Jump to content
MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. ×

64-bit addon integration question


Speeddymon
 Share

Recommended Posts

So I'm trying to convert xable's MS Update addon at http://xable.net/dl/addons/xable_Microsoft...-v1.1_addon.cab to the 64-bit version of MS Update. I have gotten all the required files, and got the addon to integrate, but when I go to install, 2 files won't copy. wwups2.dll and DataStore.edb .. I found the problem with wwups2.dll .. The entry already existed in TXTSETUP.SIF so I modified the txtsetup_files entry for that file in my entries.ini to mirror that of the entry in TXTSETUP.SIF, but DataStore.edb (DataStor.ed_) for some reason didn't copy to either the AMD64 or I386 directory. Attached are the .inf and entries.ini

Note that the entries.ini originally used 100 instead of 1 for the DataStore.edb but that failed, so I changed it to 1, and am testing that now, but I don't know if it will work either.

entries_MicrosoftUpdateEngine.ini

mu.inf

Edited by Speeddymon
Link to comment
Share on other sites


try this

[txtsetup_dirs]
258 = SoftwareDistribution\DataStore

[Txtsetup_Files]
dataStor.edb = 1,,,,,,,258,0,0,DataStore.edb

also u not using latest wu/mu files.......

Edited by boooggy
Link to comment
Share on other sites

try this

[txtsetup_dirs]
258 = SoftwareDistribution\DataStore

[Txtsetup_Files]
dataStor.edb = 1,,,,,,,258,0,0,DataStore.edb

also u not using latest wu/mu files.......

Thx, I'll try it and report back in a min.

What do you mean not using the latest ones? How can I tell? I copied these files from a virtual machine i just installed and went to ms update on.

Link to comment
Share on other sites

That didn't work either. Just to reiterate, the problem is that nlite is not copying the DataStor.ed_ from the temp folder that it extracts addons to, to the source, but it is creating the entries for it in the txtsetup and dosnet files. Possibly a bug?

Link to comment
Share on other sites

here is one for u....

Micosoft Update x64 Pack

Hi Boooggy, that pack is great, but I'm a bit of a nut about things (like customers that call support saying that this is wrong etc).. The pack breaks 8.3 filename spec, and includes a cat file that I won't need, to say the least. There's other stuff I could gripe about but, ultimately it boils down to the fact that I am tryin to learn this stuff, so having you do it for me, while much appreciated, doesn't help me figure out why my pack is broken..

Link to comment
Share on other sites

So, I decided to have nuhi look at this, and also to take a look at Boooggy's addon. I ended up taking Boooggy's DataStor.edb and putting it in my zip, and it worked.. A few hours later, I got an email from nuhi saying that I had incorrectly named the file.. The file itself was named DataStore.edb instead of DataStor.edb .... Go figure that I wouldn't notice something so stupid. So now I am trying to test it but I think my PSU is failing cause the comp keeps powering down when compressing a 34MB installer, and when I remove that it powers down while recompressing the cabinets..... SO I can't release the pack until I get it tested, but if someone wants to test it for me, please PM me your email, since it is too large to upload here.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...