Jump to content
MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. ×

WPI won' start - white blank screen


Recommended Posts


Puky70,

Sorry, most of us can't read German. Can you translate it for us. Also, when I clicked on the image, I was taken to ImageShack but not your image. I was going to send it to a friend to translate but can't.

Give us some help and we may be able to help you.

Enjoy, John.

Link to post
Share on other sites

Yes, leave the disk in or simply click "cancel" (the button on the left) four (4) times and then WPI will start properly.

Kel, Mark, I was able to tear down, troubleshoot, and set up dozens of machines this weekend thanks to MSFN and WPI. The least of my concerns was the actual install routine, which went like clockwork. Thanks again fellas. :thumbup

Link to post
Share on other sites
Puky70,

Sorry, most of us can't read German. Can you translate it for us. Also, when I clicked on the image, I was taken to ImageShack but not your image. I was going to send it to a friend to translate but can't.

Give us some help and we may be able to help you.

Enjoy, John.

Hi John,

the error message is about mshta.exe and told me there is no CD in the drive. But it is still in it.

I am using WindowsXP at the moment.

Kindly Regards

Puky70

Link to post
Share on other sites

I may have a solution from the person who posted about using WMI for the cd/dvd check. I will post if works or not later.

I thought this was just a Vista problem, but may be an XP x64 issue also. Dunno for sure.

Link to post
Share on other sites

Hi Kel & mr.ritter

I'm getting the same, in english,

just downloaded 7.1.1 and ran it from my C drive, no modification whatsoever

System is Win XP Pro x86

see attached image

error: "There is no disk in the drive. Please insert a disk into drive"

post-45814-1221434903_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...

Here is another question about blank screen. I searched (blank screen). As config.js file is large (now 155 kB and still growing) for Free Program Set made with means addons2wpi it takes a lot of time to load WPI window. Sometimes it continues so long that somebody would think - it is another kind of BSOD - BLANK Screen Of Death, fortunately killed by Alt+F4.

In oszone forum (Russia) it was suggested one solution to shorten this time - run following commands

regsvr32 atl.dll
regsvr32 corpol.dll
regsvr32 dispex.dll
regsvr32 jscript.dll
regsvr32 scrrun.dll
regsvr32 scrobj.dll
regsvr32 vbscript.dll
regsvr32 wshext.dll
regsvr32 ole32.dll
regsvr32 oleaut32.dll
regsvr32 msxml3.dll

But for me it gives me almost no effect.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...