Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


liquid0624

Windows 7 & vLite *DEPRECATED*

Recommended Posts

after another rebuild, install size now 2.93gb after compression :thumbup

how u doing it can't get this under 3gb let alone 2.93gb lol :thumbup

i'll tell ya in just over 2 weeks when i return from my holday! :P plus my monior blew up last night so im using my old 14inch...**** the screen is small!!! :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

2Jeronimo

When i run your batch-file, i get error "only package owners can remove package" in dism.log for all packages except first four localpacks. In ~Program Files\Windows Sidebar and other folder all files owned by TrustedInstaller. How i can solve a problem?

I know about *.reg file that added to menu "Grant Admin Full Control", but i don't know to which files i must use it (and i guess there are many files, which must be fixed, because amount of packages to delete is big too). There is other way to solve a problem?

P.S. Sorry for my bad english.

Do you have the install_wim_tweak along with the dll in the same folder? I never had any issues with ownership with files in the install.wim so I am not sure why you get them.

I tried removing all files related o the packages that i removed with dism/vLite from the image(servicing, catroot, winsxs, manifests), but then the installation fails. I am fine with the image as I have it now. Might juggle a bit wit Win Integrator now.

Edited by Jeronimo

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've got a question that probably best fits here.

When I last tried to run W7 installation through vLite, I couldn't get it to work. I am not entirely sure, but I think integrating drivers was the problem. Was that because of incompatible WAIK version? What exactly is this responsible for?

Share this post


Link to post
Share on other sites
after another rebuild, install size now 2.93gb after compression :thumbup

how u doing it can't get this under 3gb let alone 2.93gb lol :thumbup

i'll tell ya in just over 2 weeks when i return from my holday! :P plus my monior blew up last night so im using my old 14inch...**** the screen is small!!! :wacko:

dead0 that is not cool bro! Im gonna be up 2 weeks straight trying to figure this out till u get back

:wacko:

Edited by liquid0624

Share this post


Link to post
Share on other sites
after another rebuild, install size now 2.93gb after compression :thumbup

how u doing it can't get this under 3gb let alone 2.93gb lol :thumbup

i'll tell ya in just over 2 weeks when i return from my holday! :P plus my monior blew up last night so im using my old 14inch...**** the screen is small!!! :wacko:

dead0 that is not cool bro! Im gonna be up 2 weeks straight trying to figure this out till u get back

:wacko:

my monitor blew up today so i cant do no further testing til i return! im using a very old 14inch monitor which is very blurry so not sure what im typing will make any sense! :P

ps its very time consuming to find out which files to delete & keep

Share this post


Link to post
Share on other sites
after another rebuild, install size now 2.93gb after compression :thumbup

how u doing it can't get this under 3gb let alone 2.93gb lol

i'll tell ya in just over 2 weeks when i return from my holday! :P plus my monior blew up last night so im using my old 14inch...**** the screen is small!!!

dead0 that is not cool bro! Im gonna be up 2 weeks straight trying to figure this out till u get back

:wacko:

my monitor blew up today so i cant do no further testing til i return! im using a very old 14inch monitor which is very blurry so not sure what im typing will make any sense! :P

ps its very time consuming to find out which files to delete & keep

<== Throws you a spare monitor across the atlantic ocean and i say get to work no holidays lol its kool bro no worries i shall wait for your return in the mean will have no hair left :wacko: b/c windows 7 i believe has went gold :thumbup:whistle:

haswindows7rtmed.com?!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

any readme to say what does the script allow me to do? and how i can use it? i didnt read the whole thread... its too long ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
In windows 7 they changed the driver integration to use dism

What do I do then?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just put them in a folder on your usb stick and load the drivers during the install (the part where you manage and can format and make/delete partitions) That's what i would do

Share this post


Link to post
Share on other sites

is the iso still update-able using those ini-s ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Updated my post and removal.bat. Now supports driver integration, maybe I should rename the file.

I saw a question on how it works (script? If scripting where a car, then this would not even be a bicycle), but I added the post for quick detail and some insight. I assume that the people here know a bit what they are doing (read the cmd-file) and, with all due respect, have a basic understanding of the English language. I am happy to answer any question, clear up confusion and correct irregularities, but I am not going to make a step by step manual.

[edit]Re-download removal_bat.txt : I ran into some issues during my final tests (probably was a bit too eager to post it[/edit]

Edited by Jeronimo

Share this post


Link to post
Share on other sites
Updated my post and removal.bat. Now supports driver integration, maybe I should rename the file.

I saw a question on how it works (script? If scripting where a car, then this would not even be a bicycle), but I added the post for quick detail and some insight. I assume that the people here know a bit what they are doing (read the cmd-file) and, with all due respect, have a basic understanding of the English language. I am happy to answer any question, clear up confusion and correct irregularities, but I am not going to make a step by step manual.

[edit]Re-download removal_bat.txt : I ran into some issues during my final tests (probably was a bit too eager to post it[/edit]

Hey Jeronimo nice work bro on the scripts and stuff :) In you original post what file are you referring to about regsvr32 to make the eject device tray icon to work right? You said its in the script somewhere but i can't seem to find it :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lol, just search for the string and you will find it. You do need to keep Windows Connect as well, have not found the file(s) that break safe removal in that component and I doubt I will.

...
REM Internet Explorer
copy "%mount%\Program Files\Internet Explorer\ieproxy.dll" "%mount%\Windows\system32"
REM regsvr32 /s "%SystemRoot%\system32\ieproxy.dll"
...

I could have made a more explicite remark, but I have it put in another "script" that I run after installing Windows (to bloat it up again with all the stuff you need to install).

Edited by Jeronimo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...