Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 


Sign in to follow this  
m1ck

yet another no internet problem

Recommended Posts

Hi all, i can't get the ics to work over basic home network using a cross over cable.

The thing is it used to work perfectly i've re-installed windows xp on both machines and it still isn't working, i have tried everything short of hitting them with a hammer.

Any help would be greatly appreciated.

using windows xp sp2

2 pc's

damint just booted up both machines and no internet connection. :unsure:

Edited by m1ck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any FireWall installed/used? :wacko:

only the standard windows xp firewall

Share this post


Link to post
Share on other sites

Disable the Windows Firewall and see if that has an effect. If not, you can always re-enable it. :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes i have tried that already but still no luck

Share this post


Link to post
Share on other sites

when you enable ICS does it give out an address in the 192.168.0.x range? as far as i remember your second pc will get an address like that and the first pc will have a second interface of some sort created in network connections with a similar address.

do an ipconfig/all on them both and see what address's they have and try basic stuff like pinging between them by names and IP and so and see if you can narrow the problem down:)

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
when you enable ICS does it give out an address in the 192.168.0.x range? as far as i remember your second pc will get an address like that and the first pc will have a second interface of some sort created in network connections with a similar address.

do an ipconfig/all on them both and see what address's they have and try basic stuff like pinging between them by names and IP and so and see if you can narrow the problem down:)

thanks

yes i can ping both machines fine they both have a ip range of 192.168.0.x so i just cant understand why ics isn't working - very frustrating.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok on the second pc do you have the first pc as the default gateway?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cluberti the pc with the net connected is the one that has ics enabled

@eyeball tried that but still no luck

Edited by m1ck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...