Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


JFX

WinNTSetup v4.2.5

Recommended Posts

On 6/29/2020 at 8:52 AM, Slava09 said:

Hello, Could you please help, I'm trying to install Win10 x64 different versions using WinNTSetup 4.2 with compression greater than 4kexpress, as a result, the system does not boot. A message appears that the hal.dll file is corrupted or does not exist. with 4kexpress compression, the system boots normally. i'm trying your scripts with diskpart as well.. 

8kexpress, 16kexpress and lzx compression methods have yellow color, only 4kexpress and non compression methods have green color. 

 

I have same issue. i don't know what it causes. i tried WinntSetup 4.2 or 4.1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't know why it does not work in your cases, but I enabled exclusions for all builds in version 4.2.1.
(It can be disabled by ini now, see: Tools\WimBootCompress.ini)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you,

i'm sorry for the delay, i was busy with other things, ver 4.2.1 work good now, the only thing, would you please add these 2 exclusions:

\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\*urschipidea.inf

\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\*urschipidea.sys

 

otherwise, 16KEXPRESS did not boot correctly with Win 2004, i've tested on VMWare

 

also would you please fix language files, the Russian language did not look correctly,

i've replaced language files from v4.2, so for me it looks good now.

 

and i've added 2 diskpart scripts: Disk0_uefi_1 and Disk0_uefi_1_no_RE tools.

Script Disk0_uefi did not work correctly for me. (asked for BitLocker)

Thank you for your support.

4.2.1 fix

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some how the VMWare you and I use are quite different :ph34r:

I've reuploaded with fix language file and urschipidea in exclusions.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
On 6/28/2020 at 11:22 PM, Slava09 said:

I'm trying to install Win10 x64 different versions using WinNTSetup 4.2...

 

If WinNTSetup supports Windows 10, why is it not listed as a supported OS in the first post?

Quote

Install Windows 2k/XP/2003/2008/2012/Vista/7/8.x x86/x64

 

Edited by JD2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
4 hours ago, JD2 said:

If WinNTSetup supports Windows 10, why is it not listed as a supported OS in the first post?

 

Maybe because it was overlooked to add it in the list of supported OS? :dubbio:

Anyway, it does support Windows 10.

jaclaz

 

Edited by jaclaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

is it possible to disable winnt setup disconnect vmware mounted drive/letter at close ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

WimGAPI Mode Compact:XPRESS4K results wrongly in XPRESS8K (X) Compression, whereas wimlib is giving XPRESS4K (x)

Also WOF_Compress can analyse WOF Status and Compression Algorithm of Compact files.

The WOF Staus of files can be  Compact Or WIM-Backed Or UnCompressed

More Info WOF_Compress support topic about latest release 3.7

 

Edited by wimb

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@Sonic
There is no such feature, virtual disk expect mounted iso will still be available after winntsetup closed.

 

@wimb
Thanks for the report, seems MS has changed that in wimgapi.dll.
Will be fixed in next version.

Edited by JFX
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I "Map" virtual disk of a VM under VmWare Workstation (v15.5.1) , format vmdk or vhd, same issue.
I open winntsetup, not needed to open iso or select drive, just open then close , then virtual drive mounted by VmWare gets disconnected.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, could reproduce it, seems to only happens with UAC disabled.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

WinNTSetup 4.2.3

- fixed Vista images could be applied in compact/wimboot mode
- fixed compact:xpress4k using 8k compression with newer wimgapi.dll
- fixed some command line ini option combinations
- fixed vmware mounted drives disappear on winntsetup exit
- new cmdline option regtweaks support wildcard file pattern
- new scan offlines services to exclude Driverstore *.sys files from WOF Compression

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, JFX said:

WinNTSetup 4.2.3

- fixed Vista images could be applied in compact/wimboot mode
- fixed compact:xpress4k using 8k compression with newer wimgapi.dll
- fixed some command line ini option combinations
- fixed vmware mounted drives disappear on winntsetup exit
- new cmdline option regtweaks support wildcard file pattern
- new scan offlines services to exclude Driverstore *.sys files from WOF Compression

Thanks JFX :) The new version is working OK

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, JFX said:

- new scan offlines services to exclude Driverstore *.sys files from WOF Compression

Can you give some info on how to use this new option ? 

What is this option doing and How does it work ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...