Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


VijayatMSFNForum

USB 2.0 device driver communication

Recommended Posts

Friends,

Please help me out. I am facing some issues with USB2.0 OTG driver communication.

Actually we designed a micro controller and in which we have USB port supported which we bought from one of the vendor. Vendor only provided the device drivers for the USB.

Windows will load the device driver, after performing the following 9 steps.

1. The host or hub detects the connection of a new device via the device's pull up resistors on the data pair. The host waits for at least 100ms allowing for the plug to be inserted fully and for power to stabilise on the device.

2. Host issues a reset placing the device is the default state. The device may now respond to the default address zero.

3. The MS Windows host asks for the first 64 bytes of the Device Descriptor.

4. After receiving the first 8 bytes of the Device Descriptor, it immediately issues another bus reset.

5. The host now issues a Set Address command, placing the device in the addressed state.

6. The host asks for the entire 18 bytes of the Device Descriptor.

7. It then asks for 9 bytes of the Configuration Descriptor to determine the overall size.

8. The host asks for 255 bytes of the Configuration Descriptor.

9. Host asks for any String Descriptors if they were specified.

At the end of Step 9, Windows will ask for a driver for the device (by requesting Interface descriptor). It is then common to see it request all the descriptors again before it

issues a Set Configuration request.

In our test we are able to proceed till step 5. But after step 5 we are not giving a proper response.

Can anyone tell what could be the problem.

Regards,

Vijay

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...