Jump to content
MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. ×

Windows 7 & vLite *DEPRECATED*


Recommended Posts

Ok here is my information on creating a slimmed down version of Windows 7...

packages_xls.txt (rename to packages.xls)

Contains information about all Windows packages, vLite component, the relation between them, removal issues and specified removal (dism or vLite)

removal_bat.txt (rename to removal.bat)

Contains removal of packages, cleanup and language pack integration (not fully automated). Works by specifying a parameter (eg "removal.bat packages")

Please make sure you edit it to fit your needs (everything up to the choice between using imagex or dism for mounting, use imagex for proper functionality)

The updated removal.bat, "does" the following action for you:

Remember to set the image id to 1 after you have run vLite (in case you rebuild to 1 image).

parameter - action (see contents for possibilities)

<none> - initialise environment variables (a new prompt called "WIM-prompt" will be started)

packages - remove packages with dism (see packages.xls for details)

cleanup - remove files and folders

drivers - driver integration (recurses the specified folder)

post - actions cleanup + drivers

full - actions packages + cleanup + drivers (not recommended)

langpack - integrate language pack in Windows 7

langpack2 - integrate language pack in Setup

Pre-requirements/notes

In case of Windows 7 x64, make sure you are running a x64 version of Windows as well

Windows 7 iso-contents (or DVD) copied to a local drive

dism.exe present in the sources-folder (for those of you that remove all files from the sources-folder)

remove ei.cfg from sources-folder to be able to install all editions

removal of Game Explorer component (by vLite) requires removal of Snipping Tool package (by idsm)

after the cleanup phase with nullify of winsxs-Backup, do not select any components in vLite or it will not be able to complete.

The following files need to be placed in the same folder as removal.bat:

install_wim_tweak (direct link: win6x_registry_tweak_bin_v1.1.rar)

imagex.exe and intlcfg.exe from the WAIK for Vista SP1 (take the proper version of these files amd64 for x64 or x86)

Recomended use

Modify the removal.bat to fit your needs (just in case you forgot)

Integrate Language pack

Packages removal

vLite (normal run)

Cleanup of files and folders

vLite (dummy run: reduce image size after cleanup)

Test on a secondary partition or to a virtual environment (such as VMware)

Afterwards use the regsvr32-command to make safe-removal of external drives work (see removal.bat).

Hello Jeronimo, do you know what causes this error?

error1.jpg

Everything starts fine,

startfine.jpg

The same error was happening with %rempackage%Microsoft-Windows-Gadget-Platform-Package~%pre%~%cb%~~%version% , which I just removed from removal.bat... However since the error is appearing again I'd like to know if it's something I'm doing wrong?

Thanks

edit: %rempackage%Microsoft-Windows-Backup-Package~%pre%~%cb%~~%version% also has the same problem.

edit2: with those 3 removed from removal.bat the process finishes fine

Edited by Something Corporate
Link to post
Share on other sites

W-7600

Why? Why?

Chosen only Component Cache (winsxs)!!

W-7100 - OK!!!!!!!!

У меня таже самая проблема!!!

Удалил всего пару компонентов!

ЕСТЬ ТУТ РУСКОЯЗЫЧНЫЕ ПОЛЬЗОВАТЕЛИ????!!!!

:hello: плиз... напишите мне в скайп iluhin.info аська 405120

Есть, твоя проблема, ты не сохраняешь эти файлы в меню vLite, сохранить

windows\system32\wer.dll

windows\system32\msdrm.dll

windows\system32\browcli.dll

windows\system32\msoert2.dll

windows\system32\winipsec.dll

windows\system32\werconcpl.dll

windows\system32\Magnification.dll

просто вообще не уверен, что на финалки всё это сработает!! =((( очень хочется удалить все лишние!!!

====

Simply it is not assured absolutely not that on финалки it will work all!! = (((very much it would be desirable to delete all superfluous!!!

Edited by iluhin
Link to post
Share on other sites
W-7600

Why? Why?

Chosen only Component Cache (winsxs)!!

W-7100 - OK!!!!!!!!

У меня таже самая проблема!!!

Удалил всего пару компонентов!

ЕСТЬ ТУТ РУСКОЯЗЫЧНЫЕ ПОЛЬЗОВАТЕЛИ????!!!!

:hello: плиз... напишите мне в скайп iluhin.info аська 405120

Есть, твоя проблема, ты не сохраняешь эти файлы в меню vLite, сохранить

windows\system32\wer.dll

windows\system32\msdrm.dll

windows\system32\browcli.dll

windows\system32\msoert2.dll

windows\system32\winipsec.dll

windows\system32\werconcpl.dll

windows\system32\Magnification.dll

просто вообще не уверен, что на финалки всё это сработает!! =((( очень хочется удалить все лишние!!!

====

Simply it is not assured absolutely not that on финалки it will work all!! = (((very much it would be desirable to delete all superfluous!!!

Да, приятель, ты, прав на 7600 большие проблеммы, ни чего не трогаю, отделяю только Максимальную от других в IE 8, нет меню и виснет, глючит... и никто не отвечает... Задорнов, прав!!!

===================

Yes, friend, you, rights on 7600 large problemmy, not a whatever touch, separate only ULTIMATE from other in IE 8, there is not a menu and droops, glyuchit...

Edited by valeri
Link to post
Share on other sites

@Something Corporate: I only had this once when I used my external HD and it got disconnected along the proces, not sure what else can cause it. You are running it on a clean image, no vLite used on it yet to remove components?

Link to post
Share on other sites
@Something Corporate: I only had this once when I used my external HD and it got disconnected along the proces, not sure what else can cause it. You are running it on a clean image, no vLite used on it yet to remove components?

It's all running on internal hard drives, clean extraction.

I guess I'll just have to remove gadgets in Vlite, but I know that still leaves the shortcut on the context menu...

It's only those 3 packages, everything else works fine. They all stop at 85.7%

7600.16385.090713-1255_x64fre_client_en-us_OEM_Ultimate-GRMCULXFREO_EN_DVD is the image.

Edited by Something Corporate
Link to post
Share on other sites
@Something Corporate: I only had this once when I used my external HD and it got disconnected along the proces, not sure what else can cause it. You are running it on a clean image, no vLite used on it yet to remove components?

It's all running on internal hard drives, clean extraction.

I guess I'll just have to remove gadgets in Vlite, but I know that still leaves the shortcut on the context menu...

It's only those 3 packages, everything else works fine. They all stop at 85.7%

7600.16385.090713-1255_x64fre_client_en-us_OEM_Ultimate-GRMCULXFREO_EN_DVD is the image.

Get a RETAIL image u are using a OEM image the packages might be different. Make sure you verify the HASH values using hash tab.

Link to post
Share on other sites

Why? Why?

; vLite preset file

;

;#Environment:

; vLite v1.2

; Framework 2.0.50727.1434

; Microsoft Windows NT 6.0.6001 Service Pack 1 64-bit

;

;#Target:

; Windows 7 ULTIMATE 64-bit

; Version 6.1 Russian (Russia)

;

[Compatibility]

Aero Glass

File and printer sharing (Server)

Internet Explorer

Internet Information Services (IIS)

Recommended

Scanners and Cameras

System Restore

Windows Fax and Scan

Windows Update

[CustomHide]

[Components]

;# Languages #

Arabic

Brazillian

Bulgarian

Croatian

Czech

Danish

Dutch

Estonian

Finnish

French

German

Greek

Hebrew

Hungarian

Italian

Korean

Latvian

Lithuanian

Norwegian

Polish

Portuguese

Romanian

Serbian

Simplified Chinese

Slovak

Slovenian

Spanish

Swedish

Table Driven Text Input Processor

Thai

Traditional Chinese

Turkish

Ukrainian

[Options]

DEP (Data Execution Prevention) = Disabled (AlwaysOff)

User Account Control (UAC) = Disabled

AntiSpyware Realtime Protection = Disabled

AutoPlay = Enabled

Paging Executive = Enabled

Power scheme = High performance

Power button = Shutdown

Sleep button = Do nothing

Control Panel - Classic View = Default

Show hidden files and folders = Yes

Show protected operating system files = Yes

Show extensions for known file types = Yes

IE Phishing Filter = Default

IE Phishing Verification Ballon Tips = Default

[services]

[Protection]

windows\system32\wer.dll

windows\system32\msdrm.dll

windows\system32\browcli.dll

windows\system32\msoert2.dll

windows\system32\winipsec.dll

windows\system32\werconcpl.dll

windows\system32\Magnification.dll

[Drivers]

[unattended]

AcceptEULA

SkipAutoActivation

NetworkLoc = 1

[Hotfixes]

[LanguagePacks]

post-250888-1249034697_thumb.jpg

Edited by valeri
Link to post
Share on other sites

Oh god. I put setup.exe back in the sources folder but its giving me that error again about not finding the driver.

It worked the other day when I did the same thing - now it doesn't again.

Yes I did the install_tweak and I also removed packages first before I used vLite and I removed "Manual Install (setup.exe)" in vLite.

Says driver not found but I already made a rough one a few days ago where it works, why!

EDIT: Ignore me I was accidentally using setup.exe from the root of the DVD as opposed to the one from the sources folder, both are totally different!

This is the same mistake as the other day. :blushing:

Edited by LeveL
Link to post
Share on other sites

Я понял в чем дело, нужен ключ именно от 7600, я ставлю от 7100, поэтому ошибки. Пробовал ключ из файла product.ini, доходит до установки и пишет, нет пакета для установки. А без ключа не поставишь!

=============================================================

I understood what is the matter, the key is needed exactly from 7600, I put from 7100, therefore errors. Tried the key from the file of product.ini, comes to setting and writes, there is not a package for setting. And will not put keyless!

Link to post
Share on other sites

I am trying to integrate language pack into w7 professional and vLite gives me "files missing, integration aborted" message. What's going on? I thought the lp.cab was enough!

Link to post
Share on other sites
I am trying to integrate language pack into w7 professional and vLite gives me "files missing, integration aborted" message. What's going on? I thought the lp.cab was enough!

You should ask Jeronimo that one is the language integration expert around here ;)

Link to post
Share on other sites
@Something Corporate: I only had this once when I used my external HD and it got disconnected along the proces, not sure what else can cause it. You are running it on a clean image, no vLite used on it yet to remove components?

It's all running on internal hard drives, clean extraction.

I guess I'll just have to remove gadgets in Vlite, but I know that still leaves the shortcut on the context menu...

It's only those 3 packages, everything else works fine. They all stop at 85.7%

7600.16385.090713-1255_x64fre_client_en-us_OEM_Ultimate-GRMCULXFREO_EN_DVD is the image.

Get a RETAIL image u are using a OEM image the packages might be different. Make sure you verify the HASH values using hash tab.

Thanks for the advice, but even with the retail image I get error 5 with the gadgets platform.

The only other thing I can think of is I'm installing Vlite 1.1.1 with the wimgfltr component, then installing 1.2 over the top. Are you guys installing the WAIK image?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...