Jump to content

XP Setup Froze...


eh3
 Share

Recommended Posts

Ok so I've been messing with nLite for a few days now.. Starting to figure all this stuff out, or so I thought..

Kinda think that I'm getting the hang of addons with nLite.. I've made several "addon" programs to install.

I put the install file in a "svcpack" folder inside another folder and used an .ini file to set the install parameters and what not

and then packed it with CabPack.. I believe that I did everything right to this point..

Made my semi-unattended XP SP3 disc... but now my setup "freezes" when it gets to the page where it says

Registers components on the "Performing Final Tasks" page....

It seems like last night it restarted at one point on this page and then got to it again and froze.

Any help would be greatly appreciated!!

Here's my winnt file..

; Generated by nLite 1.4.9.1

[Data]
AutomaticUpdates="Yes"
Autopartition=0
MsDosInitiated=0
UnattendedInstall="Yes"

[Unattended]
UnattendMode=DefaultHide
UnattendSwitch="No"
OemPreinstall="Yes"
OemSkipEula="Yes"
FileSystem=*
WaitForReboot="No"
NoWaitAfterTextMode=1
NoWaitAfterGUIMode=1
DriverSigningPolicy=Ignore
NonDriverSigningPolicy=Ignore
Hibernation="No"

[SystemRestore]

[GuiUnattended]
TimeZone=020
OEMSkipRegional=1
OemSkipWelcome=1

[Shell]
CustomDefaultThemeFile="%WinDir%\Resources\Themes\My Theme (nL).theme"

[Components]

[UserData]
ProductKey="**** Removed ****"

[RegionalSettings]
LanguageGroup=1
Language= "0409"

[Networking]
InstallDefaultComponents="Yes"

[Identification]
JoinWorkgroup="MSHOME"

Edited by eh3
Link to comment
Share on other sites


eh3, I see nothing in the winnt.sif that would bother me. What we really need to see is your Last Session, so, please attach (not paste) your Last Session.ini. Make sure to always start with a fresh copy of your CD files/folders, do all your work in one nLite session and integrate only one SP. Please report when you have a solution, so others can benefit. It would also be really nice if you would edit your topic title and make it more descriptive so others can find it better. You can do this by editing your first post. Enjoy, John.

Link to comment
Share on other sites

I edited the topic title...

Here's my Last Session..

[Main]
Env = 1.4.9.1 - 2.0.50727.3082.Microsoft Windows NT 5.1.2600 Service Pack 3
Target = Windows XP Professional SP3 - 5.1.2600.5512 - English (United States)

[Tasks]
Service Pack Integration
Remove Components
Unattended Setup
Integrate Drivers
Hotfixes and Update Packs
Tweaks
Create a Bootable ISO
Options

[Components]
;# Compatibility #
Compat01
Compat02
Compat03
Compat04
Compat06
Compat07
Compat08
Compat09
Compat11
Compat14
Compat16

[KeepFiles]
msconfig.exe

[RemoveFiles]
clock.avi
yahoo.bmp
swtchbrd.bmp

[Options]
ClassicSetup
BlackSetupBack
ProfilesDir = "%SystemDrive%\Documents and Settings"
TargetPath = "WINDOWS"
temp_dir = %USERPROFILE%\Local Settings\Temp
AdvTweaks

[Patches]
TcpIp = 100

[Services2]
Messenger,4

[Tweaks]
Boot and Shutdown-Logon Page-Welcome screen
Boot and Shutdown-Numlock-On
Desktop-Internet Explorer icon-Show
Desktop-My Computer icon-Show
Desktop-My Documents icon-Show
Desktop-My Network Places icon-Hide
Desktop-Wrap icon titles-Enable
Explorer-Classic Control Panel
Explorer-Disable Prefix: Shortcut to
Explorer-Disable shortcut arrow
Explorer-Show Statusbar in all windows
Internet Explorer-Disable Internet Explorer link creation
Internet Explorer-Disable Market Place bookmark
Internet Explorer-Disable Media Player 6.4 created bookmarks
Internet Explorer-Disable Outlook Express link creation
Internet Explorer-Enable Google URL-Search
Internet Explorer-Set Homepage-www.google.com
Internet Explorer-Set Internet Explorer to accept 10 connects at a time
Performance-Disable Info Tips on Files and Folders
Privacy-Remove Alexa
Security-Re-Enable user:pass URLs
Start Menu-Control Panel-Display as a link
Start Menu-My Computer-Display as a link
Start Menu-My Documents-Display as a link
Start Menu-My Music-Don't display this item
Start Menu-My Network Places-Don't display this item
Start Menu-My Pictures-Don't display this item
Start Menu-Network Connections-Link to Network Connections folder
Start Menu-Remove Search For People from Search
Start Menu-Remove Search the Internet from Search
Start Menu-Remove Set Program Access and Defaults
Start Menu-Remove Windows Catalog shortcut
Taskbar-Disable Group similar Taskbar buttons
Taskbar-Disable Language-Bar
Taskbar-Lock the Taskbar-Yes
Visual Effects-Show window contents while dragging-Disable
Windows Media Player-Accept Privacy Statement
Windows Media Player-Disable starting with Media Guide
Windows Media Player-No visualization

[Unattended]
ComputerType = Automatic
HibernationNo
MaximumDataStorePercentOfDisk = 12
RestorePointLife = 30
DesktopTheme = ZuneBLUE|Default|Normal
AutoUpdates = 1
AutoUDay = 0
AutoUHour = 3
AUElevate
AUMinor
ProgFilesPath = "\Program Files"

[DesktopThemes]
C:\WINDOWS\Resources\Themes\Zune.Theme
C:\WINDOWS\Resources\Themes\New Folder\BlackZune.msstyles
C:\WINDOWS\Resources\Themes\New Folder\ClearLooks.msstyles
C:\WINDOWS\Resources\Themes\New Folder\ConcaveC.msstyles
C:\WINDOWS\Resources\Themes\New Folder\ConcaveD.msstyles
C:\WINDOWS\Resources\Themes\New Folder\ConcaveL.msstyles
C:\WINDOWS\Resources\Themes\New Folder\CurvyB.msstyles
C:\WINDOWS\Resources\Themes\New Folder\CurvyG.msstyles
C:\WINDOWS\Resources\Themes\New Folder\CurvyP.msstyles
C:\WINDOWS\Resources\Themes\New Folder\JaS.msstyles
C:\WINDOWS\Resources\Themes\New Folder\Lakrits.msstyles
C:\WINDOWS\Resources\Themes\New Folder\LutetiumGUI.msstyles
C:\WINDOWS\Resources\Themes\New Folder\SlanXP2.msstyles
C:\WINDOWS\Resources\Themes\New Folder\SoftLight.msstyles
C:\WINDOWS\Resources\Themes\New Folder\ZuneBLUE.msstyles

[NetAdapter1]
connname = ""
macaddress = ""
ipaddress = "192.168.0.1"
subnetmask = "255.255.255.0"
defaultgateway = ""
dnsserver1 = ""
dnsserver2 = ""
winsserver = ""
netbiossetting = "0"
ipxnetworknumber = "00000000"
ipxnetworkframetype = "0xFF"

[GuiRunOnce]

[Drivers]

[Hotfixes]
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\My Cabs\ARO.cab
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\My Cabs\AVG.cab
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\My Cabs\CCleaner.cab
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\My Cabs\Firefox.cab
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\My Cabs\Flash.cab
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\My Cabs\ICS.cab
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\My Cabs\Java.cab
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\My Cabs\Nero.cab
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\My Cabs\RealVNC.cab
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\My Cabs\Shockwave.cab
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\My Cabs\Winrar.cab

Link to comment
Share on other sites

I put the install file in a "svcpack" folder inside another folder and used an .inf file to set the install parameters and what not

and then packed it with CabPack.. I believe that I did everything right to this point..

Maybe you`re wrong.

Example:

1) create "D:\Firefox_Addon\svcpack" (don`t work on the desktop)

2) put "firefox_installer.exe" to "svcpack"

3) create an entries.ini (not .inf) with the needed info and switches in "Firefox_Setup" (beside "svcpack")

4) create an archive by choosing ONLY "entries.ini" and "svcpack" with 7z/WinRar (inside "Firefox_Addon")

5) integrate this archiv "Firefox_Addon.7z" with nLite as hotfix

Done.

Edit:

An "entries.ini" should look like this:

[general]
builddate=2008/03/30
description=für Win XP/w2k/w2k3
language=Deutsch
title=Dein Programmname
version=1.0
website=http://www.german-nlite.org

[EditFile]
I386\SVCPACK.INF,SetupHotfixesToRun,AddProgram

[AddProgram]
installer.exe /switch

Edited by g-force
Link to comment
Share on other sites

Yeah, that's what I did...

I used .ini file, not .inf.. I typed it wrong on the first post (now corrected)..

I ended up just doing a batch command script instead. Installed everything just fine..

I would still like to know why it didn't work for me though....

Link to comment
Share on other sites

eh3, since we don't know what you converted to a batch file, we cannot speculate on why it did not work. Did it freeze at T-13? If so, this is when the SVCPACK stuff gets run and I would suspect one of your AddOns. Please, in the future, attach (not paste) your Last Session file. In the lower right corner of the Reply screen are the Browse... and the UPLOAD buttons. Use them to attach your file. Thanks for changing your topic title. Enjoy, John.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...