.reg" /f
REG ADD %KEY%\055 /V 2 /D "%systemdrive%\install\Applications\nero\nero6303.exe /silent /noreboot" /f

REG ADD %KEY%\060 /VE /D "K-Lite Codec Pack 1.2" /f
REG ADD %KEY%\060 /V 1 /D "%systemdrive%\install\Applications\klite\klmcodec102.exe /VERYSILENT /SP-

REG ADD %KEY%\065 /VE /D "G-Spot 2.21" /f
REG ADD %KEY%\065 /V 1 /D "%systemdrive%\install\Applications\gspot\gspot221.exe /qn" /f

REG ADD %KEY%\070 /VE /D "AutoCatcherXP" /f
REG ADD %KEY%\070 /V 1 /D "%systemdrive%\install\Applications\autocatcher\AutoPatcher XP\AutoPatcher.exe /qn" /noeula /f

REG ADD %KEY%\080 /VE /D "Importing Registry Tweaks" /f
REG ADD %KEY%\080 /V 1 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\install\regtweaks.reg" /f

REG ADD %KEY%\085 /VE /D "Direct X 9.0c" /f
REG ADD %KEY%\085 /V 1 /D "%systemdrive%\install\Applications\DirectX9c\DX-9c.exe /silent /noreboot" /f

REG ADD %KEY%\090 /VE /D "Cleaning Up and Rebooting" /f
REG ADD %KEY%\090 /V 1 /D "%systemdrive%\install\cleanup.cmd" /f

EXIT

I think RunOnceEx needs some help to but I cant tell because i cant get windows to load enough to test it.

Any help would be appriciated.

THanks,

Aaragon

Removed CDKEY, and added CODE tags

Share this post


Link to post
Share on other sites

a few of your programs won't install correctly because there are two lots of /V 1 instead of one /V 1 and one /V 2

(the ones with two commands, have to be a 1 and a 2 obviously, you are just overwriting the first value with the second, example: Acrobat Pro 6, O&O Defrag etc etc)

if it was rebooting because of one of your app installs, it would have ot be one of the first ones on the list... have you tested the silent install methods through windows yet? (on a running machine obviously) as in, run the silent install command from a dos prompt and see if it installs correctly and doesn't reboot the machine

In [GuiUnattended] you should add

AutoAdminLogon=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your help [bM]Crusher, guess I didnt totally understand the /V1 /V2 commands. Makes perfect sense now however :)

As far as not being able to get into windows, I rearranged the order of some of my [unattended] and [GuiUnattended] input values as well as adding your suggestion and now Windows loads right up. :rolleyes:

THanks,

Aaragon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...