Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


Sign in to follow this  
swain90

<SOLVED>Will Create System partition Windows Partition But Not

Recommended Posts

Hi I am using part of a unattended xml file for the disk partitions which was kindly shared by negatiiv which looks like this; (this works fine I have no problems using this)

<DiskConfiguration>

<Disk wcm:action="add">

<CreatePartitions>

<CreatePartition wcm:action="add">

<Order>1</Order>

<Size>200</Size>

<Type>Primary</Type>

</CreatePartition>

<CreatePartition wcm:action="add">

<Order>2</Order>

<Type>Primary</Type>

<Extend>true</Extend>

</CreatePartition>

</CreatePartitions>

<ModifyPartitions>

<ModifyPartition wcm:action="add">

<Active>true</Active>

<Format>NTFS</Format>

<Label>System</Label>

<Order>1</Order>

<PartitionID>1</PartitionID>

</ModifyPartition>

<ModifyPartition wcm:action="add">

<Format>NTFS</Format>

<Label>Windows</Label>

<Order>2</Order>

<PartitionID>2</PartitionID>

</ModifyPartition>

</ModifyPartitions>

<DiskID>0</DiskID>

<WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>

</Disk>

</DiskConfiguration>

<ImageInstall>

<OSImage>

<InstallTo>

<DiskID>0</DiskID>

<PartitionID>2</PartitionID>

</InstallTo>

<WillShowUI>OnError</WillShowUI>

</OSImage>

</ImageInstall>

My issue is that when im trying to add a 3rd partition using the following code it doesn't work and shows the Diskparition UI not sure why ?

<DiskConfiguration>

<Disk wcm:action="add">

<CreatePartitions>

<CreatePartition wcm:action="add">

<Order>1</Order>

<Size>200</Size>

<Type>Primary</Type>

</CreatePartition>

<CreatePartition wcm:action="add">

<Order>2</Order>

<Size>20000</Size>

<Type>Primary</Type>

<Extend>true</Extend>

</CreatePartition>

<CreatePartition wcm:action="add">

<Order>3</Order>

<Type>Primary</Type>

<Extend>true</Extend>

</CreatePartition>

</CreatePartitions>

<ModifyPartitions>

<ModifyPartition wcm:action="add">

<Active>true</Active>

<Format>NTFS</Format>

<Label>System</Label>

<Order>1</Order>

<PartitionID>1</PartitionID>

</ModifyPartition>

<ModifyPartition wcm:action="add">

<Format>NTFS</Format>

<Label>Windows</Label>

<Order>2</Order>

<PartitionID>2</PartitionID>

</ModifyPartition>

<ModifyPartition wcm:action="add">

<Format>NTFS</Format>

<Label>Backup</Label>

<Order>3</Order>

<PartitionID>3</PartitionID>

</ModifyPartition>

</ModifyPartitions>

<DiskID>0</DiskID>

<WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>

</Disk>

</DiskConfiguration>

<ImageInstall>

<OSImage>

<InstallTo>

<DiskID>0</DiskID>

<PartitionID>2</PartitionID>

</InstallTo>

<WillShowUI>OnError</WillShowUI>

</OSImage>

</ImageInstall>

As you can see the only bits I have added are the bits in red not sure why its not working any help would be greatly appriciated!

Thanks

Swain90

Edited by swain90

Share this post


Link to post
Share on other sites

As you can see the only bits I have added are the bits in red not sure why its not working any help would be greatly appriciated!

Which SIZE is that partiion? :whistle:

<CreatePartitions>

<CreatePartition wcm:action="add">

<Order>1</Order>

<Size>200</Size>

<Type>Primary</Type>

</CreatePartition>

<CreatePartition wcm:action="add">

<Order>2</Order>

<Size>20000</Size>

<Type>Primary</Type>

<Extend>true</Extend>

</CreatePartition>

<CreatePartition wcm:action="add">

<Order>3</Order>

<.....>

<Type>Primary</Type>

<Extend>true</Extend>

</CreatePartition>

</CreatePartitions>

jaclaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was hoping it would fill up the rest of the drive space the HDD is 25GB, 200mb for System, 20GB for Windows Install and i was wanting the 3rd Partition to use the remaining of the drive

Edit: I've also tried setting the 3rd Partition to 1GB <Size>1000</Size> and this has made no difference

Edited by swain90

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was hoping it would fill up the rest of the drive space the HDD is 25GB, 200mb for System, 20GB for Windows Install and i was wanting the 3rd Partition to use the remaining of the drive

Edit: I've also tried setting the 3rd Partition to 1GB <Size>1000</Size> and this has made no difference

Yep, but I would guess that you cannot EXTEND BOTH partition 2 and 3....

What happens with :unsure::

<CreatePartitions>

<CreatePartition wcm:action="add">

<Order>1</Order>

<Size>200</Size>

<Type>Primary</Type>

<Extend>false</Extend>

</CreatePartition>

<CreatePartition wcm:action="add">

<Order>2</Order>

<Size>20000</Size>

<Type>Primary</Type>

<Extend>false</Extend>

</CreatePartition>

<CreatePartition wcm:action="add">

<Order>3</Order>

<Size>1000</Size>

<Type>Primary</Type>

<Extend>true</Extend>

</CreatePartition>

</CreatePartitions>

In this case I guess that the "<Size>1000</Size>" is unneeded..

jaclaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

MANY THANKS!!!!!

It now reads as this and works;


<DiskConfiguration>
<Disk wcm:action="add">
<CreatePartitions>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Order>1</Order>
<Size>200</Size>
<Type>Primary</Type>
</CreatePartition>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Order>2</Order>
<Size>20000</Size>
<Type>Primary</Type>
<Extend>False</Extend>
</CreatePartition>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Order>3</Order>
<Type>Primary</Type>
<Extend>True</Extend>
</CreatePartition>
</CreatePartitions>
<ModifyPartitions>
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Active>true</Active>
<Format>NTFS</Format>
<Label>System</Label>
<Order>1</Order>
<PartitionID>1</PartitionID>
</ModifyPartition>
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Active>true</Active>
<Format>NTFS</Format>
<Label>Windows</Label>
<Order>2</Order>
<PartitionID>2</PartitionID>
</ModifyPartition>
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Format>NTFS</Format>
<Label>Backup</Label>
<Order>3</Order>
<PartitionID>3</PartitionID>
</ModifyPartition>
</ModifyPartitions>
<DiskID>0</DiskID>
<WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
</Disk>
</DiskConfiguration>
<ImageInstall>
<OSImage>
<InstallTo>
<DiskID>0</DiskID>
<PartitionID>2</PartitionID>
</InstallTo>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</OSImage>
</ImageInstall>

Share this post


Link to post
Share on other sites

MANY THANKS!!!!!

It now reads as this and works;

Good. :) (though I would add a "<Extend>False</Extend>" to 1st partition, as a placeholder as it won't do any harm ;) or - to be coherent - remove the "<Extend>False</Extend>" from 2nd partition)

jaclaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...