Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


zulu9812

Copying large files across a network Win7 > WinXP problems

Recommended Posts

I'm having great difficulty moving files across my home network, from my Windows 7 computer to my Windoes XP computer. The Windows 7 file copy box will spend a few seconds "discovering" the file, and then tell me the amount of seconds to go until the copying is completed. However, the progress hangs, locks up my network connection and I have to use the Windows Network Diagnostic tool to reset my LAN adapter.

I thought that it was my AVG Internet Security suite causing the problem, so I uninstalled it. Still get the same problem.

I thought that I might need to turn off Remote Differential Compression, so I did. Still get the same problem.

Curiously, it only happens when moving large files, say greater than 500 MB.

This is driving me up the wall. Can anyone advise?

Share this post


Link to post
Share on other sites

have you isolated the problem to 1 of the machines? I.E. have you copied the same file (or similar size file) from win7 to another machine and from XP to another machine?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having great difficulty moving files across my home network, from my Windows 7 computer to my Windoes XP computer. The Windows 7 file copy box will spend a few seconds "discovering" the file, and then tell me the amount of seconds to go until the copying is completed. However, the progress hangs, locks up my network connection and I have to use the Windows Network Diagnostic tool to reset my LAN adapter.

I thought that it was my AVG Internet Security suite causing the problem, so I uninstalled it. Still get the same problem.

I thought that I might need to turn off Remote Differential Compression, so I did. Still get the same problem.

Curiously, it only happens when moving large files, say greater than 500 MB.

This is driving me up the wall. Can anyone advise?

very late reply but here we go http://en.wikipedia.org/wiki/Robocopy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...