Jump to content
MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. ×

Slow winpeinit process in WINPE 2.0


vishyc88
 Share

Recommended Posts

Hi friends!

Im able to start the windows 7 installation using winPE, everything's fine but the time taken to load wpeinit process is too much. It takes atleast 5 - 10 mins just to load wpeinit. Otherwise everything's working like charm. I dont understand.

Im using winpe 2.0. Will upgrading to winPE 3.0 improve the speed or is there any alternative to speed up the process?

Please lemme know

Link to comment
Share on other sites


If you are deploying WIn7 I would recommend using WinPE 3.

Something that might be related to your time issue may be drivers you have added to the boot image. Are you adding drivers, i.e. network interface drivers to the boot image? If you don't add them does it boot faster?

Link to comment
Share on other sites

Definately use WinPE 3.0. Make sure that your clients meet the minimum requirements for deployment

WinPE 3.0 x86: 512MB RAM

WinPE 3.0 x64: 1GB RAM*

* actual value is likely somewhere around 600-700MB RAM however haven't been able to test this as all systems I work on use 512MB sticks or greater.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...