Jump to content

Setup resolution not working :(


 Share

Recommended Posts

Hey there,

I'm building a new Windows 7 SP1 x64 unattended setup but something is going wrong. For some reason the setup resolution is being ignored.

I tried to slipstream the nVidia GeForce GTS 450 with both RT7Lite and Reverse Integration methods but nothing changed.

Below is the autounattend.xml file. Any help will help! :)

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
<settings pass="windowsPE">
<component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<SetupUILanguage>
<UILanguage>pt=BR</UILanguage>
</SetupUILanguage>
<SystemLocale>pt-BR</SystemLocale>
<UILanguage>pt-BR</UILanguage>
<UserLocale>pt-BR</UserLocale>
<InputLocale>0416:00020409</InputLocale>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<Display>
<ColorDepth>32</ColorDepth>
<HorizontalResolution>1680</HorizontalResolution>
<VerticalResolution>1050</VerticalResolution>
</Display>
<ImageInstall>
<OSImage>
<InstallFrom>
<MetaData wcm:action="add">
<Key>/IMAGE/INDEX</Key>
<Value>1</Value>
</MetaData>
</InstallFrom>
</OSImage>
</ImageInstall>
<UserData>
<Organization>Orsi 3D</Organization>
<FullName>Raphael Orsi</FullName>
<AcceptEula>true</AcceptEula>
<ProductKey>
<Key>XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX</Key>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</ProductKey>
</UserData>
</component>
</settings>
<settings pass="specialize">
<component name="Microsoft-Windows-Security-SPP-UX" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<SkipAutoActivation>true</SkipAutoActivation>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<Display>
<ColorDepth>32</ColorDepth>
<HorizontalResolution>1680</HorizontalResolution>
<VerticalResolution>1050</VerticalResolution>
</Display>
<ComputerName>Shadow</ComputerName>
<RegisteredOwner>Raphael Orsi</RegisteredOwner>
<CopyProfile>true</CopyProfile>
<ProductKey>XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX</ProductKey>
<TimeZone>E. South America Standard Time</TimeZone>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-powercpl" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<PreferredPlan>8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c</PreferredPlan>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-IE-InternetExplorer" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<SearchScopes>
<Scope wcm:action="add">
<ScopeDefault>true</ScopeDefault>
<ScopeDisplayName>Google</ScopeDisplayName>
<ScopeKey>Search1</ScopeKey>
<ScopeUrl>http://www.google.com.br</ScopeUrl>
</Scope>
</SearchScopes>
<DisableFirstRunWizard>true</DisableFirstRunWizard>
<Home_Page>http://www.raphaelorsi.com</Home_Page>
<ShowInformationBar>true</ShowInformationBar>
</component>
</settings>
<settings pass="auditUser">
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<Display>
<ColorDepth>32</ColorDepth>
<HorizontalResolution>1680</HorizontalResolution>
<VerticalResolution>1050</VerticalResolution>
</Display>
</component>
</settings>
<settings pass="auditSystem">
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<Display>
<HorizontalResolution>1680</HorizontalResolution>
<VerticalResolution>1050</VerticalResolution>
<ColorDepth>32</ColorDepth>
</Display>
</component>
</settings>
<settings pass="oobeSystem">
<component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<InputLocale>0416:00020409</InputLocale>
<SystemLocale>pt-BR</SystemLocale>
<UILanguage>pt-BR</UILanguage>
<UserLocale>pt-BR</UserLocale>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<Display>
<ColorDepth>32</ColorDepth>
<HorizontalResolution>1680</HorizontalResolution>
<VerticalResolution>1050</VerticalResolution>
</Display>
<!-- <UserAccounts>
<LocalAccounts>
<LocalAccount wcm:action="add">
<Description>Raphael Orsi</Description>
<DisplayName>Raphael Orsi</DisplayName>
<Password>
<PlainText>false</PlainText>
</Password>
<Group>Administrators; Power Users</Group>
<Name>Orsi</Name>
</LocalAccount>
</LocalAccounts>
</UserAccounts> -->
<OOBE>
<HideEULAPage>true</HideEULAPage>
<NetworkLocation>Home</NetworkLocation>
<ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
</OOBE>
<VisualEffects>
<FontSmoothing>ClearType</FontSmoothing>
</VisualEffects>
<WindowsFeatures>
<ShowMediaCenter>false</ShowMediaCenter>
</WindowsFeatures>
<TimeZone>E. South America Standard Time</TimeZone>
<RegisteredOwner>Orsi 3D</RegisteredOwner>
</component>
</settings>
<settings pass="generalize">
<component name="Microsoft-Windows-Security-SPP" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<SkipRearm>1</SkipRearm>
</component>
</settings>
<cpi:offlineImage cpi:source="wim:f:/win7/grmculxfrer_br_dvd/sources/install.wim#Windows 7 Ultimate" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi"></cpi:offlineImage>
</unattend>

Link to comment
Share on other sites


Some Graphic drivers actually install in User folder and sysprep actually clears entire user folder so your driver might be getting deleted during sysprep, this might be the reason for resolution problem, I am not sure but I have encountered similar problem with Intel HD Graphic Driver and finally I had to use the silent install method to integrate Graphic driver.

Link to comment
Share on other sites

the Windows resolution works perfectly, but the problem is the Setup resolution. I have no idea why thats happening since it was working before with a similar video card.

I slipstreamed the video and AHCI drivers perfectly with a batch file.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...